Вечеряте ли заедно?

• 29 319
  • 462
  •   1
Отговори
# 75
  • MI
И на мен винаги ми е било странно как хората огладняват по едно и също време.
Аз например вчера обядвах в три, но днес - в един. Понякога сутрин закусвам, друг път не. Понякога вечерям само кашкавал и една-две бири към десет вечерта, друг път в осем сядам и искам пържола и салата. В смисъл всеки ден е различно..гледам и детето, което е на 5, също е така. Има дни в които кара само на краставица и хляб. После идват дни в които иска супа+второ. Съобразявам се с желанията й, стига да не включват джънк фууд извън умерени граници.

Няма обобщения, говорим си  Peace

Според мен режим се създава. Ако ставаш всеки ден по горе-долу едно и също време, след известно време започваш да се будиш преди алармата. Ако се храниш горе-долу по същото време, започваш да огладняваш по това време, освен ако не си преял зверски преди това например. При повечето хора действа... Очевидно не ти се яде едно и също нещо и еднакво количество, но малко или много огладняваш.

# 76
И на мен винаги ми е било странно как хората огладняват по едно и също време...
Детето ни е с много твърд режим (сама си го направи, хранена е на поискване). 9-12-16-19. Ние с не толкова твърд, затова сядаме с нея и като огладнеем си сипваме. Не виждам проблем ако някой не е гладен да седне и да се включи в разговора, не е казано, че точно на секундата трябва да започне да яде.
Нямаме друго време за такъв контакт. Да споделим как е минал деня ни, нещо смешно, нещо тъжно, нещо, което ни е направило впечатление, затова използваме този случай...

# 77
  • На черешата
 Почти винаги. Често ако някой е гладен преди вечеря хапва нещо дребно, докато се съберем всички.  Peace

# 78
ако хората не ценят това да сядат да се хранят заедно ще намерят хиляди причини да не го правят. Всяка връзка- в семейството, между приятели или любовна има нужда от полагане на грижи и внимание за да се запази ако се остави на произвола просто някой ден се разрушава.
Семейството има нужда да прекарава някакво определено време заедно всеки ден и това най-лесно се получава с вечерянето заедно. Ако толкова не може поради някакви причини да вечеряте заедно определете си някакво друго време само за семейството но да го има всеки ден.

А ей такива нравоучения как мразя само  Tired
не е нравоучение а безплатен съвет. Когато един ден се събудите в семейство което живее заедно само от удобство и от навик може би ще го разберете. Не ви го пожелавам. Направете си услуга и наблюдавайте членовете на двата типа семейства и установете кое предпочитате да е вашето.

# 79
  • Sofia
   Аз пък за пръв път чувам, че било сложно на 2-ма човека да им се дояжда по едно и също време всеки ден. Rolling Eyes Не се заяждам, нито се включвам иронично – просто досега наистина съм смятала, че повечето двойки / семейства се хранят заедно поне на вечеря (а защо не и на закуска?), но явно това не е общовалидно за всички.

# 80
  • София
Нелия, говори ми за събуждане преди алармата  Laughing Аз дори когато ходя на работа извън вкъщи, и ставам приблизително към седем, едвам отварям очи щом бодро ми запее телефонът с The Blister Exists на Слипнот.

Време със семейството винаги имаме, то просто не включва яденето. Освен когато обядваме/вечеряме навън, тогава си дрънкаме и на масата. Иначе не.

НСЧ, щерката беше кърмена на поискване близо 3 години, режим не си установи. Сучеше когато й падне, с по-къси или по-дълги интервали. Единствено нощно време спря да ме търси на 4-тия месец, за мой ужас. Спеше като пънче, и досега е така.

# 81
  • Бургас
Всеки яде когато е гладен. Това не пречи вечерта да стоим заедно и да си говорим, не пречи и единият да яде, а другият /който вече е ял/ - не. За да сме заедно и да има комуникация между нас не е нужно непременно да ядем заедно. Никакъв смисъл не виждам ако аз съм гладна в 18ч примерно да стоя 2-3 часа гладна докато си дойде мъжът ми или обратно.

# 82
  • MI
Нелия, говори ми за събуждане преди алармата  Laughing Аз дори когато ходя на работа извън вкъщи, и ставам приблизително към седем, едвам отварям очи щом бодро ми запее телефонът с The Blister Exists на Слипнот.

Аз огладнявам и се събуждам като по часовник, ужас ми е като сменят времето  Laughing Явно е наследствено, баща ми е така. Явно си зависи от човека, добре е обаче и двамата в семейството са със сходни разбирания по въпроса, иначе все единия би бил недоволен. Децата свикват по-лесно, но на по над 20 години забрави да променяш някого....

# 83
Интересно. Повечето деца около мен ядат в приблизително еднакви часове. Като е 2 смяна например ядат преди училище, вечерят - след. И аз не съм за строгите часове, но чак такива огромни разминавания м/у живеещите в един дом не съм срещала. Разбира се не значи, че ги няма, просто искам да кажа, че храненето в приблизително еднакъв час не е нещо толкова необичайно, та чак да предизвика учудване Simple Smile

# 84
Синът ми към 18 ч е винаги супер гладен. Ще има война ако го карам да чака някого за вечеря. Само ако ММ прави стекове се навива, и тогава хапва нещо малко.. Joy

# 85
  • София
храненето в приблизително еднакъв час не е нещо толкова необичайно, та чак да предизвика учудване Simple Smile

Не е необичайно, разбира се. Характерно е за хора, които работят на нормиран работен ден.

За тези на ненормиран, хранене може да има и през нощта, освен че е в различни часове. Просто защото често спят в часовете, в които другите работят. Или са на работа, когато другите спят.  Wink

# 86
Да, и аз така мисля, затова ми стана странно вълната учудване, което предизвика  Peace

# 87
  • Куциндрел
Рядко вечеряме заедно, всеки яде когато огладнее. Даже не вечеряме на масата.
Изключение правим като имаме гости или сме на гости, или сме в кръчма. Mr. Green
Не ни куца общуването и споделянето порази тази причина.

# 88
  • София
НСЧ, около нас има много и от единия, и от другия вид. Говоря за млади семейства, не такива на по 60-70.

Нелия, абсолютно. Важно е партньорите да имат сходни разбирания относно ежедневието, в т.ч. и по въпроса с храненето. Иначе започват драмите. Ние от ден първи сме се напаснали без даже да го разискваме..просто си стана от самосебе си. Всеки яде когато е гладен и не изисква от другия да виси на масата с него. На мен ми едва отвътре, защото съм отраснала в такова семейство. При мъжа ми е вторично, така се е научил след като се е махнал от вкъщи. Иначе и той е бил от тези деца, които е трябвало да бъдат гладни точно в осем вечерта  Laughing

# 89
И аз за млади говоря, тези на по 60-70 отдавна не живеят с децата си.

А какво смятате за изследванията на психолозите? С каква цел лъжат за резултатите?

Общи условия

Активация на акаунт