Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 141 124
  • 708
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
Добра вечер кулинарки и кулинари!

Прекрасни творения видях! Поздравления!  bouquet

Тестена розетка с кренвирш и яйце

Унгарски  /сладък/ салам

Хубава вечер!

# 346
Привет !
Страхотни неща показвате всички. Наистина са кулинарни вдъхновения. Появявам се с един сладкиш с майонеза на сладка хапка и свинско с ориз

С огромни благодарности към ЗИЧЕ  bouquet

Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 23:42 от инна

# 347
  • под тепетата
Не можах да издържа на всички красоти, които показвате, затова позволете тихичко да се запиша при вас с почерпка за  РД на мъжа ми

# 348
Кодрит кадир

# 349
Може ли рецептата за яйца с кашичка?
  Дадена е в текста, над снимката. Просто чукни върху подчертания текст.
Благодаря Hug

# 350
Инна, много вкусен изглежда ориза със свинско? Би ли споделила рецептата точно как се приготвя?

# 351

bilqna_69
, жив и здрав да ти е мъжа!  bouquet
labrex Пак ме изумяваш с имена на тия тестяни вкусотии!
Nordina ,   много се радвам, че сте харесали патладжанените кюфтенца  Hug
Зиче, и у нас е така с тоя сандвич  Laughing правим го  и чакаме  да ни втръсне  

кисело зеле с джоланчета от снощи у нас, много ми харесва, откакто започнах да го правя с  праз, копър и кимион, докато се готви  Mr. Green

# 352
Пепчо-вкусни бяха Hug.Направих и едни пържени с повече подправки.....и те се харесаха  Hug

У дома сливенски милинки по рецепта на Йоли.Едва стигнаха до снимка.

# 353
Инна, много вкусен изглежда ориза със свинско? Би ли споделила рецептата точно как се приготвя?
zveti81, заповядай. Рецептата е от интернет. Аз добавих и малко шафран и за това оризът е жълт.
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=2781-svinsko-meso-s-oriz-i-morkovi

# 354
zveti81, заповядай. Рецептата е от интернет. Аз добавих и малко шафран и за това оризът е жълт.
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=2781-svinsko-meso-s-oriz-i-morkovi

Благодаря!  bouquet

# 355
Страхотна тема сте спретнали!     Hug
Записвам се с нещо бързо и лесно.
"Милфьой" от краставица, извара и пушена сьомга

Зеленчукови суфлета

Пандишпан-руло с Маскарпоне крем

# 356
  • София
Страхотни идеи, момичета  bouquet

Дали може да помоля labrex за рецепта за тортичката, изглежда прекрасно  Praynig

# 357
Страхотни идеи, момичета  bouquet

Дали може да помоля labrex за рецепта за тортичката, изглежда прекрасно  Praynig

Marcsi, разбира се, ето в тоя постинг накратко написах как я правих, а ето и по-подробно: блатът е от Сладкиш Чудо, пека в тортена форма с диам 25 см. Крем -  в рецептата на ТОРТА ОТ ШОКОЛАДОВИЯ СЛАДКИШ НА sladka hapka съм написала, като тоя път сложих кофичка и половина сметана, използвах лидълската 12% заквасена сметанка. Досега правех с 20%-тата, но и с тая се получи добре. Разрязах блата на две, сиропирах с "болето", сложих нарязан банан, отгоре половината крем, парченца нарязан портокал, захлупих с другата половинка, която също поръсих на разреза с боле, отгоре и отстрани останалия крем, украсих както ми дойде пак с плодове, като ги топях в разтвор на желатин за да не почернеят бананите най-вече, а портокалите да не завехнат - може само желатин да се разтвори, аз го разтворих в подсладена със захар вода, като накрая сипах и малко водка в нея, на око карах, просто така вкусът е по-различен, само желатиновия не ми харесва. Май това е всичко, много писах, по-бързо се прави тортичката в действителност. Хубаво е да престои в хладилник една нощ или поне няколко часа, ние почти веднага я разрязахме, но на следващия ден беше много по-вкусна, в смисъл с по-добре напоени блатове, по-сочна. Нарекох я Емпровизация на майтап, сега ме питат кога ще Емпровизирам пак! Simple Smile Сладкишчето Чудо също е много добро, ако обичаш шоколад, пробвай го! Ето го в мое изпълнение Heart Eyes bouquet

# 358
  • София
labrex, сърдечни благодарности за бързия и подробен отговор, нямам търпение да го Емпровизирам и аз bouquet Идеята с желатина е много добра, за да останат свежи плодчетата. Лидълската сметана много я уважавам и аз, често правя този сладкиш с нея Млечен сладкиш с бишкоти

Споделям две рецепти, които пробвах скоро и останах много доволна. Харесвам такива нещица - бързи, вкусни и ефектни:

Червена леща с ориенталски аромати
Въздушна палачинка на фурна/PUFF PANCAKE

Последна редакция: ср, 17 фев 2016, 13:01 от Marcsi

# 359
Marcsi, палачинковите панички много ми харесаха, ще си ги спретна скоро! Heart Eyes А сладкишът на Аелис и подобрен от еликсир отдавна го правя, сега ми светна, че и тортелината Емпровизация чудесно ще се получи и с напоени бишкоти вместо с блат, кремът ще се върже чудесно с тях, хем още по-бърза ще е за правене! Благодаря за идеите! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт