Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е подходящата храна за зайчета на различна възраст, по-специално под 3 месеца и между 3 и 6 месеца?
Какви са препоръките за хранене на зайци след 6 месеца?
Какви са препоръките за даване на плодове на зайци?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е подходящата храна за зайчета на различна възраст, по-специално под 3 месеца и между 3 и 6 месеца?
Зайчетата под 3 месеца трябва да се хранят само с майчино мляко. Не бива да се отделя от майката и не трябва да им се дава нищо друго, дори като лакомство. Между 3 и 6 месеца зайчетата трябва да се хранят само с висококачествени гранули, специално предназначени за тях. Не трябва да се дава фуражна храна, а след навръшване на шест месеца може да се включи малко количество сенно в диета им.
-
Какви са препоръките за хранене на зайци след 6 месеца?
-
Какви са препоръките за даване на плодове на зайци?
-
Какви са препоръките за клетката на заека?
-
Какви са препоръките за гризане на зайци?
Много да ви радва, да расте здравичка и скокливичка.
Въобще не давай такива боклуци.

Ветеринарката ми каза, че най-вероятно е получила инсулт, точно, защото залиташе настрани и се въртеше в кръг, това били признаците за инсулт, което било нещо характерно при зайците, когато станат възрастни. Каза, че дори доста време е изкарала, но зъбите и били изключително здрави. Предложи ми да я оставя под наблюдение, но каза, че не може да гарантира дали ще живее, каквото и да направи. Би и две инжекции, които каза, че са витамини и някакво лекарство за бронхите, да я успокои и да диша по-лесно. В мига, в който си тръгнахме от клиниката и се качихме в колата, тя започна да се опитва отново да скача, беше неспокойна и постоянно си даваше главичката назад, сякаш се задушава, а малко след това тя започна да се превива и да се гърчи, а аз просто не издържах на гледката. Върнахме се веднага в клиниката, но момичето вече работеше с друг клиент. Оставих я на пейката да си почине малко, защото и беше некомфортно, смятах да я оставя под наблюдение, но докато чакахме, една жена дойде и каза, че в тази клиника почти са успяли да уморят котката й, след като е хвърлила луди пари за лечение там. Каза ми: "Бягайте от тук, само ще ви уморят зайчето, аз от тук само храна взимам, ветеринарите са страшно некомпетентни". А преди това каза, че досега не е чувала декоративно зайче да живее толкова време... Аз я послушах и взех Белла и се прибрахме. Не я изпуснах от поглед. Сложих я в клетката да си почива, като изглеждаше, че успокоителното й действа и ще се оправи. Ветеринарката ми каза, че ако и се забави дишането, значи си отива... Първоначално като се прибрахме имаше реакции, но просто беше безпомощна. Наистина си мислех, че ще се оправи, дишаше добре, но в един момент вече не реагираше нито на допир, нито по друг начин, дишането и се забави и правеше някакви тикове с главичката, сякаш се бори и по това разбрах, че си отива... И след няколко минути дишането й спря напълно. И в момента сълзите ми напират от очите, малката ми Белла умря пред очите ми мъчейки се два часа след инжекцията... Всичко стана толкова внезапно. Както през деня беше наред, вечерта просто нещо й стана. Имах усещането, че идва този момент, но не мислех, че ще стане толкова внезапно. Вчера дори и купих два пакета талаш, а понеже сега се местим в нов апартамент си говорехме как ще тича на широко съвсем скоро... Но за съжаление малката ми Белла остава завинаги тук, а ние ще се преместим в новия ни дом без нея.