ВТОРИ клас - 5тема

• 56 055
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • Перник
Аз по принцип гледам тетрадките всяка вечер. Последните няколко дни не бях проверявала и снощи реших да наваксам. Какво да ви кажа - "Бългрия", "упръжнение", "Въсил Левски", преразказ, в който всяко изречение е в различно време и лице, а последното дори не завършва  ooooh! Опитвам се да обяснявам за всяка една грешка как да му е по-лесно, кое как да проверява, запомня. Той ми вика "да,да знам, а ти знаеш ли на Майнкрафт какво съм направил"  #Cussing out

# 106
  • Пловдив
Светла и моя син има подобно поведение.Видяла съм че има забележка ,и насочвам вниманието му за това,а той в следващия момент говори за някоя игра,или някоя глупост измисли.
Все си мисли че всичко е научил в училище и в къщи няма смисъл да се занимава или упражнява.
Твоя син не беше ли роден май 2007?имаше преди тема  за родените май 2007,в която редовно споделяхме за децата,но отдавна вече не пишат майките в нея.

# 107
И мойто е май 2007-ма Simple Smile Същият заплес, ама не знам дали е до месеца.

Тетрадки и домашни и аз проверявам всяка вечер. Така съм свикнала, предпочитам да съм в час какво взимат и как се справя, за да можем да се упражняваме допълнително, ако нещо куца. Доста често се налага да дообяснявам. Г-жата ли по-бързичко преподава материала или мойто блее, не знам.

Тази седмица се вкарахме в приключение с Дребен. От няколко дни ми се оплаква, че не вижда какво пише г-жата на дъската и тетрадките й го доказват - вместо гайки, например, написала пуйки и т.н. Понеже е висока, седи по-назад и реших, че има проблем с очите. Организирам си половин ден отпуска и отиваме на офталмолог вчера, където се оказва, че детето си вижда чудесно. Днес щях да говоря с г-жата да я премести, когато на обяд Дребен ми звънна да ми каже, че проблемът бил... в маркера. Класната го сменила и вече всичко се виждало Simple Smile

Скрит текст:
Много мило ми стана от съпричастността по бебешките въпроси.  Hug

# 108
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
И мойто е май 2007-ма Simple Smile Същият заплес, ама не знам дали е до месеца.

Тетрадки и домашни и аз проверявам всяка вечер. Така съм свикнала, предпочитам да съм в час какво взимат и как се справя, за да можем да се упражняваме допълнително, ако нещо куца.
Скрит текст:
Доста често се налага да дообяснявам. Г-жата ли по-бързичко преподава материала или мойто блее, не знам.

Тази седмица се вкарахме в приключение с Дребен. От няколко дни ми се оплаква, че не вижда какво пише г-жата на дъската и тетрадките й го доказват - вместо гайки, например, написала пуйки и т.н. Понеже е висока, седи по-назад и реших, че има проблем с очите. Организирам си половин ден отпуска и отиваме на офталмолог вчера, където се оказва, че детето си вижда чудесно. Днес щях да говоря с г-жата да я премести, когато на обяд Дребен ми звънна да ми каже, че проблемът бил... в маркера. Класната го сменила и вече всичко се виждало Simple Smile

Скрит текст:
Много мило ми стана от съпричастността по бебешките въпроси.  Hug

+1

не си правя илюзии, че госпожата може да обърне внимание на всяко дете  Peace

# 109
  • Перник
Светла и моя син има подобно поведение.Видяла съм че има забележка ,и насочвам вниманието му за това,а той в следващия момент говори за някоя игра,или някоя глупост измисли.
Все си мисли че всичко е научил в училище и в къщи няма смисъл да се занимава или упражнява.
Твоя син не беше ли роден май 2007?имаше преди тема  за родените май 2007,в която редовно споделяхме за децата,но отдавна вече не пишат майките в нея.

Трябваше да се роди през май 2007 - терминът ми беше 31.05., но преносих и Калоян е роден на 07.06. Пак щеше да е същата зодия  Simple Smile
Седнал снощи да разсъждава, че той има страница и половина шестици, а пък има деца, които имат и тройки, и двойки даже. Аз му казах, че това е, защото той се старае повече. "Аз не се старая", казва. Предположих, че за някои деца материалът е труден, но той каза, че не е труден. Казах му, че в крайна сметка е важно какво си научил, а не каква оценка имаш.

# 110
  • Sofia
И аз всеки ден съм наясно какво що.
 Изобщо нямам илюзията, че в у-ще се научава достатъчно. То с тиЯ учебници и дефицитът на време и...
Като се приберем, Гушкан си преглежда домашните и, ако има неясно - коментираме, след това си отива в стаята, пише и ми носи за проверка.

Днес господина рекъл на един ден да вземат и умножение и деление с 2 и това не ми харесва.
С класната таблицата за умножение с 1 я взеха един ден, а на следващия взеха деленето с 1.
Та така...  Wink

Светла, и аз това набивам - важно е да се старае и какво има в главата, пък оценките са субективни (обяснила съм какво значи).

# 111
Малкият се размаза от мързел вкъщи, да видим как ще навакса. Пробутвам му по някое и друго състезание от време на време, да не губи тренинг. И доста играе на тази игра: https://www.youtube.com/watch?v=bmIKRLYTepc
Тази също му харесва, като задръстването с колите от Майтойс е: https://www.youtube.com/watch?v=_EojyaPhe6c
Опита се да се състезава със сестра си на тази, но никакъв шанс, тя помни поредици от по 25+ сигнала:
https://www.youtube.com/watch?v=1Yqj76Q4jJ4
Като добавим майкрафт и CN, дните минават като часове.
Притеснявам се как ще справи в училище след повече от 2 седмици отсъствие, особено по английски, всеки ден изпуска по 2 часа.

Не знам дали похвалих напред тази книга, голямо мислене и спрове падат по загадките: http://www.book.store.bg/p168167/leonardo-da-vinchi-kodeks-na-za … lfrik-galynd.html

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 19:02 от Анонимен

# 112
  • София
Мен испанският много ми харесва, а и мисля, че е лесен, когато се учи след английски и френски.
То след френския всичко е песен  Peace
И аз много се влюбих в испанския, учих го, но не го доучих, както стана и с френския, и с английския...

За децата - и аз си мислех за още едно, но с оглед на възрастта се отказах. Колкото и да е напреднала медицината, остаряваме и се изморяваме. Почваме да боледуваме, умираме...
Като дете ми се подиграваха, че родителите ми са стари. Пък имаше едно детенце, майка му беше доста по-възрастна. Колко да е била възрастна, ние бяхме на по 12-13 години, тя да е била на 50. Ейй, лудо го правеха детето...
Освен това като се родиха децата, много тежко изкарах първата година - все някой ревеше, не спях по цели нощи, качих 20 килограма... Не знам дали мога да го издържа това на 40 години отново. Ми ако пак са 2  Shocked

Олеле, не, две наведнъж не искам, не, не бих могла да се справя... изобщо!
Майките на близнаци (и други видове многознаци) са майки-героини!

# 113
Това с присмеха за мен е селски манталитет - по селата хората се женят на по 18 и на 40 стават баби и дядовци.

# 114
  • Sofia
Притеснявам се как ще справи в училище след повече от 2 седмици отсъствие, особено по английски, всеки ден изпуска по 2 часа.
Не взимате ли материала от някое дете?

# 115
Ами те имат много говорна практика в часовете, слушат и аудио, това няма как да навакса.

# 116
  • София
Олеле, не, две наведнъж не искам, не, не бих могла да се справя... изобщо!
Хах, така е, ама обикновено никой не те пита искаш ли, не искаш ли  Peace

Люси, и аз мисля, че присмехът е селски манталинет, но на децата това няма как да им се обясни и да го разберат. Мен тези подигравки много ме обиждаха като дете и ме беше срам от родителите ми. Което е мега-тъпо разбира се. Но нашето поколение си е мега-зле, както е ставало дума.

# 117
Моят син е същия заплес-вчера се прибра от училище без...раница!И даже не забелязал!Големия заплес,който го прибира също не бил забелязал!Думи нямам-ходих минути преди да заключи училището да издирвам раница-е търкаляше се на земята,а двамата блейковци се прибрали най-спокойно вкъщи! ooooh!

# 118
  • Бургас
шоколадче не им се сърди - това е изкуство!!!
де да можеше и на нас да не ни пука ...

# 119
  • Пловдив
Луси тези игри от къде си ги купувала?

Общи условия

Активация на акаунт