Сега по въпроса. Лично за мен не е добра инвестиция ПОКУПКА в град като Радомир. Не мисля, че цените там ще растат, напротив, което значи, че след години ако искате да продавате и не сте доволни от избора си, ще сте на загуба. Освен това за мен смисълът от покупка е да се остави на децата (иначе в рамките на 20-30 г е по-изгодно под наем). А децата ви дали ще са доволни да живеят в Радомир?
На мен лично градът изобщо не ми харесва, мръсен е, няма много за правене, има доста "смесено" население,не знам как е откъм престъпност и училища, разбира се. В случая мнението си е Ваше и няма да го обсъждам повече конректния град.
На нас също ни е писнало от София, тия дни не мога да я понасям- не е валяло и такъв прахоляк навсякъде. За колите и паркирането да не говорим. Бяхме в един краен квартал с къщички днес- разкошно е, децата играят по улицата, спокойствие и тишина. Минуси- всички се познават, клюкарят, по-прост е животът, което не за всички е в плюс (особено по-млади хора).
Замисляме се за преместване в Герман, Лозен или в другата посока Горна Баня, Овча Купел, но при всички положения в къща. Да си в град до София в апартамент за мен е най-лошия вариант- имаш всички минуси на апартаментното съжителество + пътуване.
Освен финансово, ни спират и децата. Много е трудно да ги караш всеки ден на урок, на училище, себе си до работа, после пазаруване и айде пак наобратно... а като пораснат и искат на купон, дискотека, става съвсем сложно. Приптелите ми от крайните квартали (Княжево, Панчарево) бяха все нещастни, че изпускат всичко заради рейса в 21ч. А такси си е сериозна цифра.
Ще следя темата, защото много ме интересува, иска ми се да си изляза от зоната на комфорта (парно и готов апартамент, лесен за подръжка, метро на 5 мин, но пък мръсно, не можеш да правиш нищо да не ти се скарат съседите), но още не можем да се решим съвсем.