Съпруги на военнослужещи - 17

• 57 076
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
dafinov list Добро утро!
Аз вчера преди работа /втора сняма бях/  wash 1dishes hang  newsm79 clean и след работа малко се рових в цветните градинки и  prostor cook, и малко след 21.90 съм  smile3524, докато съм чела книга.
Днес  1swing football topka и надвечер  travel към яз. Копринка и "лов" на залези /ако времето е хубаво/.

Болните скоро да са здрави, а здравите да не се разболяват.
Светли всеки месец пие АБ Sad /ангина, бронхит или отит/.

Лек ден!  Hug

# 646
  • София
Добро утро момичета. Надникнах тук с надеждата, че все някоя от вас ще е сложила кафето Simple Smile Този път е ДАФИНОВОТО ЛИСТЕНЦЕ Simple Smile Благодаря миличка. В блокчето ухае на кафе.
Сега няма да коментирам. Приготвила съм всичко, чакам да стане време и да тръгваме. Днес е панихидата на братчето ми. Sad
На вас желая хубав ден. Не забравяйте да казвате на близките си хора, че ги обичате. Много е важно...

# 647
О , Аничка знам ги улиците на Търново-болярка съм Laughing.....аз понякога прекалявам в темата с превъзнасянето по старата столица ,но много си ми е любим.....То вече толкова малко войска има в района, та нищо чудно да се окажеш съпруга на някой познат....  Simple Smile

Ако не греша  AIR и ФЕЙщица са били в Адмирал. Някой друг твърдеше ,че стаите там са много тесни , другото Сесил го е описала.

И моя театър се провали за втори път.....даже го свалили от афиша вече....Рано е още в Бг да има частни театри , не им се получава...

Обаче пък днес юнака е добре , докато ни нямало и сандвич си направил (че нали баткото реанимира след тежката нощ и спи цял ден). Дано се разминем с това....
Благодаря за инфото на Сесил !
Ще се радвам ако се включат момичетата, които са били там със снимки и подробности Simple Smile

# 648
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Привет, привет, военни съпруги. Отдавна не съм писала, но сигурно някои от вас ме помнят.  Laughing Laughing Laughing
Покрай даксалуването не ми оставаше никакво време за странични занимания. Слава Богу 12 клас завършиха успешно и сега ми е значително по-спокойно. Свикнах с работата, с учениците, с колегите. Няколко подводни камъка се опитаха да ме препънат, но ща щастие успях да остана здраво стъпила на краката си. Дано все да е така. Работата все повече ми харесва, желанието ми да науча учениците на нещо не намалява, В същото време винаги гледам в часовете ми да е забавно, да се смеем, да има и шеги измежду сериозния материал който изучаваме.
Неслучайно вече ми се носи приказката на най-усмихнатата госпожа в училище. И цветя ми подариха учениците от 12 клас, и мили думи ми казаха. Аз най-много се радвам, че усилията ми и старанието ми не са останали незабелязани.
Във къщи моите деца малко остават на заден план, но сега имам вече повече свободно време и ще им обръщам внимание и на тях.
Сега ще излизам с малката де се разходих, а после ще си чистя къщичката.  И пак няма да имам за бг мама време, ама колкото-толкова.
Прекрасен ден на всички.  bouquet bouquet bouquet

# 649
Добър ден! Днес всички вкъщи сме в отбора на поспаланковците  Embarassed
Специални поздрави на Дафинов лист, която ме отменила с кафенцето  newsm51  
Вивианка, много вдъхновяващо и позитивно звучиш! Дано не си бяла лястовичка, а все повече млади учители да мислят като теб. Спомних си моите най-добри учители, които успяха да ми вдъхнат и до днес неумиращо желание да уча и да се самоусъвършенствам. За съжаление от първи към 12-ти клас, вдъхновените учители ставаха все по-малко, а накрая бяха откровено казано посредствени  Sad   Малко ми стана тъжно за дечицата ти, защото аз съм била от "другата страна" - майка работеше като детска учителка и като кажеше "децата ми" обикновено имаше предвид групата си, а не нас...
Кати, така е - то цялата ни държава стана едно голямо село (и като брой, че и като манталитет Sad), да не говорим за армията... Кофти това с театъра, ама пък в сравнение с Търново, в София поне имате доста по-голям избор  Wink
СГГ, мъчно ми стана за вас с тези чести болести. Много добре те разбирам - и ние минахме през такъв ад. За целия период на яслата моя дечко няма един пълен присъствен месец - три дни ходи, после две-три седмици се лекуваме вкъщи. Пробвай малко да му позасилиш организма - едни хубави витамини, рибено масло с високо съдържание на омега-3, повече тичане на слънце и чист въздух.
Фло, Бог да прости братчето ти! Сигурна съм, че като теб е бил прекрасен човек!  Hug
Евита, ние също сме били на Адмирал и съм с много хубави спомени. Не знам как са апартаментите, нашата стая-море беше доста тясна, банята също. На нас не ни е проблем, защото малко се задържаме в хотела. Снимки на стаите не правя, не ми е приоритет. Дано не сте на четвъртия етаж, че стълбите с близнаците и багажите ще ви дойдат множко... Ама пък е полезно за фигурата  Mr. Green  Храната не е лоша, но не чакайте последния момент да отидете. Адмирал има голям, терасиран и озеленен двор, тук-там има пейки. Детска площадка няма, но ако децата се заиграват с топка, тебешири и други "тротоарни" играчки, ще ви бъде ОК. Малкият басейн в най-плитката си част май беше до коленете, но имай предвид, че е доста горещ, което в комбинация с по-хладния ветрец, който излиза следобед, за моето дете не беше ОК и настина. Във Варна в морската градина има детски увеселителен парк с разни влакчета, въртележки, блъскащи колички и т.н. При нас стана страшен хит и често го посещавахме, а цените ако си вземеш карта са съвсем приемливи. Ходили сме до и Балчик - Двореца и ботаническата градина - голям баир е и не препоръчвам за семейства с толкова малки деца, иначе е приказно. Друго важно не се сещам. Ти може да споделиш вашите впечатления от Несебър и Созопол, ние примерно там не сме били, а тази година не ми се ходеше на север, че ми поомръзна.
А вие днес май имате рожден ден  Wink Да са живи и здрави слънцата ви, много щастливо детство и усмивки им желая! А мама и тати много да се гордеят с тях - знам каква е радостта от дългоочакваната рожба  Hug
Слънчев ден на всички! Ние тепърва тръгваме по разходки.

Последна редакция: нд, 15 май 2016, 13:33 от Анничка

# 650
Благодаря за информацията Аничка !
Не разбрах защо е гореща водата в детският басейн ?
Така. Ние досега сме посещавали базите в Несебър и Созопол.
Несебър. Базата е съвсем в началото на Несебър. Доста е отдалечена от града и разходката е свързана с катерене по баир Sad Ако трябва да буташ количка или да носиш дете ... е чудо ! В Несебър миналата година бяхме в бунгало апартамент.  Съвсем чисто и прилично,  тераса, баня и тоалетна,  тв, хладилник и климатик.  Апартамента е просторен. Храната е доста вкусна, или поне отговаря на нашите предпочитания. Басейните са поддържани, има детска площадка и голям паркинг. Навсякъде е зелено и спокойно. Има и барче от където можеш да си купиш евентуално някоя биричка или сладолед Wink
Минус за мен си остава отдалечеността на базата не само до града,  но и до плаж. Като отчетеш момента, че като цяло плажна ивица Сл.бряг-Несебър е доста ограничена намирането на свободно място на плажа е трудно. Ние посещаваме един,  който беше в др.край на града - посока Равда.
Созопол - там е чудесно ! Базата е на 3 мин.от плажа и централната алея, пеша. Автомобилът остава на паркинга и се ползва само ако обикаляш близки дестинации, докато в Несебър е постоянно.
Созопол ми е фаворит, но не успявам да запазя карта за там ...
Съжалявам, че и ти знаеш какво е да мечтаеш за детенце, защото пътят е дълъг ...
Днес действително близнаците имат РД - правилно съм разконспирирана от теб ! Благодаря за пожеланията и от сърце желая на всички здраве, защото то е най-важното !

# 651
Пропуснах дали могат да ми осигурят в апартамента кошари за спане, защото децата се въртят много и все още не са за нормалните легла ?

# 652
evita1717, наистина имат гадната практика да настаняват хора с малки деца по 3-4ти етаж. Simple Smile
С бебе на 6м., ни настаниха на 4ти етаж във Флагман.

Водата в басейна е топла, защото е минерална. Излиза на 45С, мисля и повече, в басейна е към 36С, а може и повече. То си пише цялото инфо на една голяма табела на самия басейн.
Големият басейн пък е със студена вода и много дълбок, започва от 180м.

Кошари за спане не осигуряват, ако искате - носите си.

# 653
evita1717, наистина имат гадната практика да настаняват хора с малки деца по 3-4ти етаж. Simple Smile
С бебе на 6м., ни настаниха на 4ти етаж във Флагман.

Водата в басейна е топла, защото е минерална. Излиза на 45С, мисля и повече, в басейна е към 36С, а може и повече. То си пише цялото инфо на една голяма табела на самия басейн.
Големият басейн пък е със студена вода и много дълбок, започва от 180м.

Кошари за спане не осигуряват, ако искате - носите си.

Ауууу вече се разочаровах ... Защо път нямат кошари ... И как може водата в големият басейн да почва от 1.80 ... направо е глупаво.  В останалите бази си е от 1.20 ...
Да, и ние сме чак на 3 етаж, но първите били заети ...
Обща ли е столовата и басейна и за четирите бази там

# 654
В нито едта от базите не съм чувала да имат кошари.
Басейнът е общ за 4те хотела. Ресторантите са във всеки хотел.

# 655
Всяка база е с отделна столова ,но менюто е еднакво за 4 бази.
 Басейните са общи . На малкият става голямо струпване , повечето възрастни се лекуват (киснат),дразнят се от децата и не е това което е по другите морски бази. След Созопол Севера няма толкова да ти хареса, но пък трябва и разнообразие. ...

Hug за Фло!

# 656
За менюто не съм съгласна, че е еднакво. Миналата година в почти нито един ден храната във Флагман не беше същата като във Фрегата.

# 657
За менюто не съм съгласна, че е еднакво. Миналата година в почти нито един ден храната във Флагман не беше същата като във Фрегата.

Моята информация е от 2013-имахме познати в другите бази и при срещите на плажа или вечер сме установявали ,че еедно и също менюто. Но може да се е променило.....

# 658
  • Пловдив
Ей, отдавана не беше валяло ... от тази нощ. А дзверът е навън, ще се върне като мокра кокошка.  Simple Smile
Много пишете, нямате изчитане. По въпроса за морските бази не мога да се изкажа, освен на Обзор, не сме ходили никъде другаде.

Вивианка се появи  newsm44 оживяла е. Дано следващата година имаш повече ученици, желаещи да научат нещо.

dafinov list, твоят син пак ли към Аляска? Нашето момче отива в Бъфало, на Ниагарския водопад. Малко "селска" обстановка, ама нищо де, американско село е.  Laughing Едвам ги издържам вече баща и син, постоянно се дърлят за нещо. Вярно, че и двамата са изнервени, ама ... лудницата е пълна. От тримата аз съм най-спокойна. Това си е приключение. Иска ми се аз да си стегна куфара и да отида да мия чинии ... до Ниагарския водопад.  smile3521 Иначе баща и син гълтат антибиотици, та пушек се вдига. Важното е, че няма вече температури, остава и кашлицата да изчезне. В понеделник младежът ще отиде до джи-пи-то, за да си вземел рецепта за лекарствата. Казали му, че трябвало и рецепта да има в него. Щом това ще го успокои, да си вземе. То всъщност остана само илачите да купим и е готов. В сряда рано-рано лети.  Simple Smile

Фло  Hug

# 659
кативита, така се е случило явно. Simple Smile
През 2009 и 2010г пак беше различно във всяка база. Имало е и съвпадения, но като цяло всяка база си готвеше различно.
През другите години, когато сме ходили, не сме имали познати в другите бази и не сме разпитвали чак за храната. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт