Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 67 236
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро, момичета Simple Smile

Блу, преди пишех в отчетната тема за Януарчета 2010, малко из Клюкарника се подвизах, но сравнително рядко..отдавна беше Grinning

Гледам, че сте обсъждали градове за живеене. На мен много ми се иска да се изнеса към провинцията, по-специално съм си харесала Хоув, но не виждам как това ще се случи скоро, поне не и тази година. Не че сега може да се каже, че живея в Лондон, в периферията съм (Кройдън), преди бях в NW London. Сега съм от "другата страна на реката", и хич не ми харесва. Но както и другите момичета са казали преди мен, решаващо за избора на място е какво се търси и какви са приоритетите. А това е строго индивидуално.

МГМ, тази вярно е била някакво тотално психо. Добре, че вече няма да ти се налага да се занимаваш с нея. Да, гадно е, че трябва наново да се минава през цялата процедура с интервюта и намиране на подходящ човек, но дано да е за добро и да намериш правилният.

Това с англичаните и ентусиазма им за учене на БГ и мен ме е забавлявало. Имам няколко приятели англичани, ей голям смях пада като се опитват едно елементарно "Добър ден" да повторят. Тук нали слагат ударението на първата сричка на всяка дума (и на имената включително), та ми е много забавно. А да не ви казвам моето име по колко различни и абсурдни начина го казват,  и как никой тук не може да го произнесе като хората. Ама това да е проблемът Grinning

Хубав ден от мен, момичета, връщам се към работните си задължения Stuck Out Tongue

# 136
  • София
Това с произнасянето на имената е голям смях, моето рядко го улучват, но за другите като ме попитат как се казвам да спелувам и се почва tango, alpha, bravo ( просто пример ви давам) и мъжа ми вече ми се смее...., всички сметки бяха объркани имената по няколко пъти, но ги оправиха Simple Smile

# 137
  • постоянно
Това с произнасянето на имената е голям смях, моето рядко го улучват, но за другите като ме попитат как се казвам да спелувам и се почва tango, alpha, bravo ( просто пример ви давам) и мъжа ми вече ми се смее...., всички сметки бяха объркани имената по няколко пъти, но ги оправиха Simple Smile

Аз си мислех че ще спрат да ме  карат да си спелувам името след като се ожених и вземах фамилията на мъжа си. Е , след 15 години брак все още чувам " Can you spell that for me please "  hahaha

# 138
Всеки път като говоря със служител от която и да е институция по телефона, или на живо, минаваме през един и същи ритуал.  Laughing
След спелуване на името ми по авиаторската азбука (delta, india, etc), се задава въпроса "А как произнасяте точно името си?" Следват минимум три грешни опита си стискаме ръцете на нещо по средата.  Crazy
След това следва задължителното "А вие сигурно сте от Полша?", аз "Не", те не се отказват "Румъния тогава? Русия?"...След като си поиграем известно време на Държави и градове, прекратявам мъките им и казвам България. В 7 от 10 случая, те ми казват "How nice. I've been to Sunny Beach / Golden Sands".  Laughing

И за да не си мислите, че съм с някое супер изчанчено име: Диляна  Mr. Green

# 139
  • постоянно
и после сигурно ти казват " Ауууу , колко хубаво име имате "  Simple Smile
Като започнат да си асоциират със Слънчев бряг незнам дали  да се гордеем или срамим . 
 Hug

# 140
  • UK
 Да се запиша , че няколко теми изпускам вече.

Момичета преди Коледа връщах една покупка с Ройал Мейл и още не е пристигнала. Тъпото е  че съм я пуснала без тракинг  номер , дали има смисъл да ходя да пощата да ги питам само с касовата бележка кочто издават?

# 141
  • постоянно
Да се запиша , че няколко теми изпускам вече.

Момичета преди Коледа връщах една покупка с Ройал Мейл и още не е пристигнала. Тъпото е  че съм я пуснала без тракинг  номер , дали има смисъл да ходя да пощата да ги питам само с касовата бележка кочто издават?

Можеш да клеймнеш ако не  е получена пратката , но трябва да е минал определен период от време - не съм сигурна колко дни. Попълва се формуляра и им се праща. Те се свързват с крайният адрес и ако от там подтвърдят че нищо не  е получено ти ауордват клейма.

Peace

# 142
и после сигурно ти казват " Ауууу , колко хубаво име имате "  Simple Smile
Като започнат да си асоциират със Слънчев бряг незнам дали  да се гордеем или срамим . 
 Hug

Естествено  Mr. Green "What a lovely name"  Crazy
На първата ми среща с бойфренда 15 минути минаха в изясняване как ми се произнася името. Казвах му го сричка по сричка, баааавно, тцъ! Най-доброто, което постигна беше ДилИана. Затова сега съм просто Дил (което една индо-бритиш служителна в една банка ме светна, че значело "сърце"  на хинди, та на него много му хареса значението)  Flutter

Колкото до Слънчев бряг....предполагам, че те го виждат по различен от нас начин. Обикновено ми говорят за пясъчните плажове, хубавото време....е, разбира се, и евтината бира  Mr. Green Laughing

# 143
Копнеж, и аз се казвам Диляна. И моето го произнасят Дилиана,като натъртват на второто "и"  Simple Smile

# 144
  • UK
 her_76 благодаря bouquet , аз все се надявам заради почивните дни все някога да пристигне пратката.
Утре и без това ще ходя до близкия офис на пощата да си взимам пратка , ще го поразпитам малко.

# 145
преди пишех в отчетната тема за Януарчета 2010,
Да, сетих се. Grinning
Диляна тук го чувам във варианти Дилияна или Дилиана. Друг е въпроса, че вече самата Диляна смята, че се казва така.

# 146
  • постоянно
Когато бях тук на ферма в далечната 1997 г имах един колега Цветан на който за кратко викахме Цецо. Ей,  убий го фермерът Джеф не можа да си изкълчи езика да каже Ц.  Ние бавно и високо казваме ЦеЦо,  а той СеСо. Пробвайте ги  Crazy

# 147
Когато бях тук на ферма в далечната 1997 г имах един колега Цветан на който за кратко викахме Цецо. Ей,  убий го фермерът Джеф не можа да си изкълчи езика да каже Ц.  Ние бавно и високо казваме ЦеЦо,  а той СеСо. Пробвайте ги  Crazy

Аз съм Цветелина, на кратко Цвети, но тука ми викат Суети. Което хич не ме кефи...Та се прекръстих на Лина, което уж го ползват по често, но и това им е много трудно...Който има желание се кълчи да ми вика Цвети де, някои дори и Цветелина, но аз не ги и тормозя много, защото и аз имам имена, които са ми ужасни и не мога да се изкълча да ги кажа, та се радвам, като ми кажат съкратено.

# 148
Same story here, вече ми е по-лесно да си спелувам името буква по буква, отколкото да го напиша на кирилица Simple Smile

И какви варианти измислят: Karmena, Kremina, carmela, carmen, kremOna ми е най-омразното, и то от човек, с който водя само писмена кореспонденция и на всеки мейл ми пише името.

# 149
Запис, че ви изпуснах. Такава ми е лудница, че не знам къде се намирам.

Общи условия

Активация на акаунт