Дефицитите на една журналистика

• 361 927
  • 4 321
  •   4
Отговори
# 4 065
  • София
Филмът е правен по игра, която е популярна точно с оригиналното си заглавие на английски.

# 4 066
Филмът е правен по игра, която е популярна точно с оригиналното си заглавие на английски.

Ясно.

# 4 067
  • София
Преди малко по телевизията казаха заглавието на филм "Дънджънс енд драгънс: Затворническа... чест(?)". Защо първата част от заглавието са я оставили непреведена, за мен не е нормално, ако не става дума за собствени имена или някакъв термин, устойчиво словосъчетание и пр., придобили гражданственост на оригиналния език.

Разбойническа чест, не затворническа. И аз се чудех за името, че въобще не са ми познати тези филми и игри.

# 4 068
Разбойническа чест, не затворническа. И аз се чудех за името, че въобще не са ми познати тези филми и игри.

Сигурно, може заради dungeons да съм запомнила затворническа. Аз не гледах, не съм запозната нито с играта, нито с филма, вървеше за фон телевизорът, обаче изведнъж ми се натрапи на слуха заглавието, така полупреведено.

# 4 069
Тази година наистина отмина много бързо. Станахме вече 1ви Декември

https://www.actualno.com/economy/i-az-edno-malko-premierche-po-s … news_2367960.html

# 4 070
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Трагичен инцидент, мир на душата на това дете и сили на семейството.

"Безконтролна употреба на подобни трагедии"! дори да го е казал точно така, можеха да го преразкажат и да оправят решката.
Коментирали сме го и преди, не съм съгласна, че журналистите са длъжни да цитират дословно, включително грешките на езика.

# 4 071

Охранителят е пострадал тежко, обвинението е "лека телесна повреда"?!

И на не-повредените журналисти не им прави впечатление.
Един въпрос поне няма ли да зададат?
Например:
колко платиха побойниците за такава квалификация, която ще ги остави вкъщи, а не на топло?
На кого ги платиха?
 По подписа под документа ще се разбере бързо.
Колко още подобни документа е подписало въпросното лице?

Знам. Мечтая си.

# 4 072
Нали още при случая с Дебора стана ясно, че съдебните медици работят по определена номенклатура, съгласно която е строго описано какво е лека, средна и тежка телесна повреда. Те дори за Дебора се въртяха сума ти и време, докато я направят средна и то защото е изгубила съзнание, а не заради рязането. В случая не са виновни журналистите.

# 4 073
Трябва да потърся информация. Пет зъба, бой със стол не ми се струва лека телесна, а и в самата статия го споменават "пострада тежко".

# 4 074
  • София
Понеже дъщеря ми пострада при катастрофа, се сблъсках с номенклатурата на телесните повреди - счупеният ѝ нос и последвалата операция се оказаха лека телесна повреда. Средна е да има постоянно разстройство на здравето, без да е опасно за живота.

# 4 075
Sad съжалявам за това, през което сте минали.
Не е правилно според мен, отделно, че няма да има възпиращ ефект за следващите желаещи да направят същото, но май наистина вината не е в журналистите.
 Да го изтрия ли?

# 4 076
  • София
Ами ако пострадалият няма пари да си оправи петте счупени зъба, дали няма да му се разстрои здравето? Но истината е,  че в случая журналистите нямат вина.

# 4 077
Ами коментираха го медици тогава, дори показваха нещо като наръчник с описания. Сега чета, че избиването на зъби може да е най-много средна телесна повреда и то при една камара условия. Като цяло, наистина грешката не е журналистическа, защото да - човекът е пострадал тежко и да - медиците оценяват тежестта на повредата по строго определени критерии.

# 4 078
Надпис на новинарската емисия на БНТ:

"По-света и у нас" LaughingJoy

# 4 079
  • София
Света, по-света, най-света? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт