Как приспивате децата си?

• 30 351
  • 197
  •   1
Отговори
# 30
Точно 5 минути ми отнема процедурата.Обличаме пижамата,ляга си в леглото,целувам го по челцето,казвам "сладки сънища мишко",гася лампата и излизам.До три минути е отнесъл .

Така трябва да бъде. Всичко останало е доста погрешно, но късно го осъзнаваме. особено погрешно се оказва, когато майката е като мен и с по-малко от 8 часа сън на денонощие става жалко подобие на човек.  Laughing Laughing

Децата, които са свикнали да заспиват сами, спят най-спокойно. Децата, свикнали да заспиват с родител до тях, търсят родителя при всяко пробуждане през нощта. Специалистите съветват за "заместващ обект" - любимо одеялце, играчка.

# 31
  • Куциндрел
Ох, моите теории за спането с детето са съвсем противоположни. Нормално за мен е малкото дете да спи с мама, да се приспива и т.н. С порастването вече ролята на мама в тези дейности намалява, докато съвсем изчезне.

# 32
  • Варна
Намалява и зачезва ама бавно и трудно. С много нерви и от двете страни. Имам приятелка, чиято дъщеря вече е на 9 години. Ами не може и не може да я отдели в отделна стая. Друга моя приятелка ми сподели, че в детството си са спели в една стая с родителите си, поради липса на достатъчно площ. Когато е пораснала отделянето е било много трудно за нея.  Ролята на майката в живота на детето е много повече от едно приспиване, а някои майки сами се изтезават като от малки приучват децата си да са до тях 24 часа. Аз и сега смятам, че едно от най-добрите ни решения, взети относно дъщеря ни, е това да спи сама в отделна стая. Не мисля, че това ме прави по-малко майка, а и виждам, че детето се радва далеч повече като отделям време за нея, докато е будна, отколкото да й бая докато спи.

# 33
А и една изнервена майка от системно недоспиване и ръчкане в ребрата по цяла нощ няма да е особено пълноценна като майка през деня. Ако детето спи спокойно, когато е при нея, може би е ОК.

# 34
Зависи от много неща, основно от възрастта и емоционалния статус на детето към момента. Наченките на отделяне е хубаво да се случват в период, в който детето се чувства сигурно и няма драми наоколо. Тогава можеш да си позволиш да проявиш твърдост и да върже декиш, вместо да разстроиш детето и да влошиш нещата.

# 35
Зависи от много неща, основно от възрастта и емоционалния статус на детето към момента. Наченките на отделяне е хубаво да се случват в период, в който детето се чувства сигурно и няма драми наоколо. Тогава можеш да си позволиш да проявиш твърдост и да върже декиш, вместо да разстроиш детето и да влошиш нещата.
+1
Детето само си показва кога му е дошло времето, за всяко нещо е така.

# 36
Липсата на сън за мен е бич просто.Не се справям с нищо,ако системно не се наспивам.Пила съм по 8-9 чаши кафе и пак ходех като парцал.Тогава взех мерки от отчаяние,признавам,че метода ми беше не особено нежен(ревало е детето само в кошарата няколко минути,а аз не съм го утешавала),но и за миг не съжалявам.

# 37
  • Куциндрел
Системното недоспиване вече го няма от поне 2 години. Детето ми може да спи и само, даже сме определили дата когато ще се принесе окончателно в неговата стая. Mr. Green
Аз съм спала с майка ми на едно легло поради липса на стая за мен. В момента, в който имах вече своя стая, с 300 се изнесох там и с песен на уста.
Не знам как е при другите, но моето дете с течение на времето си става самостоятелно и то без да го насилвам за това. Просто за всяко нещо си има времето и родителите трябва да следят кога е дошло това време. Като проспят или насилят момента се получават не-добри неща.
А и със спането заедно с детето много бързо преодоляхме нощният терор, който се появи при започването на яслата.
Най-доброто лекарство за недоспиване е и другия родител да поеме нощни смени с бебето. М/у първата и втората година така процедирахме у дома. Вдигала съм домашните и в 3 сутринта, за да мога да поспя малко.

# 38
Не знам при моята дъщеря как се получи така,но тя си е самостоятелна еденица.Както писах вече,сама си заспива.Спряхме с дундуркането още като и свършиха коликите на 3 месеца.От тогава си спи в креватчето.Никога не е спала при нас,защото все ме е било страх да не я затиснем докато спим.Тя така си свикна явно и сега и да я сложим при нас,не може и не иска да заспи.Не обича много и да се гушка,чак ми е криво понякога,защото ми се иска,но тя не дава.Има си любимо одеалце,което си разнася из нас и спи с него.Четох някъде,че когато детето си има любим предмет,означава,че запълва някаква липса.Та не знам,сбърках ли някъде или си е до дете и до характер

# 39
  • Варна
Имаше период, в който бях съгласна да пратя ММ не само в другата стая, но и при съседката, само и само малчо да спи. Слагах го до мен, гушвах го, но туй дребното пак отваряше едно гърло. От ден 1 съм го приспивала /никога не е заспивал без мен/, но така и не хареса да спи в нашето легло. Преди няколко месеца, като се пробудеше през нощта, го взимах при нас. Две поредни нощи, след като беше спал 1-2 часа в леглото ни, се пробуждаше и искаше отново да се върне в своето креватче. Вече не го взимам.

И аз мисля, че като е по-малко детето, трябва да се отдели в друга стая. Разбира се, ако я има. Към момента обаче не си представям да тичам до съседната стая. Всяка нощ поне по 3 пъти ми напомня, че имам син. Едвам правя 2 крачки, а ако са 20, ще си е истинско изтезание за мен.

# 40
  • Куциндрел
Моето дете като беше бебе така ревеше, ако не е до мен, върху мен, отсрани мен и т.н. че ни падаха ушите. Пробвала съм да го оставям в леглото му да спи, но освен див рев над час, друго не се случваше. Попорасна малко и сам поиска да пробва как се спи на това легло. Сега спи, но по принуда, там заспива сам и без проблеми, спи по цяла нощ, ноо като се разболее и започва да се присламчва при мен на леглото. Явно си има нужда от мама. Mr. Green
Нека всеки си намери най-правилният начин за спането на детето. Peace

# 41
До 2 и 4 месеца - с кърмене, после се наложи да го отбия.
Сега е на 2 и 10 месеца - с четене на приказки, особено са му любими книжките за зайците на Беатрикс Потър и "Зайчето, което не можеше да заспи" Simple Smile . В момента водим неравна борба за спането в неговото легло Crazy Имаме отделна стая за него, ама според мен му е рано  newsm78

# 42
От бебе спи в нейното легло, кърмих я до годинката, но умишлено не създадох навика да заспива с гърда. Първо заспиваше с 2-3 полюшквания на кошарата, след 6тия месец някъде заспиваше между нас на спалнята и я местех. Сега (почти на 2) гася лампата, държи да я милвам по главата, за 5-10 мин. е заспала. Приказки засега не иска, песните са патент на обедния сън Simple Smile

# 43
Моята дъщеря спи до мен откакто се е родила и изобщо не бързам да я местя. Няма да имам повече деца и искам да се възползвам максимално от периода в който все още ми дава да и се радвам. Много бързо растат, брат и прави 17 в края на месеца, а имам чувството че вчера беше на нейната възраст.
Местенето и в нейно легло и нейна стая, когато аз съм готова на такава крачка не мисля, че ще е проблем.

# 44
Пея му (на 2,3 е) и заспива като омагьосан. (не разбирам как изобщо издържа пеенето ми, но - факт  Crazy)

Общи условия

Активация на акаунт