СЕДМИ клас - 3

• 82 569
  • 773
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
aнаправих отделен мейл с таблицата. В папка статистики и класирания.  Peace
благодаря, аз намерих тази скала в нета, за среден е 16т., има съвсем малка разлика с другата таблица
http://zamaturite.com/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%B7%D0%B … D0%B0%D1%81-2015/
нашите 82т. на първи пробен по мат. се оказват съвсем приличен резултат от 5.357, при повече от 81% по-слаби резултати

при нас от предходните набори се говори, че годишните оценки по Мат и Бел са 6-ци на всички, независимо от оценки през годината, като условието е резултатът от НВО да не е по-нисък от 5

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 16:11 от asya02

# 181
При нас учителката по математика обясни, че няма да има разминавания с оценката от НВО.
Тоест, каквато оценка ще  получи на НВО , такава  остава за годината.
Всяка седмица правят изпитвания, някой от който са за 10 минути.
Толкова много оценки има вече по математика Crazy, че не знам колко ще получи за срока.
Ако червеното е вярно, синьото няма значение.  Grinning
Но не мисля, че ще се получи точно така. Подобни учителски обещания се обсъждат във форума от години.
Не вярвам някой, който е наредил десетина двойки през годината, а на НВО изкара примерно петица, да се уреди с пет за годината.

# 182
  • България, София
     Други деца на пробния на Междучасие?  - оценка, която съвсем не ме радваща, а се оказва, че е по-висока от 57 % от явилите се! Какъв ще да е бил този пробен? Ясно, че е на Симеонов, ама какво е това ниво тогава?
И при нас е подобно, но аз тепърва ще имам приказка с Междучасие ... едната от оценките на предишния пробен би била вярна, ако се пише тройка за 9! точки. Много важен за мен въпрос е това грешка ли е или всеки учител си оценява по каквато скала си иска. От това зависи колко верни са им статистиките.

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 16:48 от vimares

# 183
  • Пловдив
И нашата математички им каза, че каквото изкарат на НВО, това ще е за годината. И накрая целият клас получи 6,00 годишна оценка, ама 3 години поред им взе здравето. 5-минутки, 10-минутки, огромни домашни за ваканциите. Обаче нямаше дете с под 4,50 обща оценка на матурите. Та в този ред на мисли, не съжалявам за нищо.

vimares, предполагам, че скалата е една и съща за всички деца, които са се явили на този ПИ. Т.е. децата с по-слаб резултат винаги ще са един и същи процент. Без значение дали 3,00 се пише за 9 т. или за 19 т.  Peace

А пробните по МАТ на Междучасие винаги са били много по-трудни от НВО.

# 184
При нас май всички учителки, по разказвателните предмети главно, без мат и бел, се заканиха да оставят за годината оценката от НВО. Но не ми се вярва... Е, винаги може да са гадни и на отличник да оставят 4-ка, примерно. Но в обратния случай, както е казала Дидева, едва ли.

# 185
  • София
      Други деца на пробния на Междучасие?  - оценка, която съвсем не ме радваща, а се оказва, че е по-висока от 57 % от явилите се! Какъв ще да е бил този пробен? Ясно, че е на Симеонов, ама какво е това ниво тогава?
И при нас е подобно, но аз тепърва ще имам приказка с Междучасие ... едната от оценките на предишния пробен би била вярна, ако се пише тройка за 9! точки. Много важен за мен въпрос е това грешка ли е или всеки учител и оценява по каквато скала си иска. От това зависи колко верни са им статистиките.
Този пробен на Междучасие по математика,  доколкото разбрах,  не е правен от Симеонов и е бил лесен.Дъщеря ми е с 6,00 по математика(за сравнение, на предния правен от него,  имаше 5,25 или нещо около това).По български сме вдигнали нивото с 0,14-голям смях.....на преразказа е константа-27 точки  и това е!

# 186
  • Пловдив
При нас май всички учителки, по разказвателните предмети главно, без мат и бел, се заканиха да оставят за годината оценката от НВО. Но не ми се вярва... Е, винаги може да са гадни и на отличник да оставят 4-ка, примерно. Но в обратния случай, както е казала Дидева, едва ли.

То този отличник трябва да си е оставил ума вкъщи, за да има 4 на другите НВО-та, като се има пред вид трудността им.  Laughing 

# 187
  • най-шареното място
И аз съм чувлаа такива неща, но ми е интересно как го правят... те не са матура по предмет, а по направление. Ако точно биологията е едиствената сила от матурата и химията и физиката с аповлекли, защо да има 4/5 по биология?

ПП Всъщност обикновено нямат причина да са гадни в общия случай. Но това вече е въпрос на политики и сметки. По-скоро ги надъхват.

# 188
И аз съм чувлаа такива неща, но ми е интересно как го правят... те не са матура по предмет, а по направление. Ако точно биологията е едиствената сила от матурата и химията и физиката с аповлекли, защо да има 4/5 по биология?
Не може химията и физиката да " повлекат" биологията, защото всеки от предметите получава отделни точки, които се преобразуват в оценка. Така например НВО по " Природни науки" е разделено на три части, всяка от които носи 15 точки.

# 189
  • най-шареното място
Мерси, Дидева!

# 190
  • София
     Други деца на пробния на Междучасие?  - оценка, която съвсем не ме радваща, а се оказва, че е по-висока от 57 % от явилите се! Какъв ще да е бил този пробен? Ясно, че е на Симеонов, ама какво е това ниво тогава?
И при нас е подобно, но аз тепърва ще имам приказка с Междучасие ... едната от оценките на предишния пробен би била вярна, ако се пише тройка за 9! точки. Много важен за мен въпрос е това грешка ли е или всеки учител и оценява по каквато скала си иска. От това зависи колко верни са им статистиките.
Този пробен на Междучасие по математика,  доколкото разбрах,  не е правен от Симеонов и е бил лесен.Дъщеря ми е с 6,00 по математика(за сравнение, на предния правен от него,  имаше 5,25 или нещо около това).По български сме вдигнали нивото с 0,14-голям смях.....на преразказа е константа-27 точки  и това е!

На моето дете също резултатът е по-висок спрямо миналото пробно с 0.80 и си го обяснявам със съставителя на задачите. Не е бил Симеонов, нямало е и вицове:)

# 191
  • дядовата ръкавичка
Хайде, момичета, пуснете го този пробен, още повече, че е по-лесен както твърдите. На девойката задачи на Симеонов не смея да давам, да не се обезсърчи  Wink

# 192
  • София
Намерих го пробния, но нямам скенер, а при моите снимки леко се изкривява образа и е досадно за детето. Ще изчакам някой друг да се обади дали ще го изпрати.

Имате ли информация за оборудването на кабинетите по природните науки в гимназиите от топ 15 -20  Simple Smile
С истински уреди, модели, стъкленици и тн.
Миналата година ходихме за обща култура в Американския колеж и това най-много хареса на детето.
Ще бъде тъпо да се нахакаме на някое постно откъм оборудване училище, както сме и досега...

# 193
  • дядовата ръкавичка
В НЕГ са много добре оборудвани кабинетите, но доколкото знам само веднъж досега са правили опити по химия в 9 клас, първи срок.
Девойката реши, че ще се пробва в АК, но определено ще е само за проба и доказване пред брат й.
Някой друг ще ходи ли на изпит там?

# 194
Девойката реши, че ще се пробва в АК, но определено ще е само за проба и доказване пред брат й.
Някой друг ще ходи ли на изпит там?

Моята щерка натам се е запътила, да видим дали ще стигне. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт