Професионални серии за коса - тема 102

• 73 360
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Да, на 4 и половина. Според педиатърката и е сезонен косопад, но въпреки това ми се струва, че пада доста коса. Самата аз доскоро се борех със следродилен косопад и мога да сравня 😕 За жалост мога да кажа, че въпреки грижите, които полагам и положих преди 4 години благодарение на темата косата ми е 1/3 от това, което беше и не вярвам някога пак да е същата! Но поне се надявам дъглите ми да имат здрави и хубави коси!

# 226
  • София
jobon4e Не е нормално да се използва термина сезонен косопад за 4 годишно дете. Съветвам те да отидеш на дерматолог,  а не на педиатър. Освен това, ако смяташ, че й капе прекалено много коса това може да е и от липса на някой вещества или минерали, витамини. Не се притеснявай предварително, но ако продължава косопада заведи я на лекар.  Hug

По отношение на цвета на косата.
На мен не ми отива пепелен цвят, прави ми восъчно лицето. Аз харесвам златисти оттенъци.  Преди много се борех с червеното, докато не установих, че червено като част от цвета на косата ми отива. Въпроса е дали по-висок окислител няма да даде по-траен цвят, най-вече на белите коси, защото при тях първа се отмива боята.

# 227
jobon4e Не е нормално да се използва термина сезонен косопад за 4 годишно дете. Съветвам те да отидеш на дерматолог,  а не на педиатър. Освен това, ако смяташ, че й капе прекалено много коса това може да е и от липса на някой вещества или минерали, витамини. Не се притеснявай предварително, но ако продължава косопада заведи я на лекар.  Hug
+1 и аз мисля че не е нормално сезонен косопад за толкова малко дете.

Сетони в червеното серумче на Профайбър за термозащите има ли протеин в състава ?  bouquet

# 228
Момичета видях че някои от вас са споделили че използват оцветяващите балсамчета на Леганза (astravera, setony)  Hug  за вас се сещам на първо четене. Бихте ли споделили, бързо ли се отмива нанесеният цвят, колко е дълготраен. Вчера се омазах едно хубаво с цвят патладжан и на светлата ми коса хвана перфектно, много бляскав и наситен цвят се получи, но ми е прекалено ..... червен някак си  Laughing Laughing Rolling Eyes
Довечера смятам да се намажа с масла, ЯЧРМ и кокосово, и се надявам на другия ден като ги отмивам да падне. Как мислите, дали ще падне цвета от първият път ?

Аз съм руса и бях се намацала с патладжана, но косата ми стана червена  Shocked Интензивното червено падна след третото измиване и остана един ужасен розов оттенък, който не се махаше със седмици. Мазах се с масла, с витамин С, с хлебна сода, веро , абе направо си пресуших и без това сухата и изтощена коса, но не се махна. Накрая просто се боядисах с руса боя и така успях да изчистя розовото.

# 229
  • Lost in a fairytale ...
Magnollia, от това, което знам за боядисването като цяло, не мисля, че по-висок оксидант ще даде по-траен цвят. Идеята на високия оксидант е да се получи по-голямо изсветляване, а по-ниския такъв се ползва с цел по-добро покритие - при потъмняване и боядисване на бели коси. Simple Smile
Моля, ако съм в грешка, някой да ме поправи  Peace

Както се чудя от няколко дни какво да си поръчам, отворих парфимо и си поръчах малка разфасовка от всички финиши на Чи и една коприна на Биосилк за проба  Mr. Green
Онзи ден получих крем за къдрици на Кюн - пробвах го на суха и издухана коса, насуках косата на масури, после ги сплетох на плитка - стоях има няма 20 минути - къдри и чупки нямаше кой знае какви, обаче косата стана супер гладка и плътна, поглеждах се в огледалото колкото пъти минах край него  Laughing 

# 230
Да, на 4 и половина. Според педиатърката и е сезонен косопад, но въпреки това ми се струва, че пада доста коса. Самата аз доскоро се борех със следродилен косопад и мога да сравня 😕 За жалост мога да кажа, че въпреки грижите, които полагам и положих преди 4 години благодарение на темата косата ми е 1/3 от това, което беше и не вярвам някога пак да е същата! Но поне се надявам дъглите ми да имат здрави и хубави коси!

Кажи и на педиатърката да се  #2gunfire
сещам се за варианти като липса на цинк ; селен... като възможна причина
- може да е гъбична инфекция
- алопеция ареата
вземи направление и заведи детето на дерматолог !
дано не е нищо сериозно

# 231
Magnollia, от това, което знам за боядисването като цяло, не мисля, че по-висок оксидант ще даде по-траен цвят. Идеята на високия оксидант е да се получи по-голямо изсветляване, а по-ниския такъв се ползва с цел по-добро покритие - при потъмняване и боядисване на бели коси. Simple Smile
Така е  Peace По-високият оксидант изсветлява, но пигмента не се насища повече  bouquet

# 232
Жабонче,според мен също заведи дребосъчка на педиатър и искай направление за дерматолог!

Доста често при малките деца се оказва дефицит на някакви витамини,не се стряскай! Но потърси специалист!
Може да е също и дефицит на желязо/желязодефицитна анемия/,която понякога е свързана и с нисък хемоглобин,също се изразява с косопад...Спокойно  baby_neutral Всичко ще се оправи само потърси добър специалист !  Heart Eyes Hug

# 233
  • Lost in a fairytale ...
Така е  Peace По-високият оксидант изсветлява, но пигмента не се насища повече  bouquet
bouquet  Hug

# 234
Aз пък наскоро четох ,че трябва оксиданта  да е по висок ако искаме да се покрият белите коси.Това го четох за боя без амоняк на Лореал и предполагам ,че важи и за всички останали .
   за запазване на същия цвят;

Цитат
-             до 30% покритие на белите коси;

-             боядисване непосредствено след трайно къдрене или трайно изправяне на косата

Оксидант 9 Vol. (2.7%)

-             до 70% покритие на белите коси;

-             видим резултат от боядисването.

Оксидант 15 Vol. (4.5%)
Koпирам от описанието на боята  Loreal Professionnel Diarichesse

# 235
Сетони в червеното серумче на Профайбър за термозащите има ли протеин в състава ?  bouquet
Мишел, мога в понеделник да снимам състав, че не е при мен в момента.Иначе като усещане е като абсолютен протеинов финиш, нещо подобно на коприните на Чи е като ефект -дава жилавост и плътност /и много блясък/.Поне аз нищо хидратиращо не откривам в него, но състав не съм гледала..
Shiny, много добре си направила с минитата на Чи, така ще можеш спокойно да прецениш кое как ти се отразява.
Имай предвид също /понеже сподели веднъж, че не ти се получава добре сработването с протеини/, че например в продуктите на Милк Шейк протеините са млечни и може те да ти допаднат много повече.
За боядисването си абсолютно права.Само допълвам http://candyumyum.blogspot.bg/2013/02/3.html

# 236
  • София
Сетони, огромно благодаря от мен за линка!!! Имам нужда от ограмотяване в тази посока и като заговорите за бои, оксиданти и коректори ставам разногледа.

По този повод бях говорила с продавачката от магазина на ЗР на Черковна, който вече затвори за съжаление. Та, тя беше фризьорка и много добри съвети ми даваше докато прохождах в темата и като ми виждаше косата на живо. Консултирах се с нея с оглед прогресиращото ми побеляване. Според нея косъма ми бил спицифичен и не всяка боя ще хване. Посъветва ме да смесвам 5.0 и 6.0 на Лореал Мажирел с 6% оксидант, за да се получи моя цвят. Като каза първия път задължително да отида в салон, пък после мога периодично вкъщи да си смесвам по-малко за проблемните кичури на слепоочията и примерно на 3 месеца ще се налага да ходя за цялата коса да ме боядисват в салон. Като сте ми виждали цвета на косата дали й е точна преценката?

# 237

Виж, за другото, с маската и бялата ампула - ще ми е интересно. Не съм гледала ни клирпчета, ни нищо, досега действах - бялата ампула вместо маска/балсам, но дали е правилно, нямам идея.
Марсела, може ли пак да разкажеш, че нещо не разбрах какво имаш предвид в последното мнение  Praynig

Когато купих лилавите Про Файбър ш+м, по препоръка на фризьора си взех концентрат, пак лилав и бели ампули. На всяко измиване - 2 пъти шампониране, слагах маска и концентрат, а на всяко четвърто измиване - маска, концентрат и част от бялата ампула /от маската и концентрата по по-малко количество от обикновено, за да има "място" и за ампулата/ . Един месец го спазвах / от боядисване до боядисване/ и косата ми наистина много живна. Като отидох отново в фризьорския салон , всички видяха промяната и се запалиха и те по серията. Сега вече бялата ампула я слагам веднъж в месеца, нямам такава нужда , а и много нови продукти си взех, та и тях ползвам с кеф  Heart Eyes

Сега и аз се запалих по шампоана на Алтерна с детелината. Но в серията нямат балсам или  маска. Който го е ползвал , може ли да сподели с какво го комбинира?

А крема на Кюн за къдрици и аз го получих и вече изпробвах с дифузер и много ми хареса. Благодаря но момичетата които го похвалиха! Даже на втория ден косата ми е още по-добре.

# 238
Благодаря ви, момичета. Ще посетим дерматолог със или без направление!

bouquet

# 239
Сетони от всички термозащити точно коприната не съм ползвала  Laughing ,но мисля че разбрах по описанията които съм чела.Ще го потърся състава и ако не открия ще ти пиша в понеделник  Hug

Общи условия

Активация на акаунт