Дефицитите на една журналистика

• 360 395
  • 4 298
  •   1
Отговори
# 705
И мен много ме дразнят напъните на Емо Чолаков, от години не съм го гледала и не знам дали продължава да се прави безуспешно на шут. То не можеш да разбереш прогнозата от лиготии. Също ме дразни личното мнение на синоптиците, вместо просто да кажат каква е прогнозата. Пример: аз обичам облачно, дъждовно, студено и мрачно време. Ясно ми е, че съм малцинство, но ми става много дразнещо, когато синоптикът каже: за съжаление, пак ще вали, но утре за наша радост ще има  слънце, дочахахме градусите да се повишат... Абе ти ми кажи какво ще е времето, аз ще си преценя да се радвам ли, да съжалявам ли, чакала ли съм го...

# 706
  • София
Ставаме поне две. От какъв зор ще ми дава личното си мнение - няма ли си жена да й го каже! Прогнозата за времето не е размисли и страсти на Емил Чолаков.

# 707
И аз с вас! Не го разбирам Емо, нито хората, които му се радват на глупостите!

# 708
Ставаме поне две. От какъв зор ще ми дава личното си мнение - няма ли си жена да й го каже! Прогнозата за времето не е размисли и страсти на Емил Чолаков.
+1
Скоро се тюхкаше как ще изкарват бебето в студа.Не ме интересува лучния му живот, да се оплаква на бабите пред блока.

# 709
  • София - Рим и обратно
Брей, какви сериозни, достолепни, строги госпожи Crazy. Не ми е идвало на ума да се дразня на Емо Чолаков. И прогнозата я схващам даже. Има си човекът някакъв стил - разрешили са му, ползва го. Аз лично БТВ не гледам отдавна, други неща ме дразнят там, Емо им е белият кахър. Предпочитам го пред "сериозните" предавания на ония махленки трите, забравих им имената.

# 710
Много рядко някой ме дразни по тв, защото вече съм направила своя избор какво да гледам...

-----------------
В южна България се казва - че снегът ще се стопи като:

Духне  бял вятър  - разговорна форма -  т.е  беломорски, мек, топъл, южен вятър/течение.

В останалата част на Родината, вятъра си има име и се казва Северняк или Южняк.

-------------------------
Има много колоритни думи в разговорния българския език, които ако се употребят с нужната деликатност, то дават много по-образен вид на казаното. Не обижда нито разказвача, нито слушателя на информацията към когото е отправена.
Обаче, ако такива думи се употребяват не контролирано, с цел да се кокетничи/оригиналничи, то се получава точно обратния ефект. Създава се впечатление на дефицит на красноречие, лошо възпитание и грубост.  

Аз лично БТВ не гледам отдавна, други неща ме дразнят там, Емо им е белият кахър.
+1

Щом нещо се гледа, то най-вероятно ще продължи да ви дразни .  
 Защо хората си го причиняват, те това е по- сложно за обясняване... Mr. Green

# 711

За мене най-добрият превод на израза е: Давай, ще го направим, не се отказваме!
За случая обаче най-удачният превод е: Няма да ни съборят, ще устоим!

Благодаря, Camomilla1! Simple Smile

# 712
Току-що по Нова – по̀тир. Няколко пъти, от различни "журналисти".  Confused

# 713
  • София
Току-що по Нова – по̀тир. Няколко пъти, от различни "журналисти".  Confused
Е, сигурно не са чели Дебелянов

За утре щедро ми обричаш
нектар във сребърни потири…
О, зная — много ме обичаш
и не обричаш на шега,
не не е лошо и сега
да хвърлим още две-три бири…
А?

# 714
Брей, какви сериозни, достолепни, строги госпожи Crazy. Не ми е идвало на ума да се дразня на Емо Чолаков. И прогнозата я схващам даже. Има си човекът някакъв стил - разрешили са му, ползва го. Аз лично БТВ не гледам отдавна, други неща ме дразнят там, Емо им е белият кахър. Предпочитам го пред "сериозните" предавания на ония махленки трите, забравих им имената.

+1
Никол Станкулова в началото на годината имаше една култова изцепка - "Най-сетне ще има сняг, след като нямахме такъв по празниците". Не бе, цялата страна не беше в бедстващо положение от сняг. Ама хич! Laughing Предпочитам оригиналниченето на Емо Чолаков или просто да проверя времето онлайн.

# 715
  • София
Вчера попаднах на някакво предаване по един от най-негледаните канали - канал3, в което гост беше Коритаров. Той иска да привлича внимание, вярно е, на моменти леко преиграва, но разказа много неща за политически събития и кариерата си и останах с много добро впечатление, в интерес на истината ми беше интересно още в Нова, когато водеше, тогава го забелязах. Обаче водещата беше уникално зле - държеше се така и толкова глупави въпроси и възклицания имаше, все едно е с някоя миска в клюкарско предаване за пубери и кифли. Или да си преориентира аудиторията и гостите, или да започне сериозно да се учи как да е интервюиращ журналист.

# 716
Тази в канал 3 наистина е мега зле, с тъмна коса с омбре, нали?

Винаги има интересни събеседници, но държанието й е все едно такова снизходително - абе аз знам всичко, дето ще ми го кажете сега ooooh!

# 717

+1
Никол Станкулова в началото на годината имаше една култова изцепка - "Най-сетне ще има сняг, след като нямахме такъв по празниците". Не бе, цялата страна не беше в бедстващо положение от сняг. Ама хич! Laughing Предпочитам оригиналниченето на Емо Чолаков или просто да проверя времето онлайн.

Аз не можах да разбера какво искаш да кажеш. Какъв е проблемът с изказването на Станкулова, защо да е култова изцепка и защо го противопоставяш на оригиналниченето на Чолаков?

# 718
Гледам новините по бтв, дават репортаж за събития във Франция, много ме подразни репортерката - голямо кокорене и ненужен патос в гласа, не ги ли обучават тези хора как е НОРМАЛНО да се държиш по време на репортаж, не знам.

# 719
"Разстреляха таксиметров шофьор. Какво е състоянието му?" Е, на разстрелян какво може да му е състоянието, освен да не е жив. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт