Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 140 709
  • 708
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Паниран мозък с галета панко.Пържолка на тиган.

# 376
Привет дружина кулинарна  chef chef bouquet bouquet

Толкова вкусни неща сте показали. Отмъквам парченце "Рафаело", крем карамел и руло, милинки за закуска и всички ястия с рибки, да не пропусна и пържолките. Наистина всичко е много вкусно тук.

При нас: бутерки от многолистно тесто (почти го няма в магазините)  newsm78

днешния обяд - зеленчукова запеканка със сметана и сирена; наденица на тиган и таратор

Имаше и палачинки, но не се сетих да снимам.

Желая на всички приятна събота и неделя  bouquet

# 377
ЗИЧЕ с нейните неустоими родопски рецепти ме поддерти  bouquet

кишолатките на Баба, печени на сач

# 378
Батето, смаяхте ме със Зиче, питурки/путурки Simple Smile, кишолатки Crazy........страхотно изглеждат Heart Eyes и много ми напомниха на блините на бедните узбеки (малко назад като върнеш, има снимки стъпка по стъпка), същото тесто, сгъването му, малко плънките са по-различни, но нормално е - при тях сметанка, тук сиренце. Разбира се, може и с кайма и други плънки по техните рецепти. Малък е светът! bouquet

# 379
Батето, смаяхте ме със Зиче, питурки/путурки Simple Smile, кишолатки Crazy........страхотно изглеждат Heart Eyes и много ми напомниха на блините на бедните узбеки (малко назад като върнеш, има снимки стъпка по стъпка), същото тесто, сгъването му, малко плънките са по-различни, но нормално е - при тях сметанка, тук сиренце. Разбира се, може и с кайма и други плънки по техните рецепти. Малък е светът! bouquet

ама това се беше хапването на бедните селяни преди години - домашно брашно, домашно сирене, а агне за Гергьовден и овца ялова на късна есен, и прасето от двора за Коледа. И много добре приготвени домашни вкуснотии, които ги събирам от години в едни тефтери
 bouquet

# 380
  • София
Вкусно, вкусно, вкусно е при всички ви! Особено много ми се дояждат тези патурки/кишолатки. Трябва да се престраша някой път и да опитам да направя нещо подобно.... на тиган или ел.скаричка ще бъде и няма да е същото със сигурност, но поне дано се доближава до вашите

Пълнени картофи

и една по-различна салата

# 381
  • SHOOT ME 10 $
Еей ,мине малко време и току някой ме подтикне с нова идея за нещо тестяно! Първо Зичето с нейните пИтурки (Лабрекс ме пукна,като обърках - "путурки" Joy),сега Батето с тия гланцирани шоколадки май бяха...как да се сдържи човек. Onna-bugeisha,страхотно стават така картофите ,нали?И аз скоро правих.Чудесно изглеждат твоите! smile3534
Забърках пак едно тесто ,пърленки ми се приядоха ,чесновки и с нещо друго там отгоре...
да не съм без нищо, едно кремче-пудинг от мен, мноого го любим в къщи

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 17:01 от midkoo

# 382
  • Варна
Прекрасни вкусотии показвате...и аз Мидко за тестено...умиргам...ама имам забрана от мъжо...и за сладкиши..и едно кремче ми се хапва..ама и утре е ден!
от мен салатка,пържолки и кебап

# 383
  • София
Последни сарми за тази зима.

Направих им и сос бешамел.

Скрит текст:

# 384
е защо последните, свърши зелето ли? Да ти пратя малко, че ми писна пакети с листа да пълня за фризера  ooooh! нямат край тази година.
Меганс, винаги съм си припадала по твоите  свински хапки!  Peace
midkoo, така е, в групата са банда подстрекатели  Mr. Green Сега заради кишлитките на  Батето, у нас в неделя ще ядат същото, за късна закуско-обяд, но с друго име, разбира се  Laughing

пиле гунбао дзидзин у нас. Пак. Т.е. пикантно пиле с фъстъци, но и с гъби този път.  Пънчетата ми още раждажткладници.

пици

и пърленка със сушени домати http://pep-4o.blogspot.bg/2015/12/blog-post_25.html

# 385
  • София
Пеп, аз не слагам зеле, а купувам от пазара, затова последни. Peace

# 386
ооо, ти затова. Сигурна съм, че по пазара ще има по-късно и в буркани, ако са предприемчиви търговците ви, ще го направят.  Peace

# 387
  • SHOOT ME 10 $
Ето ги. Не издържах и ги направих, пърленките, чеснови със тънко нарязана сланинка...елексир!

[url=http://postimage.org/]

[/url]

е не са като твоите  пеп-4o,ама не сварвах, изяждаха ги
На Тайнетогозбите винаги ме карат да се облизвам докато ги гледам и да си мисля за изпотена кана червено винце...

Последна редакция: сб, 20 фев 2016, 08:36 от midkoo

# 388
еее ама страхотни са! С гланц, апетитни...... как няма да му се прияде на човек!
ъммм сланинката да не сложи вътре? Никога не съм пробвала така  Heart Eyes

# 389
  • Русе
Ех, че хубави тестени изкушения! И месни и сладки!  Hug
Аз минавам набързо със солени тарталети и сладки от бутер тесто.

Общи условия

Активация на акаунт