Конфликт със съученици заради неоригинални маратонки

• 18 365
  • 138
  •   1
Отговори
# 45
НСЧ, не пипайте униформите, моля.
Даже предлагам и обувките да са униформени (и телефони и всичко), за да няма такива теми.
Скрит текст:
При тези ниски учителски (и най-вече директорски заплати), трябва да има елегантни начини за ДМС (допълнително материално стимулиране). Защото другите неща са капка в морето - това помагала, билети, дарения, зелени училища  - евтиния.

# 46
Това са ученици.Децата винаги искат нещо.Ако е до едните маратонки о.к.Ще вземе назаем пари и ще ги купи.После обаче ще дойде друго...После ще порасне и кога точно ще разбере, че хората са с различни възможности?

п.п.В трета група на ДГ едно момиче каза на моя син,че анцуга и маратонките му са адидас.Моя имуча в знак на разбиране (Ъ-ъ-хъ-ъ)разпъна си блузата и и каза -Моята блуза е на самолетите (на Дисни).Изпъчи се и замина.
Та кой каквото си мисли че му е важно.И да умее да си го защити.

# 47
Ама вие май нещо не не разбрахте щом започнахте с напатките
НапаТките? На кои патки?
Сега сериозно, трябва да се чувстваме потресени, че учителката не е казала:"Деца, нищо че маратонките на Х са менте. Това едно скъпо и качествено менте и вие незабавно трябва да изпаднете в телешки възторг!"?!

# 48
  • постоянно
Жената  говори за това , че детето и  е било жертва на bullying в училище и затова , че учителката не  е направила нищо по въпроса.

За мен проблемът с това кой какво " носи " се решава много бързо с въвеждането на униформа. Така всички деца в училище изглеждат по един и същи начин.

Възмутена съм да прочета колко много снобари има тук и колко е лесно да  се подигравате на другите за недостатъците им.  Дали наистина в живота е най-важно с какви дрехи си облечен и каква марка са ?

Sick

# 49
Къде са снобарите?  newsm78 Аз виждам, че всички й обясняват, че учителката правилно е реагирала, а реакцията на майката е преувеличена, и че й куца обучаването на детето й от към ценности! Ако искаш да не се заяждат с теб за ментета- не ги купуваш или просто учиш детето си, че е важно че има обувка а не дали е Адидас, Аддидас или ААддииддаасс! А булинга е нещо съвсем различно! ПРосто повечето учат децата си, че "Виж, маме, имаш маркови обувки! Виж колко добри родители сме!" и всъщност самите те лъжат и излагат децата си! Хайде моля ти се!

# 50
  • out of space

За мен проблемът с това кой какво " носи " се решава много бързо с въвеждането на униформа. Така всички деца в училище изглеждат по един и същи начин.

Абсолютно съм против униформите! Ела да видиш само след 1 година от въвеждането на униформите в какъв вид са. Някакви посивели, протрити дрипи, които не се знае какъв цвят са били. Не всеки има пари за по няколко комплекта на година.
На всичкото отгоре скъпи, грозни и магазина на фирмата е на майната си.

# 51
Идеята за униформи и мен доста ме отвращава, това значи дрехите да не се перат нормално- тоест на практика всеки ден след училище. Ще настане мизерия и гнусотия. Предпочитам дрес код. В тоя ред на мисли, маратонки в училище лесно може да се забранят- по мое време беше неприемливо, поне до Промените, първите 2-3 години. Имаше си обувки за училище.

# 52
Добре де ,до кога трябва да се заблуждават децата,че всички са еднакви?
Има ли значение дали в училище са и казали, че маратонките и са менте или на площадката в парка?

# 53
Е има разбира се. Ако се случи в парка, майката ще се скара на лошите деца и ще обясни на детето си, че неговите маратонки са по оригинални от оригиналните, а в училище не се е случило така.
То това и е драмата на авторката - учителката не е наказала децата.

# 54
Дано да не попадне на нервен татко чието отроче носи маркови маратонки.

# 55
  • постоянно

Абсолютно съм против униформите! Ела да видиш само след 1 година от въвеждането на униформите в какъв вид са. Някакви посивели, протрити дрипи, които не се знае какъв цвят са били. Не всеки има пари за по няколко комплекта на година.
На всичкото отгоре скъпи, грозни и магазина на фирмата е на майната си.

Това е моето дете - носи униформа от 4 годишен . Добре ли изглежда? Не робуваме на брандове и марки , а се стараем да изглежда чист и спретнат.

Уча го "да не съди за една книга по корицата и  "

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 14:31 от her_76

# 56
Her-76, за съжаление, в България въпросът с униформите стои малко по-различно. Не е като в UK. Тук една  приближена фирма печели обществената поръчка, след това нейните униформи, които са безобразно некачествени и още по-безобразно скъпи се купуват от родителите, които са дали куп пари за дрехи, неставащи за носене.

# 57
  • Оптимист по принуда
Хер, в УК една униформа ти излиза около 20тина паунда. Все едно в Бг да дадеш 20лв - кой няма да се съгласи? Плюс това купуваш по 2-3 панталона, 2-3 ризки и не го мислиш. Обувки за у-ще има по 10 лири - късат се, хвърляш. В Б-я една (!) униформа възлиза над стотачка, качеството е плачевно и затова все още има хора, които не искат децата им да са униформи.  Peace Нека да е евтино и що-годе качествено, едва ли ще е чак такава полемика.

# 58
  • постоянно
Her-76, за съжаление, в България въпросът с униформите стои малко по-различно. Не е като в UK. Тук една  приближена фирма печели обществената поръчка, след това нейните униформи, които са безобразно некачествени и още по-безобразно скъпи се купуват от родителите, които са дали куп пари за дрехи, неставащи за носене.

Зависи много от училището. Това на сина ми работи само с един производител и сами движат поръчките на униформите. По този начин могат да изискват по-добро качество и съответно да поддържат по-ниска цена отколкото трети лица в случаят " the school shop "

Деми,
не ми излиза толкова евтино . Пуловерите са по £10-12 паунда , панталоните  £7-8 / бройката , обувки купувам само от Кларкс защото  само те са му удобни. Говорим за детски обувки от порядъка на £ 35-50 .
не ми излиза евтино , но съм сигурна че излиза по-евтино отколкото да облича нормални дрехи всеки ден.

bouquet

# 59
Добре де, и с униформи да са децата от сутрин до вечер, ако са зле възпитани и ценностите им са кой какво има, има ли значение дали са с униформи и какво им е качеството? Абсолютно никакво!!!
Авторката видя, че се държи незряло и грешни неща я вълнуват и затова си мълчи! на крива ракета, космоса й е крив!

Общи условия

Активация на акаунт