НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 103

• 64 193
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
Днес не мога да не се разпиша Simple Smile
Кам честит рожден ден да си жива и здрава и направените добрини да ти се връщат стократно Simple Smile

За мен нищо ново ,ям си мръвката , но си имам и залитания които все още не мога да изчистя на сто процента ,затова може би и резултат няма
или това неядене един месец заради болката в щитовидната и бързата загуба на 4-5кг. , които после за няма и две седмици си върнах като проядох си казват тежката дума, сега имам чувството ,че организма стои и се чуди какво пак му готвя и не дава грам от себе си , маймун мръсен Simple Smile

# 661
Честит рожден ден, Кам! Бъди все така позитивна и всеотдайна, което пък да ти се връща стократно!  bouquet
Честит юбилей и на дядото на Газела!

# 662
  • София
Кам, честит рожден ден!
Да си ни жива и здрава, и всичките грижи, които полагаш за всички, да ти се върнат Н на брой пъти!
 Hug
Ти си нашия ангел хранител Heart Eyes bouquet

# 663
  • София
Kameloth, благодаря, аз много добре се чувствам с ВМ- НВХ. т.к. се надявах отовора да е такъв какъвто го даде. С ИР съм отдавна, но толкова  лош резултат не съм имала никога. Имам вече много килограми за сваляне, както се досещаш и се надявам когато това стане да се успокоят хормоните ми. Аз от две години пия противозачатъчни, от които отслабнах десет килограма когато започнах да пия, чувствах се страхотно,  но след това рязко качих много повече. Не мога да ги спра, защото когато не ги пия съм напрактика с постоянно кръвотечение. Не разбирам кога е началото и края на цикъла ми. Ходила съм на много гинеколози и при светила дори и всички противозачатъчни ми изписват в края на краищата и казват хормонален дисбаланс и  да намаля килограмите.

# 664
А аз мисля, че първо трябва да се балансират хормоните, после ще паднат и килограмите. Което не пречи да се действа и на 2та фронта, де.
Пилешко ядеш ли? Ако да - спирай го. Допреди няколко месеца, 4-5, нещо се бях омазнила, ама типично естрогеново омазняване - бричове и мазен трицепс, стоях супер несъразмерна. Посъветва ме един приятел да спра с пилешкото и за 2 седмици се оправиха нещата. А докато го ядях ми идваше МЦ на 2 седмици...

# 665
  • SA
Момичета, благодаря ви! Трогнахте ме.  Hug
gerypo, добре дошла в темата!
По въпросите, които си поставила - наистина 1 седмица на това хранене не е достатъчно за адаптация, но и не е хубаво да си правиш обременяването утре, след като до днес си ограничавала значително въглехидратите. Дори при хора, които не спазват никаква диета или режим, преди ОГТТ се препоръчва поне 3-4 дни преди теста консумация на въглехидрати поне 150 г. Няма ли начин да отложиш изследванията с няколко дни?
Твоята лекарка иска да изясни причината за нарушенията в цикъла ти и ти е назначила изследвания, от които да се прецени дали нямаш поликистоза, надбъбречна хиперплазия или други хормонални нарушения. При обременяването е добре заедно с глюкозата да се изследва и инсулин на всеки час. Гликираният хемоглобин е също много информативен показател, така че аз бих те посъветвала да си го изследваш и него.
Дали ще имаш нужда от метформин, зависи какви ще са резултатите. Но и да имаш нужда от него, не означава, че трябва да го пиеш цял живот. Ако нямаш някакви много високи кръвни захари, може би ще може и без него да минеш, ако се придържаш към режима.

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 11:13 от Kameloth

# 666
Благодаря Kameloth за бързите препоръки,

Аз всъщност не съм се хранила никога високо въглехидратно, единственото различно от седмица насам е това че не хапвам хляба (Вита по една филийка на ядене)и ограничение на плодовете -сега ям по една ябълка на ден, а няма как да го отложа, тъй като анти мюлеровия му излизали резултатите за седмица, а часа ми при докторката е на 30-ти. И все пак имам около 24 часа - мога ли някак да променя храненето днес, така че да повлияе добре.

Много благодаря за съветите ти Simple Smile

# 667
  • SA
Е, тогава поне днес хапни нещо въглехидратно - ориз, картофи, плодове, каквото харесваш.

# 668
  • София
Много рядко ям пилешко, Water_Lilly. Не харесвам вкуса му последните години. Основно свинско ям и рядко риба. И о сладко не залитам по принцип. Не, че не обичам, но обикновено нещо солено ми се яде. Аз мисля, че по линия на храненето напълнях от хляба, който в момента напълно съм изключила. Изобщо глутен съм изключила. Последната ендокриноложка има съмнения за Хашимото на база ехографията, но хормоните са ми в норма и за сега само ще следя на 6 месеца. Изобщо при все, че спрях и медформина не знам как да повлияя на хормоните освен с хранене, велоергометър и ходене пеша.

# 669
Здравейте в петъкк! От последното ми влизане до момента съм пропуснала близо 100 нови поста. Докато ви изчета мина 1 час. Темата отново се нъпълни с много пишещи. Дали е топлото време?!  Laughing Ако е така си пожелавам да е още по - топло и приятно, че да разнищваме нови и интересни теми.

Лоана, сериозно ли? Хубаво е човек да се посъветва, че на едно място чета едно на друго съвсем различно...

♥Синеока♥, пия фоилиева киселина, защото косата ми капе постоянно вече почти една година и нищо не влияе на косопада - нито ампули, нито домашни маски, а какво останало за купени. Ноктите ми са се чупели винаги, за това от 3 години съм с гел, вярно е, че е доста време, но по - добре гел, отколкото начупени и олющени нокти. Пия я и заради проблема с напуканите крайчета на устата, както и за много суха кожа на ръцете. Става супер тебеширено бяла и суха. Ще взема да пробвам с ленено семе или ленено масло сутрин на гладно или с кисело мляко. Благодаря!

greendream, съгласна съм с теб, че трябва да се позволява на децата да си хапват отвреме навреме по нещо "забранено". В обкръжението си имам доста майки, които са забранявали на децата си да консумират сладки неща, а сладкото са набавяли само от плодове, но после като започнат детска градина.... Всичкото това лишение отива "на кино". Познавам дори едно дете, което до три годишна възраст не беше опитвало шоколад и като опита - сега яде по един на ден. Въпрос на възпитание е според мен. Всичко трябва да е в рамките на нормалното.
Като виждам, това което съм наблюдавала аз се е случило и с *Biskvitka* .
greendream, благодаря ти за съвета с канелата. Обожавам я - ще взема да опитам сутрин с кафето, а и както сподели с лъжичка, когато не съм ходила скоро. Случва ми се да отида на 3 - 4 дни веднъж. Болка ми е. Чувствам се некомфортно.

Princesa Lea, пробвала съм да пия топла вода с лимон сутрин, но след това страшно много ме болеше стомаха. А така обожавам да ям лимони. Ям си ги като ябълки- гризкам си. Мога да изям няколко лимона без проблем, но сутрин не. Явно си зависи до организъм това с лимоните, а и не само.

JACKLIN*, щом и на работа са забелязали промяната ти, това е повече от похвално. Ще се видят в чудо като продължат да виждат каква храна консумираш. Браво!

blackisback, пожелавам ти бързо оздравяване. Сигурно е изключително неприятно и болезнено. Дори не искам да си представям как е.

gerypo, добре си дошла.

И на последно място, но от съществено важно значение - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КАМ! БЪДИ ВСЕ ТАКА ОТЗИВЧИВА, ВСЕОТДАЙНА, ДОБРА И ПОМАГАЩА НИ ПО ПЪТЯ КЪМ ПО - ДОБРОТО ЗДРАВЕ. БЪДИ ЗДРАВА, ЗАЩОТО ТОВА Е НАЙ - ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО. ВСИЧКО ДРУГО БЛЕДНЕЕ ПРЕД ЗДРАВЕТО.

Извинявам се за твърде дългия пост.

# 670
  • София
Честит рожден ден, Кам!
Бъди жива и здрава! Пожелавам ти прекрасни емоции и още по-прекрасни и вдъхновяващи хора, с които да ги споделяш!  Hug

# 671
ЧРД, Kameloth, пожелавам ти на първо място много, много късмет! (Щото на "Титаник" повечето са имали и здраве, и пари, и щастие, но са нямали късмет.    Simple Smile  ). И   наздраве!

# 672
  • София
Е не мога да не се включа днес и аз Simple Smile
Кам, честит Рожден ден и от мен!  bouquet bigdance2
Бъди все така мила и позитивна и дано и светът ти отвръща със същото! Simple Smile

Аз имам въпросче. Бях споменавала за уртикариите на детето ми и за съжаление продължавам активно да издирвам причинителя им. Всичките мазила и лекарства, които му изписваха, водиха само до временно облекчение и като ги спрем пак се завръщат. Хубавото е, че вече се поуспокоиха и поне няма сърбежи. Но зачервяванията са ужас, само да си докосне кожата с нещо малко по-твърдо от дреха и веднага се отбелязва къде е било #Crazy Пробвах да изключвам какво ли не, но видим резултат няма. Напоследък, обаче, май открих нещо Simple Smile Когато му давам активно рибено масло и драстично се увеличават зачервяванията. Като го спра, до 1-2 дни нещата се свеждат до по-леките обичайни раздразнения. В същото време от рибата не откривам такава промяна. Та след цялото това излияние и въпросът Simple Smile Срещали ли сте за реакция към рибеното масло, без да има такава към риба? Възможно ли е или си ги измислям в стремежа си да намеря някакъв отговор  newsm78 По принцип давам качествено рибено масло, от най-прехвалените в iherb Simple Smile Но знам, че с добавките никога нищо не се знае...

# 673
  • София
Тия дни съм тръгнала да правя експерименти Mr. Green
Закусвам си към 7, но вместо да обядвам със всички в 12, гледам кога ще огладнея - беше в 1, днес около 1:30, понеже съм до 6 на работа и вечерям около 7:30, и ако хапна в 12 Mr. Green после в 4-5 пак огладнявам(не винаги) и искам да видя дали мога да направя прозорците малко по-големи Mr. Green

# 674
  • here, there, everywhere
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН KАМ! Да си здрава и щастлива.

Аз не пиша много, защото много изтървавам коня в рЯката, в резултат съм 6кг нагоре от лятото. Не знам на какво де дължи този огромен апетит... Доки каза, че изследванията ми са перфектни, но аз не съм си ги видяла още. Тук така процедират, трябва дa хода да им се моля да ми ги дадат. Взех да се замислям дали не е нещо хормонално  и се сетих за проблема на Дези. Аз съм със същата "приставка", дали не е от това?  Трябва да се следя малко.

Общи условия

Активация на акаунт