Кюретаж и забременяване след това - тема 64

• 45 163
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
А някакъв прогестеронов препарат приемаш ли?
След положителния тест пусна ли си едно ТСХ да видиш да не е скочило много?

# 91
Tommi, здравей и честито! Стискам ти палци от все сърце всичко да е наред! Би ли споделила как се свърза с Кременски?

Аз пък съм се подготвила - ако някой ме пита дали съм бременна ще му кажа с вперен в очите му поглед, "Не, обичам да похапвам!!" Това прекъсва всякакви разговори...

Аз пък мисля че ако ще си купуваме ехограф, редно е да пратим някоя от нас да учи медицина. И без това вече толкова много знаем (повече и от някои лекари), изпитите няма да са проблем  Mr. Green

# 92
  • София, Надежда1
Супер аз съм биолог по образование!  Rolling Eyes Давайте да отваряме клиника

# 93
Ами не, защото живея в Швеция и тук всичко е много различно. Не ми предписаха прогестерон засега.В сряда съм на преглед и евентуално тогава. ТСХ след 25 март ще го изследват.
А с Кременски се свързах чрез и-мейл и след това контактувахме по телефона.

# 94
А това за ехографа и аз си го мислех. Даже гледах, че тук продават доплер за бременни, с който може да се слуша сърчицето, ноо след 16'та седмица се ползва.

# 95
Честито и съм сигурна, че всичко ще бъде наред  Hug

И веднага се записвам да ми пратиш от тези доплер  Joy
quote author=tommi link=topic=909016.msg32674620#msg32674620 date=1457117954]
А това за ехографа и аз си го мислех. Даже гледах, че тук продават доплер за бременни, с който може да се слуша сърчицето, ноо след 16'та седмица се ползва.
[/quote]

# 96
И мен ме е страх.Ако имам нова бременност съм абсолютно сигурна,че ще треперя и няма да се отпусна докато не гушна малкия човек.Но и аз някак си съм се отчаяла-въобще не вярвам скоро да се случи,въпреки че след първия цикъл започнахме опитите.Сега съм след средата на втория,но правихме опити един...два пъти...но няма гаранция че съм имала ову-с тези поликистозни яйчници които се оказаха(преди аборта не сме констатирали такова чудо).
И мен много ме е страх да забременея отново след това което преживях. Вече 3-4месеца опитваме, но все не се получава...

# 97
  • София
Ох,вие с ехографите,аз ще правя през две седмици тест за фибронектин (показва има ли признаци за скорошно пукване на околоплодния мехур) и както си бия Фраксипарина ще взема да се науча и микробиология да си взимам ... Всяка от нас си има страхове.

# 98
*Bubble*, тромбофилията ли води до преждевременно пукането на мехура  newsm78
и как се прави това изследване  newsm78

# 99
Тромбофилията води до спиране сърчицето на бебето.

Преждевременното спукване на околоплодния мехур най-често се предизвиква от бактериална инфекция. Бабъл затова спомена микробиология...

# 100
Благодаря Trakia-BG!
Дано всички от темата се похвалим с щастлив и хубав край  Hug

# 101
Trakia-BG, Благодаря за разяснението  bouquet
аз сега да попитам дали правилно съм разбрала за тези вливания с интралипид - подпомага имплантацията, а след положителен тест спомага НК клетките да не предизвикат аборт, нали така  newsm78

# 102
  • София
Trakia-BG, Благодаря за разяснението  bouquet
аз сега да попитам дали правилно съм разбрала за тези вливания с интралипид - подпомага имплантацията, а след положителен тест спомага НК клетките да не предизвикат аборт, нали така  newsm78

Верче,ето какво аз разбрах,но не претендирам в 100 % достоверност.Интралипида спира тези НК клетки да се "борят" с ембриончето и да се опитват да го изхвърлят.Защото след аборт,особено скорошен те помнят и са настроени враждебно и атакуват.Интралипида създава една по-благоприятна среда в нас.

А при мен тромбофилията предизвика кръвоизливи в началото,после след обилното кървене ми се образуваха тромбове в матката около плодния сак,които дъъълго време ми се резорбираха и изтичаха под формата на кафеникаво зацапване и най-вероятно са възпалили плацентата (застоялата кръв възпалява) и от там е тръгнала инфекция,която ми спука мехура и не се хваща с микробиология.
Микробиологията ми след аборта беше абсолютно чиста,дори гъбички нямах.Хламидии,Мико,уреаплазми ... всичко ми е отрицателно.
 А микробиологията я споменах понеже,наистина една от най-честите причини за пукане на мехура е инфекция,при мен въпреки че не се откри такава ми остана някаква жестока психическа травма и страх това изтичане на води.

Последна редакция: пт, 04 мар 2016, 22:02 от *Bubble*

# 103
 Hug Hug  Hug
това повече няма да се случи  bouquet
[/quote]
 А при мен тромбофилията предизвика кръвоизливи в началото,после след обилното кървене ми се образуваха тромбове в матката около плодния сак,които дъъълго време ми се резорбираха и изтичаха под формата на кафеникаво зацапване и най-вероятно са възпалили плацентата (застоялата кръв възпалява) и от там е тръгнала инфекция,която ми спука мехура и не се хваща с микробиология.
Микробиологията ми след аборта беше абсолютно чиста,дори гъбички нямах.Хламидии,Мико,уреаплазми ... всичко ми е отрицателно.
 А микробиологията я споменах понеже,наистина една от най-честите причини за пукане на мехура е инфекция,при мен въпреки че не се откри такава ми остана някаква жестока психическа травма и страх това изтичане на води.
[/quote]

# 104
Мооомичета, днес ми е 12тия ден след цикълаа...предполагам О навлижава илиии вече е тук. От около два часа имам адски болки в корема, яйчниците...кръста, все едно ще ми дойде, предполагам, че е нормално за О. Но чаааак толкова, за първи път ми се  случва. Чела съм,че има такива симптоми, но това са бая болки, естествено,че са търпимиии, но ги има. Не ми се е случвало до сега, винаги ми е било страннооо някой като каже че усеща О, явно и при мен се получи. Нормално ли е, след всички тези промени в организмааа...вече да я усещам, знам ли?

Общи условия

Активация на акаунт