Релакс след работа

• 112 689
  • 665
  •   1
Отговори
# 630
mimi.7299 ,благодаря ти за поста,защото се препокрива изцяло с моето виждане  bouquet Не съм прехвърляла задължения насила на никого,а в повечето случай големия ми син има голямо желание да се занимава с брат си и двамата заедно си изкарват повече от чудесно.Което не означава ,че това се случва всеки ден и аз не полагам никакви грижи...Ще дам пример... Снощи бяхме на дискотека с моя мъж и оставихме децата да се гледат /по скоро да спят заедно,защото излязахме в 24,30/,но пък днес целия ден ще го прекараме всички заедно.Не виждам нищо лошо в подобен начин на живот,ощетени също няма Simple Smile

# 631
  • София
Много ми е чудно това погрешно схващане, че майката трябва да пожертва всичко от живота си и да отглежда единствена и само тя децата си и да се грижи за всичко в домакинството....дори в дивата природа има животни, които съвместно и поравно се грижат за новородените, докато майката охранява малките, бащата търси храна....или докато всички родители търсят храна един индивид остава да пази децата на всичките, както е при ангъча.....
В съвременния живот, когато майката работи наравно с бащата, а понякога и повече задълженията им по отглеждането и домакинската работа трябва да се разпределят между всички....дори и бабите....! Щом са свободни всяка обичаща внуците си баба би помогнала, какво лошо има докато майката е наработа да пригледа детето, да му сготви някоя вкусна бабина манджа, да погледнат домашните....така детето ще израсне в много по спокойна среда, отколкото вечерта майката между бъркането на манджата, къпането на бебето да крещи и вика за домашните на по голямото дете!
Нищо лошо няма по голямото дете да занимава и пази по малкото, когато вече не е опасно да се нарани, така то ще се научи да е отговорно, загрижено към своя по малък брат сестра, братчето пък ще намира опора и доверие в голямото дете....това е предпоставка един ден за бъдещи прекрасни отношения между порасналите братя и сестри!Имам такъв пример с кимшии....Не бива да превръщаме семейния живот и децета в някакъв край на живота, релакса, развлеченията, майката също е човек и нейния живот не може да свърши в преносния смисъл когато има деца или семейство! Ако всички дружно и поравно участват в домакинството и отглеждането на децата и майката и всички ще имат време за забавления, развлечения и щастливо съществуване, а не в робство!
Според мен има лошо и то много! Не може да се отнема детството, безгрижието и свободата на едно дете и да бъде принуждавано да гледа друго дете, за да може родителите им да си веят гъз@! И не води до нищо добро, а до едно изнерверно хлапе, израстващо в изнервен възсратен, който понякога в яда си, че не е имал нормално детство и тинейджърство, ннамразва не само нехайните си родители, ами и сетра си/брат си, които е гледал. Никой не може да ме убеди, че е правилно да се отнема детството на едно дете, за да може родителя да си задоволява егоизма. Едно е да си накупиш миялна, сушилня, робот и т.н. за да си улесниш задълженията и да имаш повече време за себе си, и съвсем друго е да си прехвърляш задълженията на друг, вкл. малко дете #Crazy за да имаш време за себе си. Бабите пък изобщо не са длъжни да гледат внуци и не им влиза в работата. Едно е да си общуват с тях, друго е да им се вмени задължението всеки ден да ги взимат в точен час от градина/у-ще, да им се готви, да ги храни, да се занимава с домашни и подобни.
Не разбирам и желанието в някои индивиди да се размножават и после да си захвълят децата по баби и по-големи деца, защото така било в природата. Ми дай да се върнем в пещерите и по дърветата щото животните така живеят newsm78.
Не разбирам и защо отглеждането на дете го приравняте на "жертване на всичко в живота си".

# 632
На бабите не трябва да се "вмени" задължение, те сами трябва да се сетят,....защото някога и те са били млади и на тях са помагали, поне така е в нашето семейство и семейството на мъжа ми....на мен никога не ми се е налагало да вменявам задължения, но никога не ми се е налагало и да моля....оставям детето на свободната баба и тръгвам да върша това, което е належащо, един ден моята дъщеря знае, че има правото така безприкословно да ми остави детето си ....защото знае, че аз няма да имам нищо против, защото знае, че за да помогна на нея да почине, да излезе на кино или просто да се наспи аз ще съм живот и здраве напълно на нейно разположение!така е разбирането в нашето семейство! За безгрижното детство също не съм съгласасна, много по смислено е да общуваш с по малкия си брат/сестра, вместо да висиш "безгрижно" на лаптопа, никой не казва, че това ще е по цял ден, а когато се налага.....час два на ден няма да смути безгрижното им детство! Само ще го научи на отговорност и дисциплина! А обстановката от вместо изнервена майка вкъщи ще е щастлива и спокойна....защото когато родителлят е преуморен, недоспал, той е склонен и повече да се кара и повече да забранява!

# 633
Родителите определено имат право на време за себе си. Защото от работа-вкъщи, и вкъщи пак задължения, наистина се издържа трудно. Когато детето е малко, до към 10-годишна възраст, само не можеш да го оставиш.Когато може да гласуваш доверие на по-големия брат/сестра да го гледа за известно време, не е лошо. Бабите, естествено, защо пък да не се включват в общуването и гледането, стига да не се прекалява и да се отива в другата крайност - слободия за майката и бащата, и непрестанно слугуване за бабата и дядото. Децата не са свързани единствено с майката и бащата, а и с останалите роднини и поколения, затова е естествено да бъдат оставяни и на бабите.
Сега, с порастването на детето ми, имам възможност и да го оставям сам вкъщи за няколко часа, което е голямо облекчение за мене.

# 634
Родителите определено имат право на време за себе си. Защото от работа-вкъщи, и вкъщи пак задължения, наистина се издържа трудно. Когато детето е малко, до към 10-годишна възраст, само не можеш да го оставиш.Когато може да гласуваш доверие на по-големия брат/сестра да го гледа за известно време, не е лошо. Бабите, естествено, защо пък да не се включват в общуването и гледането, стига да не се прекалява и да се отива в другата крайност - слободия за майката и бащата, и непрестанно слугуване за бабата и дядото. Децата не са свързани единствено с майката и бащата, а и с останалите роднини и поколения, затова е естествено да бъдат оставяни и на бабите.
Сега, с порастването на детето ми, имам възможност и да го оставям сам вкъщи за няколко часа, което е голямо облекчение за мене.

точно така е Спринг, но всичко трябва да е умерено....не в едната или другата крайност....!Абсолютно против съм детето да се захвърли на бабите докато стане първи клас и после отгледано да си го вземат.....майката и бащата трябва сами да възпитават и отглеждат своите деца, като това става с помощта на баби, по големи деца.....те могат да го взимат отвреме навреме, но и самите те не могат , а и не трябва, защото вече са на възраст постоянно да отглеждат внучетата, те също имат нужда да се наспят , да опънат възрастните си крака, да се погрижат за себе си като отидат на лекар и така.....!

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 14:51 от mimi.7299

# 635
  • София
На бабите не трябва да се "вмени" задължение, те сами трябва да се сетят,....защото някога и те са били млади и на тях са помагали, поне така е в нашето семейство и семейството на мъжа ми....на мен никога не ми се е налагало да вменявам задължения, но никога не ми се е налагало и да моля....оставям детето на свободната баба и тръгвам да върша това, което е належащо, един ден моята дъщеря знае, че има правото така безприкословно да ми остави детето си ....защото знае, че аз няма да имам нищо против, защото знае, че за да помогна на нея да почине, да излезе на кино или просто да се наспи аз ще съм живот и здраве напълно на нейно разположение!така е разбирането в нашето семейство! За безгрижното детство също не съм съгласасна, много по смислено е да общуваш с по малкия си брат/сестра, вместо да висиш "безгрижно" на лаптопа, никой не казва, че това ще е по цял ден, а когато се налага.....час два на ден няма да смути безгрижното им детство! Само ще го научи на отговорност и дисциплина! А обстановката от вместо изнервена майка вкъщи ще е щастлива и спокойна....защото когато родителлят е преуморен, недоспал, той е склонен и повече да се кара и повече да забранява!
Радвам се за вас /цялото сем./ и че се чувствате щастливи в тези патриархални взаимоотношения Simple Smile. Както казах хората сме различни и разбиранията ни също. За мен не е по-смислено едно дете да сменя памперси и да бди над другото да не падне, да не се удари, да не изяде дребен предмет и т.н. вместо да се занимава с неща за неговата си възраст или да си играят наблюдавани от възрастен. Отговорност и дисциплина се учат по съвсем различен и безопасен начин. Спокойствието и щастието на майката не бива да бъде за сметка на нервите и напрежението в едно малко дете. Накрая в някой случаи има отпочинала и щастлива майка, която недоумява защо голямото дете е вечено недоволно, кисело и агресивно, пък малкото не я имало за авторитет.
Има хора които не биха били спокойни да си зарежат децата на самоотглеждане и да хукнат да се забаляват - усещането за разпускане и почивка ги няма в такава ситуация.

# 636
Естествено трябва да се внимава какви задължения се вменяват на баткото, много ясно че няма да сменя памперсите на бебето, или да го храни с пюре...но може, когато поотрасне да му почете книжка, да го вземе от училище ако са в различни смени, да му помогне за таблицата за умножение, да му провери домашното,....да го заведе в баба и дядо, както казах и тук нещата не трябва да са крайни....всичко с мярка и всичко съобразено с възрастта и на малкото и на голямото дете....! майката не тръшва бебето на баткото за да иде на бар, а за да иде до банката, магазина, да влезе да се изкъпе ако щеш...така като спести време от тези задължения вместо да ги прави докато малчо спи ще и остане време да обърне внимание и на голямото дете, да му помогне с домашните, да прочете книга за себе си, да се лакира ако трябва!

# 637
Дами,защо не започнете нова тема ,за да имате пространство да си обменяте идеите за почистване ,отглеждане и разпределение на задълженията?
Оставете тази тема на нас ,изполвачките на деца с мръсните къщи и засъхнали чинии,да си обсъждаме айляка.

# 638
Дами,защо не започнете нова тема ,за да имате пространство да си обменяте идеите за почистване ,отглеждане и разпределение на задълженията?
Оставете тази тема на нас ,изполвачките на деца с мръсните къщи и засъхнали чинии,да си обсъждаме айляка.

Аз понеже днес съм айляк и "само" съм сготвила и изпрала сега отивам на инглиш, вече няма да обсъждам кое как, всеки сам си знае....!

# 639
Ха!
Аз крача към кураса по немски! Grinning
 bouquet

# 640
http://prekrasna.bg/da-glezish-sebe-si-drehi-manikyur/

Нещо споделено и много полезно !!

# 641
  • Бургас
Аз пък в момента релаксирам с бира  Crazy

# 642
Аз пък в момента релаксирам с бира  Crazy
Ето това е сериозна ориказка, а аз се залавям с думите по инглиш! Simple Smile

# 643
  • Бургас
Мими,на мен бирата ми върви повече с немски  Mr. Green Ооо,яяя,вундаа баа  Joy и Рамщайн  Mr. Green

# 644
Мими,на мен бирата ми върви повече с немски  Mr. Green Ооо,яяя,вундаа баа  Joy и Рамщайн  Mr. Green
Ха, ха на мен бирата с всичко ми върви...с crispy fish and chips най много hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт