~Пролетта пристигна вече, щъркел носи ни АПРИЛското човече!~№7

• 57 647
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Кърмата е 95 % вода, така че просто кърми по-често.
Глупост е във водата на новороденото да се слага бяла захар.......

Гармастан също много помага за рагади.
Успех с кърменето!    Hug

Зои, честита рожбичка!   bouquet
Да е много здрава и бързо възстановяване на теб!   Hug

# 631
Природата го е измислила - кърмата е около 85-90% вода. Освен това самият факт, че бебетата се мръщят на водата и не я искат, говори достатъчно Wink

# 632
  • Пловдив
И аз мисля, че кърмата е достатъчна и не е необходима вода. Честито бебче!

# 633
Zoi, честито бебче ☺ Да е много здрава и бързо възстановяване на теб.
Аз пробвах да дам на мояята беба вода,но щом не й мирише на кърма тотално отказва,а баща й пробва с един капкомер да й даде колкото да промие устичката и физиономията й беше слабо казано отвратена та с оглед на това ще чакам големи жеги да пробвам пак.Ако бебчето не желае за мен означава,че няма нужда от вода,като ние сме давали преварена вода без да слагаме захар.

# 634
Zoι честита бебка,да е жива и здрава ,а на теб бързо влизане във форма.  bouquet
Това с кашлянето е доста гадничко и аз бях така. Хващаш си корема и кашляш....,и гледай да не кихаш първите дни,че е по болезненно от кашлянето. След третия-четвъртия ден е по добре  Crazy

Това за водата...за сега може само на кърма,но като стане много горещо лятото според мен може да се предлага водичка, бебчета само ще си покаже.

Как са пъпчетата на вашите бебчета,нашето падна преди седмица,но продължава да секретира и аз да почиствам само със спирт два пъти дневно.
Не трябваше ли вече да е заздравяло? newsm78 ...то  и колики ни почнаха и при толкова напъване и ръмжене може и заради това да не е минало, направо незнам.
Другата седмица ще се ходи при педиатъра и ще питам нещо и за коликите,защото единственото което го успокоява е сученето ,но пък се разраних и не се издържа ....уф оплаках се  ooooh! Crazy Tired

# 635
Пъпчето на моя сега има само кървава коричка и секретира лекичко, почиствам почти на всяка смяна на памперса. Има доста газове и сънят му е неспокоен. Да ви питам: има ли други бебчета, които не се оригат? Нито един път не се е оригнал...

Последна редакция: нд, 17 апр 2016, 02:08 от addicted2U

# 636
Зоиии, честито бебче! Да е живо и здраво, а на теб бързо възстановяване!

# 637
В началото Ади също не се оригаше много и съответно коликите започнаха. Педиатъра ни изписа Еспумизан. Давах го една седмица и не усетих да има подобрение. Но поне започна повече да се орига и да отделя газове. От 5 дни давам Лефакс и има разлика вече. Орига се почти винаги с много малки изключения.
В началото не я чаках много да се оригне. Сега ставам права, разхождам я докато не се оригне. Съответно я разбуждам, но няма как.

# 638
Коликите се образуват поради факта, че все още незрялото бебешко стомахче не може да обработи млечната захар в кърмата, наречена лактоза.
Препоръчвам капките Абоколикен, те съдържат човешки ензим, който разгражда лактозата.
Действат по различен начин от Еспумизан.

http://apteka.framar.bg/30034408/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%84%D0%B0% … -14-%D0%BC%D0%BB-

Отделно, при храненето бебетата гълтат освен млякото, и въздух, който допълнително подува коремчетата.

Добра практика е след хранене, бебето да се държи на рамо, докато си оригне. Така сънят ще е спокоен и по-дълъг.  Simple Smile

Но ако държите бебето на рамо достатъчно дълго и то не си оригва, значи просто е сукало правилно и не е глътнало въздух.   Heart Eyes

# 639
Аз вода ще давам след 6-ия месец, като почнем захранването. Преди това не, така бяхме и с каката.

# 640
Точно така.
Водата и сокчетата намаляват производството на кърма, а последните и увеличават коликите.

# 641
Ехо, бременни мами- държите ли се още  Simple Smile как сте Simple Smile Времето е хубаво, поне да изкараме последните дни по разходки...

# 642
Привет отново Simple Smile Утре ни изписват, чакам с нетърпение! Много кротичка беше тези дни малката, но започва да проплаква. Дано не се сбъдне големия ми кошмар с тежките колики, че с баткото беше ужас.
 С малката сме заедно от раждането. Тук практиката е много различна от Бг. Няма интензивно след операцията, преглеждат бебето и викат таткото да си го вземе Simple Smile Аз бях за малко на инхалатор, заради кашлицата, горкия ми мъж в чудо се видял с малката, че била много гладна:)
Та така и имена нямат веднага, отиваш ти когато си искаш в Общината или в църквата и даваш име. Отделно отделението е отворено и от първите минути започват едни посещения, най-тежката ми част. Искам да спя, а идва родата с букети и подаръци.
Пъпчето го мажем със спирт два-три пъти дневно, вода няма да давам, дори и в горещините, на разходка мисля скоро.
Успех на чакащите момичета!

# 643
  • Стара Загора
Момичета, завиждам ви, че вече си гушкате бебета и ви вълнуват нови въпроси и имате други тревоги. Моето бебе не иска да излиза и явно ще си чакаме до края на месеца  Rolling Eyes Нямам никакви признаци за скорошно раждане, дори до сега не съм изпитвала контракция. Не мога да преценя дали коремът ми е паднал, но четвъртък като бях на консултация казаха, че главичката й не е слязла още и се върти свободно. Всеки ден си правя разходки по 2-3 часа и тук-там изкачване на стълби, но за сега ефект няма.
Хубав и слънчев ден на всички  bouquet

# 644
За къде бързаш?...

По-добре да си родиш по термин, та бебето да е голямо и вече развило сукателен рефлекс.  

Общи условия

Активация на акаунт