Опера

• 86 377
  • 706
  •   1
Отговори
# 705
Не, догодина февруари мислех една "Лоенгрин" да направя там, ако се навия и имам пари. Минавала съм само покрай сградата - за опера в Германия винаги имам едно на ум, останала съм с впечатлението, че са им твърде модернистични прочитите на оперите чисто драматургично (поне за моя вкус) и все ми се струва, че вече се чудят какво да измислят. Не казвам, че всички са така, но проучи' въпроса предварително, ако имаш възможност, да не се окажеш пред някой гол Папагено с перо в д-то (вече нищо няма да ме учуди).

И като казах гол Папагено, ето с какво рекламират "Макбет" в Хамбург през септември/октомври (случайно ми попадна, няма да ходя), предупреждавам, че е 🔞:

Аз като става дума за опера, съм винаги готова и бих отишла, вече ти си прецени' колко ще те затрудни и имай едно на ум за постановката.

Допълвам, сега погледнах - предполагам имаш предвид Дойче Опер, не Унтер ден Линден, гледам, че там има по-скорошна "Флейта". Интересно изглежда сценографията, имената абсолютно нищо не ми говорят, с изключение на Томаш Нетопил (диригентът), който в края на май направи брутално добра "Проклятието на Фауст" на Берлиоз в Прага, изключително събитие беше (слушах го наживо по радиото и сигурно десет пъти след това, а някои части - серенадата на Мефистофел и самия край - може би и сто, преди да свалят записа в края на юни).

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 12:08 от Country Strong

# 706
Да, за Дойче Опер обмислям. Благодаря ти. Билетите са толкова евтини, че вероятно ще взема и ще решавам в последния момент.

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 13:49 от Melusine

Общи условия

Активация на акаунт