Професионални серии за коса - тема 102

• 73 351
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Мишелка, направо съм те ориентирала значи  Joy  Hug .
Мацата , жената като фризьор, най-вероятно си те е преценила правилно, иначе аз непрофесионално и по снимки си мисля, че 5ца може да ти е тъмно и ако е 6 и 5, трябва да е 2:1 например. Също по снимчици ми се струва, че имаш нещо топло в цвета, някакъв подтон 3ка, например 6.32 от Мажирел, погледни го дали се доближава наистина.Първият път си е най-добре в салон, обаче те като забъркат цвят, дали ще ти кажат точно от кое колко... newsm78 .

# 241
Да се запиша чак на 17 страница. Фрейче, мерси за темата!

1.Какви пре-уош терапии за коса използвате? Колко често? Как ви се отразяват на косата?
Бях си взела проба на Еластайзера на ФК , но изобщо не ми хареса. Правя маслени маски.

2.Ползвате ли допълнителни продукти (дрогерийна козметика, натурална, натурални масла и други) в грижата за косата си? Какви и как ви се отразяват? Почти не ползвам дрогерийна козметика. Само си бях взела едни сух щампоан на Балеа по препоръка на колежка и за мое учудване съм доста доволна. Simple Smile

Бюти, страхотна колекция! Уау!

Магнолия, толкова щеше да е хубаво да има в темата една добра колористка, която да ни съветва Simple Smile.

От дискусията за боите и оксидантите ми се затвърди мнението, че следващото ми боядисване трябва да е с 12% окисидант.
Едно въпросче: някой да знае откъде мога да взема малки разфасовки оксидант и изсветляваща пудра като изключим Рибката?

# 242
Моля, препоръчайте ми silver shampoo , който не изсушава много косата и сте доволни.

# 243
  • Lost in a fairytale ...
Aз пък наскоро четох ,че трябва оксиданта  да е по висок ако искаме да се покрият белите коси.Това го четох за боя без амоняк на Лореал и предполагам ,че важи и за всички останали .
   за запазване на същия цвят;

Цитат
-             до 30% покритие на белите коси;

-             боядисване непосредствено след трайно къдрене или трайно изправяне на косата

Оксидант 9 Vol. (2.7%)

-             до 70% покритие на белите коси;

-             видим резултат от боядисването.

Оксидант 15 Vol. (4.5%)
Koпирам от описанието на боята  Loreal Professionnel Diarichesse

Това не би трябвало да важи за останалите бои, или не изцяло. При амонячните бои, оксиданта е 10, 20, 30 и 40 vol., съответно 3, 6, 9 и 12% като 40вол.  е най-силният и се ползва САМО при изсветляване на косата с 3 и повече тона. Изключително агресивен, способства за изкарване на пигмента от косъма  Peace По същата логика 30 също изсветлява, но не толкова агресивно и до 3, максимум 4 тона. Ниските оксиданти се ползват за боядисване в по-тъмни нюанси и тон в тон.

# 244
Чаровна, мога да дам отзив само за третия продукт - уплътняващия крем. Купих го по препоръка на Дели и интересното е, че при мен действа като при нея, въпреки, че тя е с къдрава коса, а аз - с абсолютно права. Лек, ненатрапчив крем, който хубаво изглажда и прибира фризитата. Не усещам фиксация, но пригладеният вид държи. Леко уплътнява, косата се усеща по-дебела, но няма бухнал обем. Peace
За другите 2 продукта и аз се интересувам. Хвърлила съм им око.

Радвам се че ти е хареса, сполучливо кремче се оказа, сложих го в кошницита Laughing Laughing Simple Smile

# 245
  • Плевен
Момичета, нахлувам в темата Ви за съвет Simple Smile След много силен косопад, който преборих вече, имам проблем с ново израстналата коса, стърчи във всички посоки, особено отпред на челото:(  Препоръчайте ми продукти, с помоща на които да се справя с проблема, да приглади непокорните кичури, но и да не се губи обема.  Косата ми е с фин косъм, боядисана ( русо омбре).

# 246

Anelia20, а косата ти била ли е обезцветявана/изрусявана? Ако е била, тогава има голяма вероятност да се получи ярък и наситен цвят.Ако е естествена коса, небоядисвана, може и да е само оттенък или изобщо да не оцвети. Но...няма как да се каже със сигурност, защото това е само шампоан оцветител, иначе са много хубави, при мен се получаваше чудесно, но няма как в момента да кача снимки, не съм си у дома и ползвам не особено добър интернет.Може да опиташ на кичур.Аз за най-добро оцветяване с медния процедирах така, измиване с ДПШ, после нанасях шампоана и стоях повечко.Ако пуснеш търсене на изображения в гугълчо "меден шампоан Лакме" излизат снимки, но имай предвид, че зависи от основата.

Здравей!
Косата ми е с доста тъмен естествен цвят,но от доста години се изрусявам със доста изсветляващи бои. Ще поръчам в понеделник маската и шампоана и ще стоя само 1-2 минути първия път,за да видя каква ще е реакцията на косата ми. Все пак след няколко отмивания ще падне,така че...каквото, такова.
Препоръчайте ми нещо изпитано за обем. Косата ми е гъста,но косъма е доста тънък и изглежда без никакъв обем.

# 247
  • София
Днес съм с Ливинг прууф Ш и Б за обем и не сложих никакви финиши. Косата ми е нищо особено, т.е. откъм плътност и обем не виждам никакъв ефект. А сутринта, преди да си измия косат ами беше доста мрусничка, особено в корените - това се пада 48 часа след предишното миене със същите Ш и Б, но тогава имах и от крема з аобем и плътност. Та засега Ливинг прууф за обем според мен са... прахосани пари.

# 248
И понеже Фрея е направила анкета за цвета на косата в тази тема мисля, че е удачно да да ви питам и вас за терзанията ми относно цвета на косата. Напоследък косата ми заради включването на цвят 8.1 в комбинацията от бои, става по-светла. Чудя се обаче за да изсветля  с още един два тона дали да не сменя окислителя от 6 на 9 или да ги смеся 1:1 
Magnolia, имаш една от най-здравите и съхранени коси в темата. Моя съвет е да отлагаш възможно най-дълго смяната на 6 с 9%. Действително с 9% ще изсветлиш по-добре косата, но на ненужно висока цена. Всички момичета тук, които сме блондинки, знаят за непрекъснатата борба със сухата и безжизнена коса, с която сме се сдобили точно заради високия оксидант. Можеш да смесиш 6 и 9, но 2:1 и ако получиш желания от теб нюанс, в никакъв случай да не повишаваш % на оксиданта. Ако ли пък не си удовлетворена от резултата, опитай с 9%, но с всички възможни защити, които имаш, преди нанасянето на боята. А ти имаш много bouquet

# 249
  • София
Момичета, здравейте! Имам питане към онези от вас, които са ползвали Алтерна Кавиар с хайвер. Питах в Арлен на страницата, но никой не ме отразява. Simple Smile Фризьорката ми каза, че ще ми помогне да се справи с честото ми омазняване и липсата на обем, а в описанието пише, че е за суха коса .... Та, чудя се ... за моята ли е или не.  newsm78

# 250
Момичета, здравейте! Имам питане към онези от вас, които са ползвали Алтерна Кавиар с хайвер. Питах в Арлен на страницата, но никой не ме отразява. Simple Smile Фризьорката ми каза, че ще ми помогне да се справи с честото ми омазняване и липсата на обем, а в описанието пише, че е за суха коса .... Та, чудя се ... за моята ли е или не.  newsm78

Мила, няма кой да те отрази. Почивни дни са. Peace За коя хайверена серия питаш? Кавиар и хайвер е едно и също.

# 251
  • София
Снощи измих само с шампоана Денсифик+бустер и доза Денсифик и малко от 5в1 крема на ЛП. Косата след сешоар, но без четка не изглеждаше кой знае колко добре, но днес е двойна и подредена Simple Smile Сравнително къса е и предполагам че затова се получи такъв обем. Дори се опитах малко да го намаля с маслен финиш  Mr. Green

# 252
  • София

Мила, няма кой да те отрази. Почивни дни са. Peace За коя хайверена серия питаш? Кавиар и хайвер е едно и също.
Хмм, аз им писах още в работната седмица Simple Smile RepairX за този .. Мислех, че само той е с хайвер  Mr. Green

# 253
Моля, препоръчайте ми silver shampoo , който не изсушава много косата и сте доволни.
Shine blond Loreal prof.

# 254
  • София
Хм, какви са тези проценти окислители! НА мен косат ами изсветлива с 2 тона само с окислител 1.9%, а пък със следващия, 3-ка, цъфва... А за 9 направо не смея да помисля какво ще стане...

Общи условия

Активация на акаунт