Хамбургерите игнорираме и храната по дюкански си планираме - 281

• 35 314
  • 730
  •   2
Отговори
# 510
  • София
Е те са добавка, примерно да направиш някъкъв режимен сос от сьомга, риба тон, пиле и броколи. Глезотия с която залъгваме сетивата.

Фрактал, те са за мързеливи домакини като мен, хаха мм ми вика инстант домакиня. Wink

# 511
Така е, те са на практика чист баласт, фибри и вода (и конджакът е вид влакнина). Засищат, защото дават обем. Супер идея за малък бизнес, суровините са евтини, технологията е проста; май най-скъпото нещо е опаковката и маркетинга.
Цитат
Аз, впрочем, за първи път виждам и чувам за такива "нулеви пасти"  Rolling Eyes
Кари, писали сме; аз и рецепта пусках със снимки на домашния вариант (нулево глюкомананово тофу, дето не е тофу)...

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 19:06 от fractal

# 512
  • София
Хаха да, то страници се изписаха, аз за това им се престраших Wink

# 513
Сори, пропуснала съм, не всеки път ви чета подробно и до буквата  Hug
Или не помня, напоследък съм доста разсеяна, трудно запомням това онова, ЕГН-то...

# 514
  • София
ArhMih, благодаря за приема и топлото посрещане в темата. Като ме попита колко съм висока се сетих за онзи лаф: не съм дебела, ниска съм Simple Smile
И аз така - висока съм 1.62.. Така, че 62кг са ми в повече, а и стартирах диетата от 65. Имам 10 кг за сваляне, което никак не е малко.. И най- важното да ги задържа след като сваля. Преди да забременея бях правила 90 дневната - от 62 станах 57 и два месеца след приключване на диетата бях 63. Затова разчитам на Дюкан! Половинът и той стартира 5 дни след мен - още е на ударната фаза. Има и той да сваля доста -114кг е.. Целта е някъде под сто Simple Smile
За утре съм приготвила един заек да готвя.. Идеи как са го направя, за да е максимално режимен и все пак вкусен? Ще разгледам и предложенията на Smiles.
Лека вечер от мен Simple Smile

# 515
  • София
Aynat аз стартирах със същите кг като твоите, и на ръст съм също толкова. За 3 месеца свалих и ги задържам в момента.

Заека го накисни във вода задължително от вечерта и утре можеш да го маринираш с подправки ( каквото имаш, лук чесън, розмарин, магданоз, лимон) и да го изпечеш под фолио. За гарнитура задушени зеленчуци и крехко месце.  Wink

# 516
Добро утро,с първите петли!:)

# 517
Добро утро  Hug
Последната седмица нещо ми се развали съня .. будя се в 3-4 сутринта и не мога да заспя .. и после цял ден съм парцал Sad Съответно май и метаболизма нещо ми се прецака.. Не знам какво се случва, ама е кофти така  Tired

Обаче здраво зарибих колежките с тия Дюкански мъфини, вече 2 донесоха да се похвалят с изработка  Joy Не че спазват режима (то и нямат нужда), ама пък вкусно било  Mr. Green

Имам пюре от шипки био, непосладено - мога ли да го ползвам - или не става  newsm78 За ПЗ дни се чудех (нали тиква може? или се бъркам) ... или да си го правя цялото на мармалад и да не се настройвам шипково  Crazy

Нямам търпение да дойде неделя, че имам програма максимум да изпълнявам следващата седмица. Решила съм да я карам ударно - хранително и физически, пък да видим.
И слънчо се усмихва вече, току виж съм се стоплила предпролетно Simple Smile

За тези нулевите макарони, които обсъждате - напълнила съм си коша в Амазон с талятели и ориз, и още някакви макарони и само им се чудя.. ама май ще взема да си поръчам накрая  Blush

# 518
  • Плевен
Добро утро, дами!
Днес кантара подскочи нагоре със 100 грама. Но аз си карам на ПЗ - така съм решила и вчера бяха наред морковите! Снощи хапнах супа пиле и салата с малко пуешко филе в нея. Ще спра и елхичките за известно време. Бях и на фитнес. Ще видя довечера как стоят нещата. И аз като Камазчето се събудих посред нощ и аха да не заспя... но стопирах кофти мислите в главата си, представих си, че съм на Малдивите и ... се събудих от алармата на сутринта. Приятелката на сина и тя решила да прави режимен кекс, но сложила доста яйца - цели 8 и вместо триците, овесени ядки - мюсли. Решила, че от стафидите в тях, ще е сладък, но... не би. Викам - добре, де - подсладителят е все на плота, казвала съм, че слагам в мъфинките бакпулвер... Карай, ще се научи. Мъчат се и го ядат така, защото е по "фитнес рецепта" техния! Следят точно каквото им е написано по хранителния режим, само дето още не са тръгнали и грамчетата на продуктите да мерят. Пише им - фитнес от 19-21 часа и вечеря в 22!!! ... та едни тигани се вадят към 21.30 и се бъркат едни яйца в несвест... Този филм и миналата година го гледах - техния... сега се повтаря все една и съща серия... но нали всички грешим и цял живот се учим, затова не се намесвам. Знам какво следва... ще дойде времето пак да вечерят с шоколад и чипс!  ooooh! Така, че две седмици на тези късни вечери техните ще издържа. а и съм освободена от задължението аз да готвя нещо! Мисля само за себе си, както никога или много рядко се е случвало! Та се замислям, че трябва май да поне за 2 дни да спра салатите. Искам да разнообразявам максимално и идеята ми беше да включвам по малко всеки ден различни салати и меса. Може и морковите като по-въглехидратни да са наклонили везните. Ей така като се случва ми е много кофти, но аз нямам друг избор и сега ще продължа режимно и единственото прегрешение ще е това със салатите, т.е. - в схемата! Отивам да пия чай!  
Айнат, много похвално, че съпругът се е включил в режима! Той по-има нужда от теб! Но и по-бързичко ще сваля! Мацето ти е дала хубаво упътване за зайчето. И аз загледах вчера тези в Лидл, но нямаше как да го мъкна в службата...
Слим пастите ми звучат добре! Днес хвърлих око и в тази статия - http://www.edna.bg/zdravoslovno/hrani/ot-niskomasleno-mliako-se- … apylniava-4641372   

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 10:41 от ArhMih

# 519
Архмихче, 100 г са нищо работа, спокойно  Hug Аз вече втори месец като варирам с по няколко стограмки нагоре надолу, какво да кажа  Crazy Ама пък е хубаво, че си решила да помислиш и малко за себе си. А пък разнообразието - то е ключа към палатката! Впрочем, морковите и на мен ми се отразяват като цяло зле, задържам от тях. Но въпреки всичко гледам да ги хапвам от време на време, защото са много полезни, особено за очите (а на мен това ми е важно). Така че и ти не ги изключвай от менюто, но просто по на рядко ги хапвай  Peace
Аз два дена подред имам известен минус най-сетне, около - 1 кг, ама въобще не бързам да се радвам. Както вече споменах, толкова ми играе показанието на кантара нагоре-надолу, че напълно е възможно утре да ми покаже отново старите кг  Confused. Но пък този минус ми потвърждава тезата, че след тренировка във фитнеса свалям  Sunglasses
Кама3ка, не съм сигурна, че може да се яде пюре от шипки, аз по-скоро бих го избегнала. Все пак шипката е плод, а в първата и втората фаза плодовете са забранени. Мисля, че няма проблем за чая от шипка, но той пък може да доведе до проблеми с тоалетната  Rolling Eyes
fractal, ти сега да вземеш да ми се обидиш, че съм пропуснала да видя поредното попадение в кулинарното ти творчество  Praynig  Heart Eyes Май си спомням, че мернах как коментирахте тия пасти, но наистина не съм чела подробно тогава  Peace

# 520
  • Испания
Добро утро!

CostaHug

За утре съм приготвила един заек да готвя.. Идеи как са го направя, за да е максимално режимен и все пак вкусен? Ще разгледам и предложенията на Smiles.

Заек във фолио: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg20935572#msg20935572

Заек в соев сос и бяло вино: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg21163517#msg21163517

Има и други рецепти в първата част на съдържанието в темата ми.

Усмихнат и режимен ден!

# 521
fractal, ти сега да вземеш да ми се обидиш, че съм пропуснала да видя поредното попадение в кулинарното ти творчество  Praynig  Heart Eyes Май си спомням, че мернах как коментирахте тия пасти, но наистина не съм чела подробно тогава  Peace

А бе аз вярно, че съм в такова настроение, дето и пръст да ми покажеш - реввам, ама чак пък за такова нещо да се обидя...  Joy Дадох линка заради картинката, какво представлява нещото, от което е направцена слимпастата. Иначе в темите сме коментирали от 2009 насам, но поне доскоро не беше внасяна в БГ, а и не беше толкова лесно да се доставят неща от Амазон.

Мерси за веселото кафенце, Смайлиз!

Кама3ка не знам и аз за шипките; може би като годжитата са толериран продукт?

# 522
Вече замина за сладко, докато се чудя.. да не се вкисне, че ще иде за вино накрая  Laughing (а вкъщи никой не пие)
Децата поне ще има да мажат...

# 523
А бе аз вярно, че съм в такова настроение, дето и пръст да ми покажеш - реввам, ама чак пък за такова нещо да се обидя...  Joy
Аз да си кажа  Peace Впрочем, и аз не съм много ок тия дни, та да не се чудите  Confused

# 524
Аз да си кажа  Peace Впрочем, и аз не съм много ок тия дни, та да не се чудите  Confused
Как пък да си ОК, виж само кво шантаво време е... Хем е още рано за пролетните депресии, хем и зима като зима нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт