Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари

• 141 129
  • 708
  •   1
Отговори
# 300
Fleur, благодаря!
Хмм, не съм фенка на чорби със свинско ,но може да пробвам някой път.
Иначе си правя постна супа със сока на киселото зеле.

Последна редакция: нд, 14 фев 2016, 09:27 от dalina_50

# 301
  • Sofia
Честит празник, мили момичета и момчета!
Почваме по валентински, пък мисля да завършим по Трифон-зарезански...
Бухтички за добро утро:

# 302

Някакъв трик да се разреже шоколадът без да се натрошава?

Ножът, с който ще режеш тортата да е потопен в топла  вода, т.е да е затоплен,  Peace
Благодаря ти. Успях да нарежа прилични парчета, но шоколадът отгоре е далеч от идеалния разрез. Следващият път ще сложа повечко масло или ще добавя и течен шоколад да не стяга толкова.

# 303
Честит празник мили кулинари!
Днешното Св. Валентинско и Трифонско меню Hug

Котлетите са от домашно прасенце.....мммм!
Утре, ако не ми мине котка път, ще правя хачапури по рецепта на Тайна...

Последна редакция: нд, 14 фев 2016, 14:47 от mimi.7299

# 304
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ! НАЗДРАВЕ!

един десерт - пълнени печени дюли

бутерки - пълнени с круши, страхотен десерт

и печено агнешко - някой да не си помисли, че десертите са за мене  Joy

# 305
  • постоянно
Може ли рецептата.  Hug

# 306
меденки

# 307
  • SHOOT ME 10 $
Баницата я прави жена ми ,но аз и асистирам плътно и ще кажа точно как става.
5бр. кори от турските- кръгли (ние ги вземаме от лозенград,че е по- близо),има ги по магазините, всяка кора се разстила леко набръчкана,не изпъната върху хартия,облива се не много ,с тънка струя олио цялата, поръсва се със смес приготвена от 500-600гр. натрошено сирене(може и повече) и 5бр. яйца(може и повече). Хващате хартията в единия край, на която е разстлана кората,смело я вдигате нагоре и кората се навива на рехаво руло.Поставяте го в намазнена тава и така нареждате останалите в кръг в тавата.Залива се отгоре със смес от 2бр яйца и малко пр.мляко . Пече се на 180гр около 35мин. Като се зачерви отгоре аз и слагам фолио до пълното изпичане,за да не изгори отгоре. Като я извадим ,покриваме я с хартия ,после с някоя по-голяма покривка и обръщаме тавата обратно стъпила върху няколко чаши завързана да виси около 30 мин.Това е.

Последна редакция: нд, 14 фев 2016, 17:40 от midkoo

# 308
  • постоянно
Много благодаря  bouquet ще опитам. 

# 309
У дома за днешните празници:

Закуска- Баница на розички

Въздушна салата

Венец -сарма с бял сос

Малка тортичка в стил Свети Валентин

Шоколадови напукани сладки

ПРИЯТНА ВЕЧЕР НА ВСИЧКИ!!!!!

# 310
  • Варна

Честит празник на всички. Grinning
Дороти много симпатична торта, но баницата ти изглежда страхотно :bouquet
Дюлите на Батето ще ги пробвам bouquet

Последна редакция: нд, 14 фев 2016, 19:16 от ивка27

# 311
Честит празник - мир, любов и щастие в семействата ви

Много сте "вкусни" всички и няма да изброявам. Но ЕКЛЕРИТЕ на i_peych ще ги спомена. Обожавам еклери....ммм  chef

У нас в последните дни:
печени пилешки бутчета и картофи на фурна;таратор

пилешка супа;

китайски ориз със зеленчуци; пържени картофи; кюфтАци - направо в тиганЯ;

пълнени  "топки" с шоколадов крем (трябваше да са прасковки  newsm78, но по обясними видими причини носят друго наименование)

# 312

Толкова много има да наваксвам, кога запълнихте 20 и кусур страници?! На бегом малко минах, ще се връщам да разглеждам по-обстойно, че току-виж съм пропуснала някоя вкусотия! Simple Smile

ЗИЧЕ, добре завърнала се, радвам се пак да те видя! Hug  Че и с толкова много апетитни предложения! Heart Eyes chef bouquet

От мен каквото съм щракнала, че напоследък хич не съм организирана! Simple Smile

Супа от домашно пиле и днешната питка,

пеп-4о-вите крилца "три лъжици", малко на манджа (заради вкусното сосче реших да сложа в тавата картофи, върху тях крилцата, малко водичка и олио, и така пекох.

пак от пеп-4о-вите предложения - мъфини с боровинки, наистина много
вкусни

и днешната тортелина.

# 313
Сем, браво, много добре се справяш със снимките вече  bouquet
много сочна тая торта, Лабрекс  Heart Eyes Никога не съм слагала картофи при крилцата, вкусни ли са там?
чудни котлети, mimi.7299, и аз извадих едни за утре, ще ги споделя с едни картофки май  Heart Eyes
Tari Tasartir, дори обикновените бухти си ги направила празнични  bouquet

у нас вчера имаше Сандвич с яйце, кашкавал и колбас  - по това клипче, много сочен остана, само дето не го залепих. https://www.facebook.com/417279645147669/videos/438240193051614/

шоколадови бонбонки - само с това отметнах единия празник днес

леща

и пържени кюфтета

# 314
.......много сочна тая торта, Лабрекс  Heart Eyes Никога не съм слагала картофи при крилцата, вкусни ли са там?

пеп-4о, вкусни са, да. Крилцата си се запекоха хубаво, картофките нямаха коричка, малко като задушени, залях ги с останала смес от "3-те лъжици", разредена с малко водичка. И пак стана много вкусно сосчето. Heart Eyes 

Тортата беше пълна импровизация, но стана много приятна. Блат от сладкиша"Чудо", крема от сметана, пудинг и крема сирене, плодове банани и портокал. Сиропирах с течната част на т.нар. боле, дето го правя цяло лято, така че и алкохол имаше в тон с днешния празник. Simple Smile Не очаквах, но наистина се получи много вкусна тортичка. Peace

БоМбонките ти са разкошни! Heart Eyes bouquet chef

Общи условия

Активация на акаунт