Дефицитите на една журналистика

• 371 209
  • 4 425
  •   1
Отговори
# 3 915
"Английският химн- къс, но за сметка на това тържествен"- някой от коментаторите по евроспорт тия дни.

# 3 916
Аз на какви глупости се наслушах по Евроспорт тези дни, като например, че едикога си били раздадени Х комплекта златни медали. 🙄 Гимнастичките играели с предмети и какво ли още не.

# 3 917
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Крънкам! Joy

# 3 918
  • София
Може на техния език да си е напълно нормално.

# 3 919
Срещала съм този глагол, но не помня къде. Значението му е "моля, прося". Оттам идва и "изкрънквам" - изкрънках малко пари от баща ми и отивам на бар.
Обаче наистина звучи смешно Grinning

# 3 920
  • Пловдив
Значението е ясно, но думата, поне в общия случай, има изразен неодобрителен нюанс и разговорна употреба. Точно това е смешното.

Не знаем дали не е някакъв архаизъм, нормално употребяван в църквата, но лично аз никога не съм го срещала така и не съм видяла някой да го потвърди.

# 3 921
Проверих - в другите статии е "прося" и "смирено прося".
Иначе текстът е същият.

# 3 922
  • Пловдив
Ясно. Ония странни машинни преводи, дето приличат на тренировка на програмата за превод.

# 3 923
Това ми напомня на писмото на Джоуи ("Приятели"), където беше решил да заменя всяка дума с друга от вградения речник в Уърд-а.

# 3 924
Това да не го е превеждал нашият мил другар- изкуственият интеУект у фейсбукя?
То не, че напоследък журналистите се справят по-добре, но все пак...

# 3 925
Превод от кой език?
От български на български?
Joy

# 3 926
  • Пловдив
Да, от български на български (замяна със синоними), евентуално български - друг - български.

# 3 927
Да, има такива програми. Така с един текст може да се направят 20-30, с допустим процент уникалност за търсачките.

# 3 928
Да, има такива програми. Така с един текст може да се направят 20-30, с допустим процент уникалност за търсачките.

Проблема е, че после не са прочели резултата. Аз често ползвам AI, но задължително проверявам какъв е крайния резултат. При това за неофициален текст.

# 3 929
Не, то това дори не е AI, за съвсем семпли програми става дума. Има хора, които толкова си могат, и да го прочетат, не виждат нищо нередно в текста.

Общи условия

Активация на акаунт