Релакс след работа

• 112 656
  • 665
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Така е, но приоритетите на човек понякога се променят. Преди и аз предпочитах (то все още предпочитам) да чета книжка или да гледам филм, да изляза с приятели вместо да чистя. Но сега с 2 малки деца, няма как да не чистя 2 седмици. какво ти, на 2рия ден все едно не е чистено никога.  Mr. Green А и синът ми е с астма, та чистя много повече заради него. Хубавото е, че пак заради него сме махнали килимите, пердетата, плюшените играчки и всякакви прахосъбиралки и се чисти доста по-лесно.  Wink

# 616
Да, когато децата са големи, картинката е съвсем друга.
Спор няма,но винаги сме живели така... Първо помагаше бабата,а после големия гледаше малкия... Живота трябва да се живее !! Нямам поставени задачи,просто живея за момента.Не ми пука колко чинии има в мивката или дали е чисто,работата може да почака,забавленията не...

Това значи ли, че докато ти си живееш живота, някой друг поема твоите задължения? То така всеки може да си намира време за релакс...

# 617
Спор няма,но винаги сме живели така... Първо помагаше бабата,а после големия гледаше малкия... Живота трябва да се живее !! Нямам поставени задачи,просто живея за момента.Не ми пука колко чинии има в мивката или дали е чисто,работата може да почака,забавленията не...

Това значи ли, че докато ти си живееш живота, някой друг поема твоите задължения? То така всеки може да си намира време за релакс...
Значи и това,дааа...Или просто ги отлагам във времето.Но какво значние има ?!! Живота си е мой,времето също...,всеки е свободен да избира как да живее. Аз го правя така,че да нямам нужда от почивка  Peace

# 618

Това значи ли, че докато ти си живееш живота, някой друг поема твоите задължения?

И какво значи моите задължения ?!! На никого с нищо не съм длъжна !!

# 619

Това значи ли, че докато ти си живееш живота, някой друг поема твоите задължения?

И какво значи моите задължения ?!! На никого с нищо не съм длъжна !!
ама как не си длъжна?!??
Длъжна си да си изморена ,напрегната и без радост  в живота. А и деца имаш..Никакво праяо на време за тебе не ти се полага.След време може някое туморче тук -там,ама то това е 'нормално'-важното сега е чинийте да са измити  Laughing

# 620
".. Първо помагаше бабата,а после големия гледаше малкия... Живота трябва да се живее !!"

Това имах предвид.
Бабата и големия ако са с твоите принципи, какво става? А малкия е твой ангажимент, не техен, тук няма две мнения мисля

# 621
".. Първо помагаше бабата,а после големия гледаше малкия... Живота трябва да се живее !!"

Това имах предвид.
Бабата и големия ако са с твоите принципи, какво става? А малкия е твой ангажимент, не техен, тук няма две мнения мисля

Приемала съм помощ,за която съм благодарна,била съм и по майчинство, и съм си гледала детето... Това обаче не означава,че ще робувам на битовизма само,защото имам дете... Ако прочетете темата изцяло ще видите,че има много момичета,които живеят като мен и не виждам защо е това откровено заяждане... Просто намирайте време за себе си,живейте повече и се усмихвайте !! Simple Smile

# 622
Простете ,че се намесвам като някой адвокат,ама и на мен ми изглежда на заяждане.
Хората сме различни,потребностите ни са различни,ресурсите ни са индивидуални,ежедневие,настроение,визия за живота....всичко ни е различно. Немислимо е да прилагате натиск върху някой,защото ви споделя как му минава ежедневието и да го убеждавате във вашата истина.

Здравият човек е стабилен емоционално и физически точно защото съумява да се погрижи за потребностите си.
Имам няколко клиенти,които държат на концепцията,че са длъжни да пренебрегнат себе си и потребностите си в името на семейството,за да са им щастливи и задоволени и децата. Изобщо не се замислят ,че ако намалят времето в обгрижване на останалите и увеличат това,което обслужва собствените им желания,уравнвението пак ще излезне.
Познайте дали половината от тях не са си поканили по някое малко раче на отглеждане в тялото си.

И последно:темата не е ли създадена с цел да си споделяме приятните мигове,с които разпускаме ? Нека си върнем добрия тон ,за да генерираме все повече идеи тук. bouquet

# 623
Простете ,че се намесвам като някой адвокат,ама и на мен ми изглежда на заяждане.
Хората сме различни,потребностите ни са различни,ресурсите ни са индивидуални,ежедневие,настроение,визия за живота....всичко ни е различно. Немислимо е да прилагате натиск върху някой,защото ви споделя как му минава ежедневието и да го убеждавате във вашата истина.

Здравият човек е стабилен емоционално и физически точно защото съумява да се погрижи за потребностите си.
Имам няколко клиенти,които държат на концепцията,че са длъжни да пренебрегнат себе си и потребностите си в името на семейството,за да са им щастливи и задоволени и децата. Изобщо не се замислят ,че ако намалят времето в обгрижване на останалите и увеличат това,което обслужва собствените им желания,уравнвението пак ще излезне.
Познайте дали половината от тях не са си поканили по някое малко раче на отглеждане в тялото си.

И последно:темата не е ли създадена с цел да си споделяме приятните мигове,с които разпускаме ? Нека си върнем добрия тон ,за да генерираме все повече идеи тук. bouquet

Благодаря ти за подкрепата !! Не съм на 100% отдадена на семейството си,но пък щастливите родители отглеждат щастливи деца,нали ?!!  bouquet

# 624
Точно така.Аз също винаги се опитвам да намирам време за себе си,само за себе си. Уикендите също гледам да не правя нищо.Релаксирам със семейството си и двата дена.Срещаме се с приятели...

# 625

Благодаря ти за подкрепата !! Не съм на 100% отдадена на семейството си,но пък щастливите родители отглеждат щастливи деца,нали ?!!  bouquet
Дааа и аз те разбирам...и какво значи сто процента отдадена на семейството си, естествено , че няма да си сто процента отдадена, всеки човек си има един единствен живот, който трябва да живее, не да се отдаде сто процента на прислужване....ако цялото семейство се чувствате щастливи така няма нужда някой да се отдава на сто процента, защото и той има нужда да живее, да почива, да се почувства човек!

# 626
  • София
Скрит текст:
Радвам се, че си успяла да намериш най-доброто за себе си. Хората сме различни. Аз лично недоумявам подобно поведение на родител - да вменява задължения на голямото си дете да гледа малкото, за да има родителя свободно време за себе си.  Rolling Eyes Детето си е дете и не му влиза в работата гледа сетра си/брат си. Най-малкото едно дете не може да преценява коректно ситуациите в живота и да предвижда евентуална беля, което малкото се опитва да сътвори /говоря за ситуации в които е видно, че детето ще направи беля без да иска, то ясно, че не може всичко да се предвиди/. Накрая обаче какво се получава - детето /голямото/ не може да си изживее детството защото родителят/родителите му не са се наживели още и са му натресли да гледа другото им дете.   Shocked Говоря по принцип, а не конкретно за теб, т.к. познавам такива деца-гледачи. Помощ от бабите е хубаво, само ако бабите наистина искат да гледат внуци, понеже има и такива, но има и такива, които не искат и опищяват света, че са им натресли дете/ца. Надвам се вашата баба е от първите.
Какво вече казаха е въпрос на приоритети.

# 627

Това имах предвид.

Приемала съм помощ,за която съм благодарна,била съм и по майчинство, и съм си гледала детето... Това обаче не означава,че ще робувам на битовизма само,защото имам дете... Ако прочетете темата изцяло ще видите,че има много момичета,които живеят като мен и не виждам защо е това откровено заяждане... Просто намирайте време за себе си,живейте повече и се усмихвайте !! Simple Smile

Наистина моите постове клонят към заяждане, най-вече защо твоите звучат: "Аз искам да си правя каквото си искам, пък нещата които трябва да свърша, някой друг ще ги направи вместо мен!". Което за мен е много егоистично и не успях да го подмина без коментар. Няма лошо човек да гледа себе си, но когато натоварва други хора с нещата, които са негова отговорност, вече навлизаме в чуждото време за почивка. Което според моите разбирания не е добре. Особено ако се натоварва по-голямото дете с грижи за малкото (Афродита е описала доста добре този момент). Не го приемай лично като заяждане конкретно с теб. Просто за мен подобен начин на действие е недопустим,виждам го в много хора и когато го прочетох, не успях да подмина без коментар.
В този твой пост прочетох "благодарна съм", което определено смекчава предишните ти доста крайни коментари ...
Ще напиша как аз намирам време за почивка. Като искам да отбележа, че аз също съм супер егоист и също много държа на личното си свободно време. Но за да имам време за почивка, оптимизирам всички дейности по дома. А не прехвърлям на друг, различен от мъжа ми, домашните задължения, за да мога да отпускам аз за сметка на чуждата почивка. Аз и мъжа ми сме хората, които обслужват семейството ни. Чистене, готвене и тн се прави само от нас двамата.  Чистя бързо, дори според някои да е през пръсти. Днес мия пода, утре забърсвам прах. 10 минути на ден. Обикновено сутрин рано. При нас жилището е малко, така че това е един от плюсовете на малкия дом. Гардероба ме дразни да е разхвърлян, но не го подреждам по конец, важното е дрехите за сезона да са там. Винаги след готвене за 2 минути забърсвам печката. И тн. По този начин успявам неусетно да свърша домашните задължения , без да ми се налага уикенда да губя половин ден в чистене. А когато уикенда е свободен, човек се чувства много по-добре.

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 12:50 от Котка с чизми

# 628
Много ми е чудно това погрешно схващане, че майката трябва да пожертва всичко от живота си и да отглежда единствена и само тя децата си и да се грижи за всичко в домакинството....дори в дивата природа има животни, които съвместно и поравно се грижат за новородените, докато майката охранява малките, бащата търси храна....или докато всички родители търсят храна един индивид остава да пази децата на всичките, както е при ангъча.....
В съвременния живот, когато майката работи наравно с бащата, а понякога и повече, задълженията им по отглеждането и домакинската работа трябва да се разпределят между всички....дори и бабите....! Щом са свободни всяка обичаща внуците си баба би помогнала, какво лошо има докато майката е на работа да пригледа детето, да му сготви някоя вкусна бабина манджа, да погледнат домашните....така детето ще израсне в много по спокойна среда, отколкото вечерта майката между бъркането на манджата, къпането на бебето да крещи и вика за домашните на по голямото дете!
Нищо лошо няма по голямото дете да занимава и пази по малкото, когато вече не е опасно да се нарани, така то ще се научи да е отговорно, загрижено към своя по малък брат/ сестра, братчето пък ще намира опора и доверие в голямото дете....това е предпоставка един ден за бъдещи прекрасни отношения между порасналите братя и сестри!Имам такъв пример с комшии....! Двете каки отгледаха по малка сестричка, родена по погрешка....сега и трите сестри са в Германия, като каките издърпаха малката и й помогнаха!Тя пък чат пат гледа децата им.....Не бива да превръщаме семейния живот и децата в някакъв край на живота, релакса, развлеченията, майката също е човек и нейния живот не може да "свърши" в преносния смисъл, когато има деца или семейство! Ако всички дружно и поравно участват в домакинството и отглеждането на децата, и майката, и всички ще имат време за забавления, развлечения и щастливо съществуване, а не в робство!

Последна редакция: сб, 17 юни 2017, 13:59 от mimi.7299

# 629
Темата беше за релакс,а не за заяждане.Ние със съпругът ми също включваме и синът ни в домашните задължинията_помага при вечерята,сменя си спалното бельо,изхвърля боклука,понякога минава и с прахосмукачка и след това и тримата имаме повече свободно време и релаксираме.Синът ни е на 13.И не виждам нищо лошо в това,че го включваме в задължениятя,а напротив,така се учи на отговорности.

Общи условия

Активация на акаунт