СЕДМИ клас - 3

• 82 540
  • 773
  •   1
Отговори
# 195
Каква е таксата за обучение в АК?

# 196
  • Бургас
6000 евро на година, 3500 евро е общежитието, не знам друго допълнително дали се плаща

# 197
  • София
В НЕГ са много добре оборудвани кабинетите, но доколкото знам само веднъж досега са правили опити по химия в 9 клас, първи срок.
Девойката реши, че ще се пробва в АК, но определено ще е само за проба и доказване пред брат й.
Някой друг ще ходи ли на изпит там?
Моя син (дете номер 3). Даже не мисля да се пробваме на друго място с НВО оценки, затова и не следих темата досега. Ако не влезе, план Б са ми Златарски и Англо-американското.

# 198
6000 евро на година, 3500 евро е общежитието, не знам друго допълнително дали се плаща

Ne, друго допълнително няма за плащане Няма униформи и ползването на учебниците са в таксата. Но това е пълната такса, за разлика от повечето други частни училища има доста стипендии. Има тема за АК, или на сайта по-подробно ще прочетете.
А общежитието е по желание, естествено...

# 199
  • Бургас
ние не сме кандидати, но ми е любопитно - приемният изпит как е в АК, без специална подготовка става ли

# 200
  • I want it all and I want it now.
По принцип може и да има такива деца, който да се справят без подготовка.
В предишни теми съм чела и за отлични оценки за НВО без допълнителна подготовка. Peace

# 201
Принципно децата от математически училища нямат нужда от допълнителни занимания. Изпитът не е сложен, просто форматът е по-"различен" да кажем и нуждата от допълнителни знания е нещо строго индивидуално - за едни е нужно да тренират формата, за други - съдържението, а трети си го взимат без никаква подготовка... Няма правило.
Но е факт, че повечето се застраховат, тоест готвят се.
Има тема за АК, да не спамим тук...

# 202
  • нейде там, където ....
ние не сме кандидати, но ми е любопитно - приемният изпит как е в АК, без специална подготовка става ли

Зависи от детето, зависи от целите. Ако единствената мечта на детето, колкото и да е добро, сигурно ще го запишат на курс. Ако е за спорта - няма смисъл от допълнителна подготовка. Според мен не е сложен. Синът ми, като подготовка, написа 2 текста по примерни теми от минали години и му беше достатъчно.

# 203
  • Бургас
сори за спама, но последен въпрос за АК - колко деца приемат и колко деца приблизително се борят да едно място

# 204
  • София
Защо да е спам? Вярно има тема за АК, но все пак в седмокласната тук си е точно мястото да се обсъжда избора на децата ни тази година. Някъде към 160-180 деца мисля, че приемат, и обикновено се борят по 2-3 деца за едно място. Макар последното да е някак неточно, тъй като някои деца се пробват само за спорта, без да имат желание да учат там.

Минах да пожелая весела и ползотворна ваканция на всички!

Няма домашни при моята щерка, така че като се изключи олимпиадата по средата, ще почива без да отваря учебник.Заслужила си го е.

# 205
  • София
Канят за записване първите 100 момчета и първите 100 момичета по бал, реално випуските са 180-160 деца ктм 11 клас.

Ние ходим на специална подготовка по писане на есе и по математика. За НВО обаче не се готви специално/отделно.

# 206
По спомен последните две години кандидатстваха между 400 и 500 деца за 150-160 места, после като сложат и интернешънълите да не стават супер много.... Конкуренцията при девойките е по-голяма по принцип, понеже са повече момичетата кандидати, а местата са по равно. И според мен не поканиха по 100 от младежите и девойките, а по повече, (но е възможно да не съм прав), защото миналата година нямаше допълнителни класирания, а след първия срок за записване имаше само няколко незаети места...
Предимството да си в листата със статус "приет" пред този със статус "резерва" беше, че подаването на документи, както за записване , така и за стипендия и съответно отговор за резултата от разглеждането им беше направено така, че срокът за записване изтичаше след резултатите за първо класиране на НВО, тоест човек можеше да направи спокойно информиран избор и без да губи средства - първоначални вноски и т.н., както е случаят с други частни гимназии....
За резервите, обаче, сроковете бяха по-късни във времето и беше по-сложно..
Пак казвам, има тема за АК, там повечето неща са обяснени и основно там пишат родители с деца седмокласници. Не че е проблем да се отговори и тук, но защо да се пише едно и също по сто пъти...

# 207
  • София
Sharky*, дано да приемат детето в АК, щом това е голямото ви желание! Моето голямо момче завърши това училище и определено много го харесвам. Малко ме учудиха вашите алтернативи... "Златарски" в известен смисъл е класика за неприетите в АК, но Англо-Американското (не е ли на съвсем друга цена)? А за "Иван Апостолов" какво мислиш / си чувала?

# 208
  • София
Sharky*, дано да приемат детето в АК, щом това е голямото ви желание! Моето голямо момче завърши това училище и определено много го харесвам. Малко ме учудиха вашите алтернативи... "Златарски" в известен смисъл е класика за неприетите в АК, но Англо-Американското (не е ли на съвсем друга цена)? А за "Иван Апостолов" какво мислиш / си чувала?
Чул те Господ за АК Simple Smile

За "Иван Апостолов" като че ли нищо не съм чувала...Англо-американското е на двойна цена на АК, обаче  държавното образование категорично съм го "отсвирила" още с големите две деца; така или иначе не държа дребния да има българска диплома, не мислим да учи в българско висше учебно заведение, от тази гледна точка не ни и трябва  българска диплома.

Ше се пробва за стипендия в Англо-американското, но това го решихме вчера (аз не съм голям оптимист, че ще я спечели, аз лично не го намирам за "exceptional", единственото му предимство е, че се справя сам свободно в англоезична среда, но поне да опита...а и не знам какви ще са му конкурентите).

# 209
  • I want it all and I want it now.
Успех в АК  Peace
По добре си изчакайте всички класирания в АК.
Там е по добре от другите изредени и си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт