Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Университети в Германия и други държави с немски език 7

• 87 114
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Моят съвет е освен писмо и да звъните по телефона,
както и да им препратите мейлите от униасист.
На нас пък от едното уни не ни приемат превода на дипломата,
искат да е преведена в Германия или в немскоговоряща държава  ooooh!

Aхахах, лоша работа с тия преводи, понякога на някои места направо са сбъгнати. И ние превеждахме документите за брака в Германия, не ни признаха превода от наш лицензиран преводач. Имам координатите на българка, лицензиран преводач , в Кьолн живее, така че ако ви се наложи превод в Германия мога да ти го  изпратя.

Реклама
# 721
Нямам идея каква е причината. Пише или липсва документ или не е платено. После обясняват, че имам аванс при тях 15 евро. Значи не е това. Имаме и два различни мейла, че са получени документи и на хартия и онлайн. Ще звънна вече аз - и рискуват да чуят една ядосана мама. Но това вече в понеделник!

# 722
Пак затихнахме тук, вече в очакване на отговори ......и темата
ни приближава последна страница, но не съм сигурна дали
ще се справя с пускането на нова Wink

# 723
  • Русе
Здравейте,
включвам се само да ви кажа, че вече имам студентка във Виена. Записа се миналата седмица (прави се само на място).
Предполагам, че ще съм бяла врана тук, но все пак ако има и други такива мами, ще се радвам да се обадят.

# 724
  • München, Deutschland
Да ви е честито! Успешно учене и мнооого пътувания на бъдещата студентка пожелавам. Simple Smile

# 725
  • София
Честито, Колди! Успешно следване на девойката!

# 726
  • Варна
Поздравления за щерката на Колди! Успешно следване ѝ желая! Каква специалност записа?

# 727
Честито Колди, късмет и попътен вятър за студентката!

# 728
  • Русе
Поздравления за щерката на Колди! Успешно следване ѝ желая! Каква специалност записа?

Благодаря!
Тази година ще учи само една специалност - нещо като англицистика, иска  да си усъвършенства езика, че нали ми е писателка...
От догодина ще запише още нещо. Засега се е спряла на нещо като международно BWL.
Ще видим.
Във Виена масово се учат по 2 специалности наведнъж, при това с всичките им кредити. Все едно да ходиш на две 8-часови смени на ден.  newsm78. Затова и става бавно, не можеш да завършиш за 3-4 години.

# 729

Благодаря!
Тази година ще учи само една специалност - нещо като англицистика, иска  да си усъвършенства езика, че нали ми е писателка...
От догодина ще запише още нещо. Засега се е спряла на нещо като международно BWL.
Ще видим.
Във Виена масово се учат по 2 специалности наведнъж, при това с всичките им кредити. Все едно да ходиш на две 8-часови смени на ден.  newsm78. Затова и става бавно, не можеш да завършиш за 3-4 години.

newsm78 Rolling Eyes

# 730
Честито Колди !!!
Нека все такива новини да имаме в темата !

# 731
  • София
Markrit, предполагам Колди е имала предвид ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System) точките. Peace

Аз да питам нещо, че ми избяга процедурата каква беше.. Сега като се прибере девойкаta , ще си пусне в ДСК молбата за нова ЕЗОК карта и ще си я получи, нещата са ясни. Но онова удостоверение от немска здравна каса, примерно АОК, което е без подпис и печат, еднократно при записването ли се вади  или всяка година след преиздаване на ЕЗОК? Ако е второто, къде се представя полученият документ?

# 732
  • София
пенсионирана русалка Еднократно, при записване само. Поне на моят син не са му искали повече.

Колди честито! Дано и живота там да и хареса, както и университета.

Да споделя сагата на малкият ми син. Месец юни се яви на изпит ТестДаф за сертификат. След изпита беше много разочарован. На частта за говорене не чувал почти нищо. Чувал говора на всички в залата. Не беше сигурен дали ще изкара хубава оценка на тази част, затова записахме втори опит за 19-ти юли, тук в София. Преди десетина дни получава писмо, с което го уведомяват, че поради технически проблем не могат да оценят устната част от изпита и ще му издадат частичен сертификат, в комплект с уверение за Университет, че грешката е тяхна. За да получи пълен сертификат, да заяви кога и къде ще се яви на устната част, но да е две седмици преди датата. На неговото писмо, че има заявено място в София за 19-ти и дали може направо да се яви само на устната част, отговорят, че има по-малко от две седмици и няма как.... да си се яви на пълния изпит, а за устната част от първия път да се обади две седмици преди датата.
Университета не е чувал за такъв казус. Нямат отговор дали с частичен сертификат ще могат да го приемат. Добре, че се бяхме застраховали с 19-ти!
Така... 19-ти мина, доволен е от представянето. Сега чакаме резултата, а аз се радвам на госта.

# 733
Колди,успех на дъщеря ти!
Познато на дъщеря ми момиче ще учи първата година във Виена  архитектура и право  Thinking
Втората година ще избере специалността,която й харесва повече.Това е добър вариант за тези,които все още се колебаят какво да учат.

# 734
Колди,успех на дъщеря ти!Познато на дъщеря ми момиче ще учи първата година във Виена архитектура и право  Thinking
Втората година ще избере специалността,която й харесва повече.Това е добър вариант за тези,които все още се колебаят какво да учат.
Това звучи направо нереално. Студентите тук само с архитектура не се справят, защото изяжда цялото време, пък и още една сериозна специалност... Според мен още на втория месец ще се откаже от едната.
Но, разбира се, е хубаво да се докосне и до двете и тогава да направи избор.

Общи условия

Активация на акаунт