Домашни любимци - декоративни зайчета 8

• 80 199
  • 787
  •   1
Отговори
# 135
Подкупвай зайчето с вкусни неща и играчки, за да те харесва повече.
Сериозно, какъв съвет очакваш? Нали казваш, че си играе и с теб, не виждам чак такъв проблем, още повече да ти е много мъчно Rolling Eyes
Плюс това е само от 5 дни у вас, дай му време да свикне с теб.

# 136
Zaichik , животинките обикновено си избират един човек, когото приемат за главен един вид. У нас с двете ни кучета бе така преди години. Те се радваха първо на баща ми най-много, после  на майка ми и след това на нас, децата. Честно казано и на мен ми беше криво тогава

Обаче сега със зайчето ни разбрах, че то е  привързано към нас по различен начин, обаче всички ни харесва.  Heart Eyes Не зная как да го обясня. на мен май се радва най-много, обаче с дъщеря ми си имат ритуали и си общуват различно от мен...

След като то отскоро е при вас, все още се адаптира. То не може изведнъж да си прояви всичко, което е в него. Може приятеля ти да е по-спокоен и да го предразполага по-лесно, ти да се притесняваш дали зайчето ще те обича и да излъчваш това притеснение.
Не се тревожи, спокойно си се опознавайте, радвайте му се и полека-лека то ще си изгради хубави отношения и с двама ви. А това че облизва неговата ръка и обича той да го гали не значи, че него обича повече, просто в този момент така се чувства, по някакви си причини негови, кой знае какви.  Peace
Така че не измервай обичта, тя не се измерва така, но пък може да се изгражда с всеки изминал ден.

Пожелавам да ви е здравичко и да ви радва много!

# 137
Май много съм се вманиачила да идва при мен и  може да го отблъсквам подсъзнателно с езика на тялото си .. и ме е яд, че ревнувам, ама поне си признах а приятеля ми се смее. Бладоря за отговора. Мисля да пробвам да му дам малко свобода като си освободя ума и то ще идва повече при мен .. надявам се. Забелязвам, че колкото повече нараства това чувство зайчето повече се отдалечи.. След време ще ви пратя и снимка!

# 138
Здравейте ! Преди около 2 месеца на моя пухчо му беше излязло нещо като раничка на едното ухо и ветеринарят ни каза да го мажем 3 дни с Ектолуцил и след 10 дни пак  - мина му и всичко е ок ,до днес, като забелязах пак на същото ушенче, много малка точица, като раничка и отново мисля да го мажа с Ектолуцил-а .
Въпросът ми е каква е причината за тези ранички , а и дали може да се пръска периодично и през колко време с препарата ,за да предотвратим появата им. Rolling Eyes

# 139
  • sofia
Здрасти, според мен причината може да е ако нещо се чешка или нещо подобно.
На нас ни се е случвало да няма козинка...но не и рана.Взеха ни посявка тогава за разни инфекции.Слава Богу нямаше.
Относно лекарства и препарати,мисля,че е най-добре да попиташ вета.
 newsm78

# 140
Аз искам да питам за алпийското сено на витакрафт понеже ми го хвалиха. Взех едно от кауфланд за 8лв и стигна за 5 дена (взех го в неделя вечера и тази сутринта имаше по-малко от шепа). Факт е че го хваресва и изяжва абсолютно всичко докато при някой сена от зоомагазините от 100грама изяжда 20 и другото го тъпче и не го яде, но по груби сметки ще ми излиза 50лв месечно само за сено. Някой храни ли си заека с такова и заслужава ли си или сената от зоомагазините са достатъчно хубави? Има едно сено от зоомагазините дето пак така го изяжда до основи, но не винаги го има. Днес в зоомагазина видях някакво немско сено за 4.90 голяма опаковка, но не е алпийско май, започваше с Б и не мога да се сетя да го проверя.

# 141
  • sofia
Ние купихме веднъж такова и наща принцеса не го погледна.Тя само родопско признава Simple Smile

# 142
Купувам само тези, които яде. Това на Витакрафт, на Мултифит както и едно био, което е още по-скъпо.
Евтините не ги отразява за съжаление.

# 143
Купувам само тези, които яде. Това на Витакрафт, на Мултифит както и едно био, което е още по-скъпо.
Евтините не ги отразява за съжаление.

Именно. От евтините само едно единствено яде. Другите ги яде, но от целия пакет в крайна сметка изхвърлям 80% от пакета.

# 144
Здравейте групичка!Искам да попитам,когато мъжко зайче тропа или по точно потупва със задните лапички какво означава.От два дни има женско зайче при него и той не спира да потупва.Дали я пази или нещо друго?

# 145
  • Sofia
Плаши се или нея се опитва да сплаши.

# 146
Ясно!И аз така си мислех,но да попитам,че от 6 месеца го имаме,но пък толкова се привързахме.Макар и много своенравен и капризен на храната е голям сладур.

# 147
Здравейте момичета , търся да купя клетка  на моето зайче голяма около 100/50 но височината ми е малък проблем може да бъде до 35 см . Знам ,че клетките за морски свинчета могат да се използват и за зайчета , ако някой има каквито и да е други идеи за такава клетка отворена съм към предложения . Разглеждам и много клетки в youtube.com за клетки тип направи си сам ,но все още не съм взела решение да я купувам или да я правим . Чудя се дали зайчето ми ще свикне с такъв тип клетка дали ще ходи до тоалетна на определено място в нея . Ще се радвам да чуя всички ваши идеи Виждам,че сте много активни и се радвам всеки път когато ви чета Ако някоя от вас продава такава клетка , ваш познат има излишна ще се радвам да се свържем . Поздрави Smile

# 148
Аз бих се опитала да взема нещо по-високо от 35 см, особено ако зайчето не живее свободно като при някои от темата Peace Хубаво е да има къщичка, а с ниска клетка няма да може да се качва върху нея.
Досега къде е живяло зайчето?

За клетка може да погледнеш и в ОЛХ.

# 149
Живяло е в клетка със същата височина но по-малка дължина и ширина .В олх гледах,но не намерих нищо подходящо затова реших да пиша тук

Общи условия

Активация на акаунт