Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас

• 203 968
  • 941
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Преценете първо дали школа или частни уроци, кое е по-подходящо за вашето дете. Ако по принцип не е притеснително, задава въпроси, досега е вземало  участие в училище в часовете, досега са били отлични оценките, няма съществени пропуски по дадения предмет, тогава е подходяща школа. В противен случай- индивидуални уроци. Има и изключения разбира се, родителят като си познава детето, трябва да прецени коя е подходящата форма на подготовка за седми клас. За моето дете  избрах школа по двата предмета, Междучасие, засега съм доволна.

# 931
Един въпрос от мен към всички участници в дискусията.
Как решавате, че сте доволни от дадена школа/учител?
Какви изисквания и очаквания имате към тях и детето ви?

Имам едно дете и тепърва се сблъсквам с доста въпроси по повод предстоящите изпити за 7 клас и бих се радвала да чуя мнения на други родители в същата ситуация.

# 932
Да обяснява добре, да е спокоен, да не вика, да не побърква децата, а да им вдъхва увереност, че могат. Това са моите критерии, защото това е било важно за моето дете. Децата обаче са различни. Някои обичат по- лежерен подход, други искат да им седят с вилата във врата. Някои искат много домашни и упражнения, други това ги уморява и демотивира. Дано намерите правилните за вашето дете!

# 933
В началото питах подробно след всеки урок какво са учили, разбрала ли е, как се е държал учителят, добре ли обяснява. На текущи контролни в училище също си личеше по представянето й. Нашата учителка по математика и до ден днешен поддържа връзка с детето.
Децата са доста по-интуитивни от нас и често имат по-точна преценка. Ако детето не се чувства добре, колкото и да е хвален учителят, бих прекъснала уроците.

# 934
Първо аз интуитивно усещам детето разбира ли и доволно ли е. После питам. Очаквам обективно споделяне. Сама проверявам как усвоява материали и не на последно място е хубаво курсовете да се отразяват на повишен успех в училище. Не би ми се сторило добра идея - курс по математика и четворка на класното да кажем. Трябва да има взаимовръзка как курса носи добавен стойност в училище. За НВО да не говорим.

# 935
  • София
Освен изброеното - да обясняват добре, да не ги психират и пренавиват, групите да не са големи... за мен беше важно и до колко се проверяват домашните и своевременната обратна връзка с родителите при проблем. Че в групата му в 6ти клас имаше един младеж с предадени 2 от над 10 домашни и родителите разбраха чак в края на първия срок на родителска среща.
Дали съм избрала правилното място, ще видим юли месец.

# 936
Един въпрос от мен към всички участници в дискусията.
Как решавате, че сте доволни от дадена школа/учител?
Какви изисквания и очаквания имате към тях и детето ви?

Имам едно дете и тепърва се сблъсквам с доста въпроси по повод предстоящите изпити за 7 клас и бих се радвала да чуя мнения на други родители в същата ситуация.

За мен е важно да има химия между детето и учителя.  Разбира се, харесва ли си учителя детето ходи с желание и се подготвя със желание. Като критерий дали е успешна комбинацията е успеха на ученика в училище и на пробните матури, на които вероятно ще го запишете преди реалното НВО.
Имам 2 деца, първото ходи на уроци само по БЕЛ, по Мат решавахме задачи заедно и успя да влезе в желаната паралелка в НПМГ.
Второто започна по същата схема- при същата учителка по БЕЛ и с мен по математика. До Дкември при всяко ходене при учителката изпадаше в лошо настроение, мрънкаше, гласно даваше знаци, че не й харесва.  Издържаха от семптември до януари и от 01.02  отиде при друга учителка, която аз видимо също много харесах. Имаше прекрасна енергия!. Там разцъфна буквално, ходеше с огромно желание, разказваше ми, че си говорят и на други теми, пият чай и т.н....аз взех да се чудя дали все пак учат. Бяха малки групи, а другите деца си носели някакви играчки, не внимавали...абе шок. Но пък резултатите й бяха отлични, както на пробни, така и на НВО.  Отзивите за нея от учителката много галещи ухото:)
Обикнахме я и двете, и до ден днешен ни е приятел.
По Математика- не искаше да решава задачите,които давам, стисках зъби, чаках, накрая взех спестените й пари от рожденни дни и я записах на школа.
Учителката не беше нищо впеяатляващо, но след всяко занимание имаха по 20 задачи за домашно. Решаваше здраво, смятам, че беше добро решение, тъй като все пак успя на НВо да изкара над 85 точки, при все че на пробните беше около 65, а в училище имаше 6ци!
В крайна сметка и тя влезе там където искаше-НТБГ и на 1 класиране се записа без да гони елитни езикови гимназии.
Наблюдавайте децата си и как усещат учителите, те имат най- добра база за сравнение и им се доверявайте!

# 937
Здравейте! Дъщеря ми догодина ще е 7 клас и търся школа или добър учител за частни уроци по математика. Става въпрос за София. Знам, че много е изписано по темата, но изчетох всички мнения и съвсем се обърках 🫣
Благодарна ще съм на всеки коментирал!

Здравейте, ако  Люлин ви е близо, бих ви препоръчала  много добър преподавател по математика.

Много ще съм благодарна да ми споделите контакти. В процес на проучване съм и всяка информация ми е ценна

# 938
  • София
Основно две неща - на първо място как се чувства детето, на второ - има ли резултати.

# 939
За мен едно от основните неща, за да кажа, че съм доволна от дадена школа/учител е именно това - детето да ходи с желание или най - малкото да не изпитва негативни чувства, нежелание, отвращение и т.н. За себе си съм се убедила, че ако детето не се чувства добре с конкретния учител, резултатите няма да са добри. След като установя, че ги има добрите взаимоотношения между двете страни, на втори план са ми резултатите от пробните матури. Също така и на родителските срещи преценявах дали обратната информация, която ми дават е адекватна на това, което аз виждам и знам за детето. При нас ходенето на школа не се отрази на оценките в училище, те си бяха едни и същи, но на пробните изпити имаше градация всеки следващ път, така че приемам, че учителят в школата е постигнал целта си.

# 940
Моля, публикувайте нова тема със заглавие: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас - Тема 2

# 941
  • София
Моля, публикувайте нова тема със заглавие: Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас - Тема 2
Нова тема

Общи условия

Активация на акаунт