Отговори
# 90
  • София
Благодаря ви.Опитваха да ми обяснят лекарите,обаче някак не ги разбирах.Един казваше веднага ще проличи,друг пък че по-късно...Никога не съм виждала алергична реакция при някой,за това не знам дори какви са пъпките.За щастие останаха малко невъведени храни...  Praynig

Моето дете има хранителна - авокадо и цвекло. При него в района на слепоочието се появява тъмно червено петно с размерите на монета от 1 лев, а като се загледаш - съставено е от множество ситни пъпчици. Виждала съм алергия към ягоди - огромни червени плюски по цялото тяло.

Алергичната реакция наистина не може да се сбърка с нищо друго, разпознава се. Дано не се прояви при вас Simple Smile

# 91
Здравейте. Моята малка принцеса е на четирдесет и няколко дни и има засъхнали сополки, понякога се чува как леко хърка даже. Педиатърката, която избрахме беше по препоръка на много близка приятелка - идвете й вече по-големи деца са при нея, но... тя каза за нашия проблем 4-5 пъти на ден преварена вода със сребърна вода 1 към 1 в нослето да капем... Аз чувам доста мнения, че сребърната вода не била подходяща за толкова малки бебета. Някоя от вас знае ли нещо по въпроса?

# 92
Благодаря ви.Опитваха да ми обяснят лекарите,обаче някак не ги разбирах.Един казваше веднага ще проличи,друг пък че по-късно...Никога не съм виждала алергична реакция при някой,за това не знам дори какви са пъпките.За щастие останаха малко невъведени храни...  Praynig

Моето дете има хранителна - авокадо и цвекло. При него в района на слепоочието се появява тъмно червено петно с размерите на монета от 1 лев, а като се загледаш - съставено е от множество ситни пъпчици. Виждала съм алергия към ягоди - огромни червени плюски по цялото тяло.

Алергичната реакция наистина не може да се сбърка с нищо друго, разпознава се. Дано не се прояви при вас Simple Smile

Дано,че каквато съм страхлива има да я следя непрестанно и ще взема да я стресирам...  Blush  А в семейството свекърва ми има алергия към антибиотици,и чичо ми към пчели,оси и стършели.Обаче не съм виждала какво става ако например чичо ми го ужили пчела,само знам че веднага го карат в спешния център. Sad Дано на никое дете не се случва,че не си представям как можеш да спреш едно детенце да яде нещо,което поиска...  Rolling Eyes

# 93
  • София

Дано,че каквато съм страхлива има да я следя непрестанно и ще взема да я стресирам...  Blush  А в семейството свекърва ми има алергия към антибиотици,и чичо ми към пчели,оси и стършели.Обаче не съм виждала какво става ако например чичо ми го ужили пчела,само знам че веднага го карат в спешния център. Sad Дано на никое дете не се случва,че не си представям как можеш да спреш едно детенце да яде нещо,което поиска...  Rolling Eyes

90% от хранителните се израстват, не го мисли толкова Simple Smile. Ако не си въвела ягода - отрежи горния слой с власинките и дай само вътрешната част. Всъщност, власинките са алергенът. При кивито се дава само зеленото, без семките. Малини дадох чак на 2 години. Другите плодове рядко предизвикват тежки алергии.

Алергията към жилещи е много опасна, може да доведе до оток на гърлото и задушаване, затова се реагира бързо.

# 94
  • София
Бандида, допълних си поста, виж за всеки случай Simple Smile

# 95
Аз по принцип много внимавам и се забавям с въвеждането на някои храни,поне месец по-късно ги давам,обаче съм по-спокойна така.Давах 1 нова храна на 2 дни.А имам позната,която когато детето направи 4 месеца даде едновременно месо,зеленчуци и плодове-кайсия и праскова.На 5 месеца кисело мляко с бисквити и на 6 месеца на кухня го записа.Сега е на 10 месеца и яде кроасан с шоколад  newsm78 Никаква алергия не е получил до момента,ама възможно ли е по-късно да се прояви?

# 96
  • София
Шоколад дадох след годинката, и досега не го обича и яде много рядко. Други майки около мен са давали много по-рано.

По принцип, ако няма сериозна реакция до 72 часа, малко вероятно е да се прояви, освен при предозиране.

# 97
Благодаря за отговорите.Дано въпросите ми не изглеждат много малоумни,обаче нямам идея какво се случва при алергия,а много разпитвах и четох  Laughing

# 98
  • София
Благодаря за отговорите.Дано въпросите ми не изглеждат много малоумни,обаче нямам идея какво се случва при алергия,а много разпитвах и четох  Laughing

Докато не се сблъскаш, няма да имаш реална представа

# 99
  • над кукувичето гнездо
Bandida, да не те паникьосвам, но аз получих алергия на 6-7 годинки и я карах до ранния пуберитет. И не беше от нещо ново, а от тривиалните мляко и пиле.
Проследявай след като даваш някаква храна, дали няма някаква необичайна реакция - плоски пъпковидни обриви, от единични като ухапвания на комар, до цели релефни зачервени, загряти и силно сърбящи участъци, отоци по устни, език, клепачи, пръсти на ръцете, ушите, цялото лице, задушаване, обрив като пръстен от фини пъпчици около устата, стомашно неразположение. При алергична реакция към храни обикновено, но не винаги, се появяват обриви първо по корема и ръцете. Непоносимостта към полнеи се изразява и с кихане, зачервяване на очи, течащ нос. Подобни симптоми могат да се наблюдават при реакция на ягоди, киви, праскови, кайсии.
И все пак, понеже не е много правилно гореописаното обобщение, както и другите са писали, всеки организъм реагира различно, но се познава. Peace

Ако реакцията е лека, проследете при коя храна/ дразнител се получава.
Ако реакцията е бурна, трябва да потърсите лекар незабавно.

# 100
Днес и дадох дюля,въпреки че трябваше да изчакам...Просто в бързината съм взела грешно пюре.Добре че не се изрина.Кайсия и праскова и дадох преди 2 седмици и нямаше реакция.Останаха ми за въвеждане цитруси,прясно мляко,кашкавал и яйчен белтък,дано няма проблеми.Винаги следя цялото тяло,обаче много се вглеждам в езика,а не знам дали ще разбера ако се подуе.Сега не трябва да давам нищо ново,заради подути от хормоните в пилетата и пуйките гърдички,обачее загубената днес обърках пюрето-уж ябълка и круша да дам,а се оказа ябълка и дюля...  #2gunfire

# 101
  • над кукувичето гнездо
Днес и дадох дюля,въпреки че трябваше да изчакам...Просто в бързината съм взела грешно пюре.Добре че не се изрина.Кайсия и праскова и дадох преди 2 седмици и нямаше реакция.Останаха ми за въвеждане цитруси,прясно мляко,кашкавал и яйчен белтък,дано няма проблеми.Винаги следя цялото тяло,обаче много се вглеждам в езика,а не знам дали ще разбера ако се подуе.Сега не трябва да давам нищо ново,заради подути от хормоните в пилетата и пуйките гърдички,обачее загубената днес обърках пюрето-уж ябълка и круша да дам,а се оказа ябълка и дюля...  #2gunfire
Чудо голямо Wink ... Не се паникьосвай, всичко ще е наред! Не се вглеждай твърде, не е полезно! По-спокойно го карай, никъде не е казано, че е задължително да е алергична!  Hug

Мегит0, аз лично не съм ползвала никога сребърна вода. Ако нямаш доверие на лекаря си, по-добре потърси друг! Peace Все пак и разредена ти я препоръчват, но вече ти трябва да си прецениш дали да я дадеш, или - не.

# 102
Чудо голямо Wink ... Не се паникьосвай, всичко ще е наред! Не се вглеждай твърде, не е полезно! По-спокойно го карай, никъде не е казано, че е задължително да е алергична!  Hug

Мегит0, аз лично не съм ползвала никога сребърна вода. Ако нямаш доверие на лекаря си, по-добре потърси друг! Peace Все пак и разредена ти я препоръчват, но вече ти трябва да си прецениш дали да я дадеш, или - не.

Гледам да не се заглеждам много,защото се стресирам и винаги ще открия нещо нередно.  Rolling Eyes За това питах тук,понеже съм много страхлива.Сега се налага много,наистина много да внимавам с храната,която и давам.3 от 5 педиатъра казаха,че гърдите и се подуват от хормоните в пилетата.Чакам да се оправи за да и дам риба и черен дроб,а другите нови храни ще чакат доста дълго,докато им дойде времето  Laughing Благодаря за отделеното време!  Hug bouquet

# 103
Здравейте моето дете е на 1г и 4 месеца днес цял ден има Т от 37 до 37,7 заведох я на ЛЛ да я види и ми каза че гърлото не е червено,дишането и е чисто било или от зъбките или тръгвала да се разболява Sad Каза да и даваме панадол но и той не бута Т стой си 37,2 до и 4 и  вит Ц вие какво ще ме посъветвате да давам и как да разбера от зъбки ли е във устата си рови нон стоп и като почне да плаче се хваща за нея много е жална
Благодаря предварително за отговорите

# 104
  • София
Здравейте моето дете е на 1г и 4 месеца днес цял ден има Т от 37 до 37,7 заведох я на ЛЛ да я види и ми каза че гърлото не е червено,дишането и е чисто било или от зъбките или тръгвала да се разболява Sad Каза да и даваме панадол но и той не бута Т стой си 37,2 до и 4 и  вит Ц вие какво ще ме посъветвате да давам и как да разбера от зъбки ли е във устата си рови нон стоп и като почне да плаче се хваща за нея много е жална
Благодаря предварително за отговорите

В момента има няколко вируса, така че се презастраховай. Ако температурата не пада, редувай Панадол и Нурофен през 4 часа. Ако се вдигне през нощта, не чакай толкова време, давай по-начесто, но задържи ли я без други симптоми - може и да са зъбки.

Общи условия

Активация на акаунт