Хамбургерите игнорираме и храната по дюкански си планираме - 281

• 33 856
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
  • Плевен
Добро утро, дами!
Еее, накарахте ме и аз да експериментирам с тези шоколадови бонбонки! Забърках 2 с.л. сухо мляко на Радиком - 1,5%; 1 жълтък, 1 к.л.какао Йоткер 6 капки течен суитли и 1-2 л.прясно мляко. После излях сместта (тя беше гъстичка , де) в една силиконова форма с 6 гнезда на елхички и я мушнах във фризера. Снимала съм етапите, но ще видя дали ще успея да ги кача в подписа си и моите албуми... Стават готини тънки (зависи колко смес сте наляли) шоколадови елхички, но докато я излапах едната и накрая се поразтопи. Но аз не ги чаках много - 1 час само бяха престояли във фризера. Останалите 3 (само за 4 стигна сместта) ги мушнах обратно за довечера и следващите дни. Стига ми по 1 за десерт след вечеря. Сигурно без жълтъка ще са по-твърди, т.е по-бавно размекващи се.
Алинче, нямах предвид ПМС, мила, а пременопаузата, която при различните дами може да се появи на различна възраст. При нея става така - точно след ядене кръвното се повишава, появяват се горещи вълни и т.н. - различно е при всяка жена. Каквото и да е - известно време забрави за въглехидратни храни и премини на протеинчета!
После пак ще пиша, че след малко влизам на изпита! Стискайте палци!

# 136
  • Испания
Добро утро.

пратиха ми няколко тома енциклопедия на кулинарната наука (химия, физика, биотехнологии и прочие благинки), таааааааааааааа... само да ми дойде музата!  Party

Ти да видиш! Сега очаквам чудеса от храброст /не че досега не си ги правила/ в кухнята ти.  love001

Усмихнат и режимен ден!

# 137
Вчера първи ден -65.9кг днес 64.7кг ......бая вода съм задържала.Тази сутрин се чувствам доста зле, все едно не съм яла поне седмица.А не ми се помирисва нищо от позволените храни  Tired Чак ми се  гади от тях.Как ще я карам така незнам.И колко дни да направя  Tired

# 138
  • София
Вчера първи ден -65.9кг днес 64.7кг ......бая вода съм задържала.Тази сутрин се чувствам доста зле, все едно не съм яла поне седмица.А не ми се помирисва нищо от позволените храни  Tired Чак ми се  гади от тях.Как ще я карам така незнам.И колко дни да направя  Tired

Направи си палачинки за закуска, сложи ванилия и подсладител, ще ти отворят сетивата.  За дните зависи от кг които трябва да свалиш

# 139

Направи си палачинки за закуска, сложи ванилия и подсладител, ще ти отворят сетивата.  За дните зависи от кг които трябва да свалиш
И за тях исках да питам..... снощи се опитах да направя/намерих рецепта която включва 3 лъжици трици 1л.кисело мляко, едно яйце,половин лъжичка сода и 3 лъжици извара/Но се зачудих триците трябва ли да се оставят да набъбнат преди да се метне сместа в тигана? За сладките палачинки същата рецепта ли да ползвам/без изварата/? Мотат ми се някакви пакетчета подсладител за кафе дали мога да ползвам тях  Mr. Green
А за килограмите-исками се да сваля 5-6

# 140
Добро утро,прекрасни!

Елси,първите два дни са най-трудни,после свикваш.Мацка ти е дала идея за закуска- и аз искам да я пробвам тези дни ама нямам извара.С екскуизията става ли?
 Фрактал,липсваше ни,недей да се губиш така:)

Смайлзче  Hug

Бъдете весели и здрави и пийте много вода  Grinning

P.S.
Палачинката според книгата е с 2 с.л. трици 1 с.л. пшенични трици,1 с.л. обезмаслена извара,жълтък или цяло яйце

# 141
  • София
Аз на око ги правя, май беше така. 4 яйца, 4 с.л трици, 4 лажици извара, 8 с.л прясно мляко. Добавям подсладител течен Суитли и течна ванилия на др.Юткер. Понякога се е налагало да добавям и още малко трици за да станат по гъстички, правя ги мънички, като мини американски палачинки. За да не превишиш дневната доза на трици ги споделяш с любим човек  Blush

# 142
Архмихче, и аз това имах предвид. Предменопаузалният синдром и той се съкращава като ПМС  smile3534.
Снощи си правих конска кайма - къри и успях да я преглътна. Явно за да проям месо, трябва да е доста подкиселено и подлютено  newsm78

# 143
Здравейте дами  Hug
Само минавам за малко, жива съм мърдам още Simple Smile До края на седмицата ще оцелея, надявам се Simple Smile Simple Smile
Поне ни хранят режимно в цялата лудница  Crazy пилета, телета...
Малко май се отклоних от Птата и карам само на ПЗ, ама ще наваксам като приключи.

А семинара включва много шоколад... но съм горда, че грам ама грам не се изкуших  Blush

Да вземе и кантара да мръдне най-накрая, че се е закеркелечил здраво +/- 200 гр и наникъде  Mr. Green
Иска да затвърждаваме явно  hahaha

# 144
Сега когато имаме вече галушките на Фракталче, мога да ви споделя любимата си доматена супа, като се има предвид, че тестените галушки се заменят с фракталски. Вкуууууууууусна, много вкусна супа  chef
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=849-domatena-supa-s … a&ref=similar
........ и без зехтин, естествено.

# 145
Здравейте  Hug
При мен режима си върви някак си. Вчера ми показа минус 700 г, тази сутрин ме втрещи с 1,400 плюс  Shocked, откачена работа...
Напоследък нещо явно греша като си правя тричавата филийка сутрин. Уж карам изцяло по рецептата на mimensita (единствено не слагам горчица, не обичам  Sick), а пък все ми залепва и става едно никакво. Един-два пъти я докарах прилично и толкоз  Rolling Eyes
Аз лично не "панимая" нищо от сорта на тези галушки, малушки, ама на който както му е вкусно  Grinning
Днес ще си спретна едни телешки кюфтенца с доматен сос.
Браво на всички за свалените грамчета  bouquet
Архмих, Пиратче, Тери  Heart Eyes
Алинка, не ги разбирам тия неща, за които говорите с момите тук за ПМС-та и прочие, за това и не смея да давам каквито и да е съвети, важното е да разбереш какво води до това ти състояние и да действаш адекватно и ефективно, стискам палци  Hug

# 146
ВРИ, определено и аз не съм много в час, мила, ама .......
Преди време превъзнасяхте един  пастет от пилешки дробчета . Докато го намеря, ще стане време за вечеря......Таааа, може ли линк? Hug

# 147
Преди известно време в темата коментираха за пастета с бяло вино. Аз иначе правя пастета по тази рецепта от темата с общите дюкански рецепти:
Скрит текст:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135084.15
Пастет от пилешки дробчета
Задушете пилешки дробчета с вода и малко лук / само за вкус /. Сложете малко сол или пилешки бульон от кубче и черен пипер. Нека да не остават сухи, а да има малко сосче. Пасирайте заедно с една кисела краставичка / на около 250 гр дробчета , едно корнишонче /

Отдавна не съм си го правила пастета, но мисля, че добавях и малко сварено пилешко месце и за повече мекота на вкуса, малко прясно мляко  Peace

# 148
Още нещо да попитам  Embarassed
Като си свърша примерно 5 дни ударна фаза, започвайки втората фаза предполагам трябва първия ден да е ПЗ ? И още нещо в дните на ПЗ всяко хранене ли задължително трябва да е смесено или примерно мога да ям само зеленчуци на едното хранене?

# 149
Аз ПЗ го карам само на зеленчуци и яйца  Embarassed......че за бела и извара не обичам  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт