Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Университети в Германия и други държави с немски език 7

 • 87 114
 • 736
 •   1
Отговори
# 705
 • Мнения: 487

Кофтито е, че малко деца с родители в темата следват медицина.......и/или да се опасяват да не подведат някого заради евентуални промени във времето. Peace

Да, сигурно е така.
Дъщеря ми си пише с приети миналата година деца,почти всички казват,че са кандидатствали само през хохшулстарт(две-три деца от различни унита са подавали и в хохшулстарт ,и в унито).
Объркването дойде от това,че аз накарах дъщеря ми да пише на унитата,в които кандидатства и от там получи отговор,че трябва и на тях да изпрати документите си.Тя казва,че или е автоматичен отговор,или пишат хора,които са много заети в момента и нямат време за разяснения Rolling Eyes
Иначе от нейния клас има и други деца с медицина,всички са изпратили документи само на хохшулстарт.

# 706
 • София
 • Мнения: 17 379
Vale3000,  за да избегнете притесненията и неяснотите, можете да звъннете, тогава няма да се получават автоматично генерирани отговори, а ще се проведе реален разговор със запознат с процедурите човек.  Всеки университет си има отдел за чуждестранни студенти, обикновено  на сайта има и телефони за контакт  със служители в него. Звънва девойката и пита Simple Smile

# 707
 • Мнения: 487
Vale3000,  за да избегнете притесненията и неяснотите, можете да звъннете, тогава няма да се получават автоматично генерирани отговори, а ше се проведе  ерален разговор със запознат с нещата човек.  Всеки университет си има отдел за чуждестранни студенти, обикновено  на сайта има и телефони за контакт на служители в него. Звънва девойката и пита Simple Smile
Направихме го.Днес сутринта дъщеря ми звъня на едното уни(по мое настояване, с уточняване на специалност и страна) и оттам получи същия неангажиращ утвърдителен отговор за изпращане на документите по пощата.
Преди малко дъщеря ми се обади и каза,че ще се оправи,да не се притеснявам (каквото и да значи това) #Crazy.

# 708
 • Мнения: 734
Част от медицинските университети искат част от документите да се изпратят и до тях, дори имат отделен допълнителен формуляр за кандидатстване. Знам за Хайделберг и Фрайбург. Мисля същото се отнася и за уни Тюбинген. Не искат копие от диплом, а резултати от ТМС, сертификати и формуляр.

# 709
 • Мнения: 487
Част от медицинските университети искат част от документите да се изпратят и до тях, дори имат отделен допълнителен формуляр за кандидатстване. Знам за Хайделберг и Фрайбург. Мисля същото се отнася и за уни Тюбинген. Не искат копие от диплом, а резултати от ТМС, сертификати и формуляр.
Mamma_jenny,благодаря bouquet!!! Най-вероятно е  така.Само не знам,дали да се изпраща само на тези по Аbiturbeste  или и на тези  -по   AdH(особено ,ако приема не е сигурен в най-желанoто/те унита)

# 710
 • Мнения: 734
Мисля, че са нужни най-вече за втората квота, но експертът е в парка. Simple Smile

# 711
 • Мнения: 4 910
понеже се обърквам със съкращенията, които ползвате давам един линк за пояснения относно термините при наемите
http://zaedno.eu/forums/viewtopic.php?t=5464

# 712
 • Мнения: 456
Много полезна информация, благогодаря ! bouquet

# 713
 • Мнения: 330
анет ив със сигурност си е изпратила документите, но да я успокоя като мама на студент от манхайм Joy-само с механизъмчето, дето го е показала се прикрапват документите....питах и студента за потвърждение-да, така е, но каза, че знае със сигурност, че може и с папка да се изпратят. така че и в двата случая няма нищо нередно, камо ли фатално.

# 714
 • Мнения: 62
Благодаря Казабланка!
Да, изпратихме вече документите и според справката в сайта на dhl вече са пристигнали по местата.
Тук искам да споделя една случка от офиса на dhl, която не знам доколко можеше да се окаже фатална, но все пак искам да я споделя.
Младежът, който приемаше документите беше толкова разсеян, че три от петте адреса бяха объркани, въпреки, че ги бях разпечатала предварително с шрифт 18 - "да ти извадят очите".
Добре, че ги проверихме. Грабна момчето един химикал и започна да драска и поправя по сгрешените товарителници и твърдеше, че вече всичко е оправено и проблем няма да има. Бях крайно настоятелна товарителниците да се препечатат и в системата да фигурира точния адрес. Голямо мрънкане и криви погледи отнесох, но съм сигурна, че бях права.
Само като допълнение - платих по 38.07 на пратка.

# 715
 • Мнения: 8 351
Анет, добре че сте ги преписали. Аз лично не се доверявам на такива служители, които преписват буква по буква и объркват нещо по пет пъти. Ама щяло и така да стигне, айде молим, няма нужда.
Като знам, как работят DHL в Германия, кой знае къде ще запратят пакета. Толкова ниско е паднало качеството на услугата там, че направо са ударили земята, от миналия октомври им набирам, защото правят гаф след гаф.  Няма телефон, на който да се обадиш и да провериш за пратката, само известяване по мейл, не пускат смс-и, изобщо мога да кажа ,че нашите куриери в България, дори и най-забутаната фирма, е на светлинни години пред DHL В Германия/ у нас май все още работят добре/. Явно фактът, че там работят вече доста чужденци, някои от които говорят съвсем малко немски, доста смъква качеството на услугата. Да не говорим, че пратка за 1000 евро, която трябваше да получим,  беше върната просто ей така, без дори да позвънят на телефона или звънеца, защото уж не била опакована както трябва. А кой отговаря за приемане на пратките? Нали те самите е трябвало да видят, че фирмата-доставчик, не я е опаковала по техните изисквания?
Имаше наскоро статия в немската преса, която обясняваше гафовете им. Анонимен куриер казва ,че звъни на звънеца и ако до 20 секунди никой не излезе за още 30 секунди пише бележка, че получателят не е открит и потегля с буса. После ходИ да си търсиш пратката, ако си нямаш друга работа.
Стискам палци на всички, документите да пристигнат навреме и по предназначение. bouquet

# 716
 • Мнения: 210
Здравейте!
И аз да се оплача!
Дали някой има такъв случай
Уж всичко пратихме навреме! От Униасист имаме 3 мейла потвърждение, че са получили документи и пари. И днес изведнъж статуса сменен и едното място отказано! Основанието - или пари или документи са липсвали към края на периода за кандидатстване. Е сега върви доказвай!
Ще пишем сега писмо, но дали ще обърне някой внимание - не знам! #Crazy

# 717
 • Мнения: 456
Моят съвет е освен писмо и да звъните по телефона,
както и да им препратите мейлите от униасист.
На нас пък от едното уни не ни приемат превода на дипломата,
искат да е преведена в Германия или в немскоговоряща държава  ooooh!

# 718
 • София
 • Мнения: 11 449
На нас пък от едното уни не ни приемат превода на дипломата,
искат да е преведена в Германия или в немскоговоряща държава  ooooh!
Това защо?Какъв е конкретния казус?

mi6a97 да не би документите като цяло да са получени,но да липсва конкретен документ,който унито изисква?
Синът ми е получил потвърждение за плащането от Униасист,както и потвърждение,че документите са получени при тях.В очакване сме на следващото съобщение от тяхна страна.

# 719
 • Мнения: 456
На нас пък от едното уни не ни приемат превода на дипломата,
искат да е преведена в Германия или в немскоговоряща държава  ooooh!
Това защо?Какъв е конкретния казус?Ами така излезе в статуса , писахме мейли, водихме преговори, предоставихме
информация от сайта на МВнР.....сега казаха, ще мислят ....

Общи условия

Активация на акаунт