Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас

• 204 056
  • 941
  •   3
Отговори
# 855
И моето ще е сега 6 клас БЕЛ в ОТ при Поли Петкова, ако правилно съм запомнила. Дали някой има мнение и за Катя Добрева там.
Иначе 4 и 5 клас ходеше в Междучасие МАТ съответно при Ваня Добрева и Емил Карлов, от първата съм по-доволна, но все пак детето не е математик и амбициозно и не извлече това, което примерно ученици в СМГ биха извлекли. И за това сега математиката вкъщи с мен, особено 5 клас беше загуба на време и пари, а 4 решаваха много интересни задачи за кандидатстването в МГ.

# 856
И моето ще е сега 6 клас БЕЛ в ОТ при Поли Петкова, ако правилно съм запомнила. Дали някой има мнение и за Катя Добрева там.
Иначе 4 и 5 клас ходеше в Междучасие МАТ съответно при Ваня Добрева и Емил Карлов, от първата съм по-доволна, но все пак детето не е математик и амбициозно и не извлече това, което примерно ученици в СМГ биха извлекли. И за това сега математиката вкъщи с мен, особено 5 клас беше загуба на време и пари, а 4 решаваха много интересни задачи за кандидатстването в МГ.
Писала съм вече за ОТ - дъщеря ми беше миналата година при Катя Добрева /БЕЛ/ и Павлина Бележанска/мат/. Изкара над 99.5т и по двата предмета. Много съм доволна от школата.

# 857
Коя школа е ОТ?

# 858
  • София
Образователни технологии

# 859
На Йонова й е много силна граматическата част - структурирана, с правила и примери, поднесени по запомнящ се начин, но е по-слаба литературата. Затова за дете, което пише (стилистично) добре, ще е много полезен курсът при нея. За дете, което разчита от нейните литературни анализи да се научи да пише добре, обучението би било по-неефикасно.

Не съм съгласна. Моята имаше стабилна подготовка по български от училище, но писането и литературата и бяха много, много слаби. Просто не умееше да се изразява. Йонова успя да я научи до толкова, че да е на точка от максимума.

# 860

Катя Добрева е страхотна, дъщеря ми ходеше с желание.

# 861
  • София
А каква е продължителността на курсовете по БЕЛ и МАТ в ОТ? Стандартно по два учебни часа ( тоест 1 час и половина) или е повече?
По Мат. различни преподаватели ли има или е една госпожата?

# 862
  • София
В ОТ са поне по 3 учебни часа. Има няколко преподатаватели по математика, школата е голяма.

# 863
Аз лично я харесвам Нела Димова - много добре си структурира материала, обръща внимание на грешките и дава обратна връзка на родителите. Лошото е, че не ги гали с перце - нарича ги мързеливци, ленивци и т.н. Моят лично го била шляпнала по врата, като изтърсил някаква глупост като отговор и оплескал някакви местоимения. Той е търпелив и се отнася с уважение към учителите, но дъщеря ми, която сега ще бъде при нея е различна - винаги е права и много знае Smile Предполагам, че ще хвърчат искри. Но както при всеки учител - зависи как ще се почувства детето в групата и дали ще му хареса подхода на учителя. Иначе е много стриктна, държи на дисциплината и домашните. Не се притеснява да каже какво не е както трябва при всяко дете.

# 864
Много благодаря, Jsed. Точно такава учителка ни трябва, изискваща. Моето дете скача според тоягата, ако учителят е лежерен се отпуска, ако е строг, се стяга

# 865
  • София по рождение
А каква е продължителността на курсовете по БЕЛ и МАТ в ОТ? Стандартно по два учебни часа ( тоест 1 час и половина) или е повече?
По Мат. различни преподаватели ли има или е една госпожата?
Да, 3 учебни часа с малка почивка между тях, веднъж седмично.
Има много и по двата предмета. Но вече може да са попълнени местата. Ние по това време бяхме записани. Някои преподаватели водят по една група през уикенда и една в конкретен ден от седмицата. В зависимост от смяната в училище,  си правите сметката. За нас беше най-лесно всичко да е в един ден. И добре, че избраните преподаватели съвпадаха с нашите желания.

# 866
  • София
jsed , в коя група сте при Нела Димова? Аз нашите девойки ги записах от 11:30. Едната е точно като твоята дъщеря...тя е все правата, тя знае всичко, та ще видим как ще е. Нела Димова ми я препоръча моята приятелка,  много я похвали.

# 867
jsed , в коя група сте при Нела Димова? Аз нашите девойки ги записах от 11:30. Едната е точно като твоята дъщеря...тя е все правата, тя знае всичко, та ще видим как ще е. Нела Димова ми я препоръча моята приятелка,  много я похвали.
Моята е бъдеща шестокласничка. И тя е от 11:30 в събота доколкото си спомням. Учи в кварталното училище и допълнителната подготовка и е необходима.

# 868
  • София
А jsed, не съм разбрала. Близначките ще са 7 клас, иначе по-малката ми дъщеря ще е 6-ти. Но тя е много добра по български,  там математиката куца.
Успех

# 869
Здравейте,
Обмисляме курс по Мат в ОТ. Видях, че е препоръчана Бележанска.  Може ли и други отзиви за учителите по Мат в школата, водещи подготовката в 7 кл. Интересува ме също дали, ако пропусне да разбере нещо, системата на обучение позволява да се отработи навреме пропуска.

Общи условия

Активация на акаунт