Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-8

• 74 414
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
Даже и ДДС, се начислявало върху цената...бре бре.
За живеене ми се вижда кофти с тези открити тераси, потенциал за течове и други благинки, за инвестиция е безбожно скъп. Thinking

Да, и ДДС начисляват. От тези 240 кв. 70 са тераса, мисля че не е сградата на мястото на Прошковата фабирка. Минавам често от там и не е населено, за да има такива мебели, а и фасадате  различна от тази на снимката.

# 286
  • София
Да, и ДДС начисляват. От тези 240 кв. 70 са тераса, мисля че не е сградата на мястото на Прошковата фабирка. Минавам често от там и не е населено, за да има такива мебели, а и фасадате  различна от тази на снимката.

Подкрепям. Simple Smile Жълтата къща отпред е Чешкия клуб.

# 287
  • София
geybrial89 , цигани или по-точно гета знам около кварталите Красна поляна, Разсадника, Западен парк, Люлин 9 , а може би и другите части . В Обеля 1 и 2 е доста далече, цените са най-ниски може би , но не препоръчвам изобщо. Овча купел и съответно 1 и 2 част също има такива, а и мигранти сега някакви общежития май. В Левски В и Г също не препоръчвам , евтино но .. . За Орландовци, Стефан Караджа да не говорим,  че дори и Хаджи Димитър също Не е добре. Левски В и Г още повече.Надеждите и те , както и кв Свобода. Младостите са станали скъпи , не ми харесват изобщо освен Младост 1 поне на мен . Дървеница също е добре на изток горе-долу.
Като цяло на запад с компромиси -Света Троица донякъде
На север - Банишора и то пак с компромиси
В центъра хората си продават жилищата , стана опасно и неспокойно за живеене. Дрога, цигани, мигранти , свърталища.
Най -хубави квартали за мен са Иван Вазов, Яворов и Изток. Съответно и близките до тях, по-ниски са цените им , а понякога една-две улици ги дели.
Славия, Лагера , също са добри щом си ги гледала. По-добре обаче Хиподрума, Бели брези, Стрелбище -няма цигани да живеят гарантирам. Хубава локация , има си всичко , сега и метро. Но и те си държат цената, много добре устроени, озеленени, на една-две спирки от НДК, всякакъв транспорт.
Павлово е по-нагоре, южен квартал не ми е много познат но..също става. Бъкстон, Борово  и те , но горните са по-добри.
Зависи от парите , които си готова да дадеш. Мда в Сухата река е доста евтино около Герена и пазара. Има магазини , устроено е, училища , детски градини, близо до центъра сравнително и ..доста евтино спрямо другите. Слатина и Редута са наблизо , но малко хълмисто ми е там и голо, но и тях виж. Просто махни Люлин , Обеля, Красна поляна, Овча купел, Западен парк дори -там има цигани много, заради Факултето и друго гето.
За брокери да изключиш е идеално, но ако нямаш адвокат добър и отсрещната страна е по-страхлива като мен , не знам. Виж сайтовете за продажба на имоти , после по картата се ориентирай къде е квартала .  Гледай за удобен транспорт да има, мед.заведения, училища, детски градини и най -вече градинки, паркове, пазари, супермаркети да са ти под ръка. Много си зависи и от блока-хората  и мястото до спирките. Трябва да се ходи и гледа щом не са ти ясни кварталите или търси близо до местоработата ви. Всеки си има предпочитания.

Не съм съгласна с 2 неща от личен опит Crossing Arms
 за Славия: ужасно място, без ясла, със "баровска" градина, училище с безкрайно ниско ниво; няма аптека, паркинг платен, кафе дори няма, има 3 квартални магазинчета, паркът Овча купел е частен и съответно неподдържан, градинката срещу 6-то е ОК, но е адски пренаселена, за шума и мръсотията от течащите ремонти да не говорим, постоянно сноват каручки с цигани, сенчесто е и някак безлюдно и зловещо, поне за мен!
За Левски Г,В - на 5,10 Мин. с тролей от СУ ( до моста Чавдар сутрин няма задръстване,ако човек е с кола), и там ще започнат ремонти за метрото, но е доста просторно, има няколко чудесни ОДЗ, училище с невисоко ниво, доста и различни магазини, разкрасителни местенца, пицария, паркинги платени, кафета, градинки между блоковете...и за жалост няма голям апартамент за мен и семейството ми Rolling Eyes

# 288
Къде в Люлин 9 има цигани? От 12 г. живея в 8 и въобще няма в района  Rolling Eyes
Хаджи Димитър - кое не му е добре?
Центърът е много относително понятие.
И т.н. Доста странен пост, от който личи, че не познавате въобще районите, дано хората обиколят и разгледат кварталите...

П.П. Преди живеех е Хиподрума, в нашия блок имаше цяла тумба. Може вече да ги няма, но 2003-та още бяха там, което разбира се не значи, че "Хиподрума е гето".

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 00:44 от Не се сърди, човече

# 289
Еййй , то вярно че всеки си има предпочитания и разбирания за подходящо място , но Славия и Левски да сравняваме в полза на кв Левски вече... Как да няма магазини в кв Славия. Да няма локация и да се стига по-бавно до центъра? Че и аптека нямало дори.(((
Хиподрума пък гето с цигани имало в блоковете((
Люлин 9 не е ли от Орион в ляво ? Там имаше къщи с цигани преди години , не че е съвсем до Факултето , ама и не е далече. Те са си орди циганите и си обикалят в цяла София ,но където им е по-близо най-много. Точно номерата на Люлин 3 знам , че е на пазара там, другите ...Люлин 5 е с най-много и заселени цигани. В блоковете по принцип няма цигани където и да е или са малко и рядко , ако това се гледа. Но се попита къде къде има като гета или близо до тях кои са кварталите.
В Хиподрума , Славия може да минават по кофите да ровят -виждала съм , ноооо това го има и в центъра и който и да е квартал. Друго обаче е да си живеят там по къщи и гета.
Вярно е,  че не познавам всички квартали. Ако съм ходила на гости някъде и не съм обикаляла или често била , работила, нямам виждане за всички, затова и Изгрев, Мусагеница, много други не съм упоменала. Цял живот съм живяла тук , както и родителите ми, но всичко се е променя с годините . На времето Младост и Люлин, Модерно предградие,Обеля  дори ги нямаше изобщо. Сега е вече друго. Но твърдя убедено , че написанато за северните, западните и южните квартали съм съвсем , ама съвсем наясно.
Всъщност наистина трябва да се разходи и разгледа човек и ориентира. Нещо като малки екскурзии дето се казва да си направят и обиколят в свободно време да поогледат и ориентират.
Най-определяща е цената разбира се и възможностите.
Ле-леее Хиподрума да се сравнява с Левски направо... не е истина  newsm78 Моста Чавдар е близо наистина до Дондуков почва , но наляво е Хаджи Димитър , направо Суха река, затова и го упоменах. Но оттам до Левски и простора.... Трябва да отиде и се разходи , мисля ,че разбрах какво пита и затова и написах мнението си кварталите , както аз ги виждам и възприемам Мое мнение.
И няма защо да се сърдите, момичето пита това не  е реклама на кварталите или отричане. Наясно съм , че ще всеки ще си хвали неговия , ама чак дотам...Е и никъде не е идеално вярно е, нито пък всичко е лошо, затова да се разходи и види . Няма да е трудно да се ориентира ,но изисква време.

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 06:57 от Sun Ray

# 290
Не знам дали е тука мястото, но ако някой е купувал скоро външно паркоместо-ново строителство,би ли споделил документално как е оформено?Дали е вписано в НА към жилище,с какъв статут е и други такива?

# 291
  • София
Не се сърди, човече e права. Наистина имаше едни цигани в един блок в Хиподрума преди повече от 10 години. Но 75 000 там за тристаен: не вярвам да стане. Сега с това метро цените са полудели съвсем.

# 292
  • София
При около 2 седмици бях на оглед в Хиподрума (на Нишава), гледах голям 3 стаен за 79 хил. евро. Не е невъзможно, изпадат добри оферти. Моят съвет е да се дефинират ясни критерии, а периметърът от квартали да е по - широк. И човек да е наясно с кое може и с кое не да направи компромис.

Личното ми мнение е, че спор кой квартал е по - добър е излишен. Свикваш с това, което имаш и си организираш живота така, че да ти е удобно. Ние избрахме жилище в квартал, уж добър, но непознат за мен. И тепърва ще се нагаждам, ще откривам плюсове и минуси. Сега живея в "циганския" Красна поляна. Но за 12-те ми години там не съм имала сблъсък с циганите и това + близостта му до център и комуникативността му го правят привлекателен за мен.

# 293
Мисълта ми беше, че не може да обобщаваме така. Центърът например е много относително понятие, има много хубави места, както и наистина проблемни.
Квартал Христо Ботев, който си е гето, е на същото разстояние от Яворов както други гета до други квартали, но това не оказва влияние.
И т.н.

...Е и никъде не е идеално вярно е, нито пък всичко е лошо, затова да се разходи и види . Няма да е трудно да се ориентира ,но изисква време.
Peace
Много фактори оказват влияние в/у избора, затова този подход е най-добър. Е, и ако има време да пообиколи и да поживее на различните места под наем, това е най-добре, ние 7 г. се местихме и отчитам това като най-добрия начин, но за съжаление отнема време...

# 294
Не знам дали е тука мястото, но ако някой е купувал скоро външно паркоместо-ново строителство,би ли споделил документално как е оформено?Дали е вписано в НА към жилище,с какъв статут е и други такива?

Щом купувате външно парко -място само ,значи то е самостоятелен обект-тоест не е към жилище.По проект и стандарти е необходимо определено съотношение жилища-гаражи или парко-места,но от личен опит ,гаражи и парко места се продават отделно на купувачи,които нямат жилище или друг обект в сградата.Няма място за притеснение. Peace
Успех!

# 295
  • София
Оф, на тия от ДСК с години ще им сърбаме попарата. Навремето не са заличавали ипотеките след издължаването и сега седят като тежест. Брокерката ни от Видин е изпаднала в паника, което е тъпо, защото софийската ни брокерка оправи същия проблем без излишни емоции.

# 296
Няма място за паника, това нито е проблем, нито нищо. Просто се заличава.
ДСК са решили да съберат едни пари...  Twisted Evil

# 297
Оф, на тия от ДСК с години ще им сърбаме попарата. Навремето не са заличавали ипотеките след издължаването и сега седят като тежест. Брокерката ни от Видин е изпаднала в паника, което е тъпо, защото софийската ни брокерка оправи същия проблем без излишни емоции.
Те и сега май не ги заличават, освен ако не се инициира специално от издължилия се длъжник. Нещо ми се върти, че става с отделно искане и такса даже.

# 298
  • София
Няма място за паника, това нито е проблем, нито нищо. Просто се заличава.
Човече, аз изобщо не се притеснявам, но майка ми само дето не реве вкъщи заради брокерката, която била супер притеснена, тъй като това е единственият чакан документ преди да се изповяда сделката. А аз изрично предупредих колежката й преди месец и нещо, че апартаментът е купуван с пари от ДСК и да имат едно на ум. Какво се шашкат сега, не ми е ясно.

# 299
Любопитно ми е, някой чувал ли е или познава ли хора, които са си изплатили 20-30 год ипотека на жилище? В смисъл, да са си плащали всеки месец вноската в продължение на целия период, без да са погасили кредита предсрочно. Питам, защото всеки тръгва с идеята и НАДЕЖДАТА, че НЯМА да плаща 30 год, а нещо ще се случи...ще изкара пари от гурбет, ще продаде друг имот, ще получи наследство, ще изкарва все повече пари от работата, ще му паднат пари от някъде и ще се изплати предсрочно, но съществува ли в реалността и другия вариант-да си извършваш чинно плащанията всеки месец и така до 240 или 360 брой вноски, само в определения размер, без надвнасяне.

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 11:27 от potrebitel7777

Общи условия

Активация на акаунт