Домашни любимци - декоративни зайчета 8

• 81 264
  • 787
  •   1
Отговори
# 285
Насипни и аз не съм виждала. Купувай си пакетираните.

# 286
Намерих все пак. Малко по-различни са(има и боб в тях) , но пък им е 10лв/кг, а в Русе същите без боб 4.50/кг..

# 287
Имам въпрос, от 2 седмици съм столичен гражданин вече и в 7 посетени зоомагазина няма насипни гранули на верселе лага за декоративни зайчета, всички ме гледат така сякаш за пръв път чуват. Някъде да ми препоръчате къде има ? Без значение квартала. Ако няма пък, какви да почна да му давам вместо тях? След 2 месеца прави 2 години ако има значение.

В кв. фондови жилища, до км. Банишора продават насипна Верселе лага - гранули без царемица, боб и други. Килото е 6,50. Аз такава давам на моя.
Магазина е Прашка пролет, но по-близо до трамвайното депо. (на тази улица са 2 зоомагазина)

# 288
Здравейте,

Нямам зайче, имам морски свинчета, но предполагам положението със сеното е идентично. Някой от вас има ли прахосмукачка робот? Помага ли със сеното? У нас пускам прахосмукачка ежедневно и все си има наръсено сено покрай клетката им.

И още - понеже сеното е твърдо и дълго, дали няма да развали прахосмукачката бързо-бързо?

# 289
Моето не иска гранули,само царевицата и другите работи

# 290
Здравейте отново, искам дя попитам от зоо магазин ли сте си взимали зайчетата или от развъник(ферма)

# 291
Развъдник. Много съм против продажбата на животни в зоомагазини.

# 292
  • Sofia
Нашето е от зоомагазин.
Няма никакви проблеми,скоро ще стане на 4год.

# 293
Здравейте, може ли да се дава люцерна суха на зайчето, вместо сено? Страх ме е да не би да е попаднало нещо отровно в тази люцерна, да не е пораснало нещо отровно имам в предвид...От село я взех..?

# 294
  • София
Здравейте, може ли да се дава люцерна суха на зайчето, вместо сено? Страх ме е да не би да е попаднало нещо отровно в тази люцерна, да не е пораснало нещо отровно имам в предвид...От село я взех..?
Вместо сено абсурд, това ще е пагубно за зайко, т.к. от люцерната получават газове, а това е опасно за тях. Те не могат да изпускат газове отникъде. Щом имаш село може да му събираш и сушиш обикновена трева /тази на тънките дълги стръкчета/ и глухарче. В магазините има треви, които са смески от различни видове и са много добри.

# 295
Ами питах в магазина и ми казаха, че не виждали проблем?  Rolling Eyes Баба ми казва, че за зайците(които не са декоративни) взимали люцерна и им давали това...Тя е изсушена, като сеното е..Четох и другаде, че давали люцерна вместо сено на зайчетата си, но се колебая...

Люцерната се явява и източник на някои основни ензими. Поради всичко казано дотук, а също така и тъй като зайците я обожават, люцерната е чест избор на фураж. Винаги предлагайте на своя декоративен заек само предварително изсушена люцерна, тъй като свежото растение предизвиква подуване на стомахчето на животинката, което в някои случаи може да бъде дори фатално.

Виж какво намерих?

# 296
  • София
Ами това го знам от ветеринар. А да не се бърка люцерната  с ливадно сено? Аз като се замисля и в купените треви, които са смесени не съм виждала люцерна.

# 297
Нямам зайче, надничам в темата заради зайчето на майка.

Люцерната и въобще сеното от бобови не бива да замества сеното от трева при възрастни животни. Причината е, че люцерната има високо съдържание на протеин и калций и консумирана в големи количества може да доведе до куп проблеми - затлъстяване, бъбречна недостатъчност и разни литази (камъни) в бъбреците и в пикучния мехур. От друга страна, заради високото си съдържание на калций и протеин, люцерната е идеална за бебета, подрастващи животни, бременни и кърмещи. Ето повече информация:

http://smallpetselect.com/rabbit-guide/is-alfalfa-hay-for-rabbits-okay

# 298
Моя зайко е на месец и половина, значи става за него...

# 299
Днес рязах ноктите на зайко и без да исках му клъцнах единия живец на нокътчето..потече малко кръв, сложих му памук ама без спирт и без нищо друго..и сега не знам какво да правя, ако се инфектира нещо? Жената в зоомагазина ми продаде специална ножица за рязане на нокти и ми каза, ако случайно текне кръв да му сложа памуче...В началото се дърпаше, но после седеше мирно...Изчистих му клетката, възможно ли е да се инфектирА?

Общи условия

Активация на акаунт