Отговори
# 135
И аз много исках пег перего..проблема беше,че никъде във Варна не видях модела който исках боок поп ъп п плюс и накрая взехме куини дано  да ми е удобна по тези разбити тротоари и улици  Rolling Eyes Относни слинга и аз няма да ползвам,много ми харесва,но и аз се имам за не достатъчно стабилна и ще ме е страх  Grinning Тези които ще раждат в окръжна наясно ли са с това дали предлагат спинална упойка?

# 136
И аз си взех Пег Перего след дългоооо чудене. От Кара и Кам се отказахме... Колкото и да ми харесват на външен вид отрицателните мнения за тях надделяха.  Тази е моята https://m.youtube.com/watch?v=aKyrx4INsfs - Peg Perego Book Plus XL Sportivo Modular - YouTube

# 137
  • Варна
Благодаря на addicted2U, за книгата на Джийн Лидлоф.Много ми хареса и веднага си я поръчах. Нашата докторка ни подари страхотна книга , която не е преиздавана от мнооооооого години грижи за малкото дете проф. д-р  Величко Гатев http://knigabg.com/index.php?page=book&id=11502  препоръчвам я изключително полезна и подробна от гимнастиката, мерене на температура , какво да се прави при задавяне, изгаряне... най-чести болести, режим, хранене и.т.н. до детския инат на 3 год. възраст .Изключително полезно четиво написано по достъпен и увлекателен начин с илюстрации и картинки

# 138
Днес на лекция за бременни неонатоложка препоръча пъпчето да се почиства със 70 % спирт. Другаде съм чувала да е 95 %. Вие какъв ще вземате?

# 139
  • Пловдив
Днес на лекция за бременни неонатоложка препоръча пъпчето да се почиства със 70 % спирт. Другаде съм чувала да е 95 %. Вие какъв ще вземате?

Аз вече не си спомням кое, кога се използваше, но единият процент се ползва веднага след раждане преди пъпчето да се е махнало. Като падне пъпчето тогава се използва другия процент. Мисля, че по-малкия процент е след раждането до падане на пъпа, но не си спомням много добре. Педиатърът ще знае.

# 140
Здравейте бъдещи мами.
Ако има мама която чака момиченце и иска да и подаря много хубави ,запазени ,а някой и нови летни дрешки за бебка,нека ми пише.
Лека бременност и пухкави бебоци накрая  Simple Smile

# 141
Нямам практика, но на лекциите на Ла лече лига ни обясняваха за плоските зърна, ако се свържеш с техен консултант, ще ти е от голяма полза, защото за тях това не представлява проблем да кърмиш. А акушерките от болниците само могат да те наплашат още повече, и то неоснователно, поне като чета мнения тук във форума. Ето линк към много полезна статия на Хедра за плоските и вдлъбнатите зърна, надявам се да ти е от полза: https://xedra.wordpress.com/2012/02/13/flat-inverte/
В тази статия от блога на Бу също се споменава за плоските зърна:
https://missby.wordpress.com/2007/11/29/prepare-for-bf/

Благодаря ти, обезателно ще разгледам статиите, които си ми пратила!  bouquet

# 142

Аз знам (също от лекции) за 95 преди да е паднало пъпчето и 70 след това. Но мисля, че може и 70-75 и преди и след. Опитните да кажат Simple Smile

Благодаря на addicted и mariya за книжките  Peace

А относно Пег Перегото- аз също не я видях на живо във Варна, но откакто търсим количка не ми излизаше от главата, с помощта на едно момиче от форума и на една мама от Морската, събрах нужната информация  Grinning И като видях, че е намалена с 200-300 лв, просто се реших Simple Smile Иначе съм доста изненадана, че във Варна няма марки като Пег Перего и mamas & papas.  Thinking

# 143
Добро утро и от мен. Имам въпрос към всички тук- гърдите ви пускат ли коластра? Моите още не, и се чудя дали е нормално, тъй като на доста места чета, че от 7-ят месец започва отделянето на коластра.

# 144
pariss, аз нямам, но то не е и задължително. Някои мами нямат по време на бременност  Peace

# 145
Моите гърди започнаха в края на пети месец , до ден днешен си ми текът . А аз се притесних казах си крави нещо съм повредена , нали ми е първа бременност и всичко  ми е ново . Но гаранция няма че ще имам много кърма  .

# 146
Момичета, идеи къде ще раждате в София? В 29 седмица съм и вече започвам да се тревожа, че не съм избрала...спряла съм се на майчин дом, но все пак споделете мнение Simple Smile

# 147
  • Пловдив
Може и чак в деветия, че и покрай раждането да ти тръгне коластра. Въпроса е да са подготвени горе долу гърдите, зърната.. Че тогава се напрягат и може и болезнени да станат.

# 148
  • София
Включвам се малко не по темата, но се чудя колко по-рано според вас е ок да изперем и изгладим на бебоците дрешките, чаршафчетата и всички части на колички столчета и т.н newsm78

И втори въпрос някой ползвал ли е тези за студена стерилизация и какво мислите за тях аз вчера купих на НУБ един препарат и като чета няма тежка химия в тях но все пак ако не го изплакваме не е ли възмойно да предизвика колики на бебо? #Crazy  newsm78

# 149
Suzi_to, аз вече изпрах първите неща, които имаме докато бяха топлите дни. Използвах хубавото време, защото нямам сушилня. После си ги и изгладих. Мисля, че вече е ок да се подготвяме, докато не сме наедрели още повече  Laughing Все пак не са малко неща за пране и гладене - дрешки, спални комплекти, хавлийки ... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт