Вечеряте ли заедно?

• 29 325
  • 462
  •   1
Отговори
# 90
  • София
А какво смятате за изследванията на психолозите? С каква цел лъжат за резултатите?

Кои изследвания?

# 91
  • Куциндрел
А какво смятате за изследванията на психолозите? С каква цел лъжат за резултатите?

Кои изследвания?
И аз това се каних да питам?

# 92
  • София

Кои изследвания?
И аз това се каних да питам?
И аз  Laughing

# 93
Пуснете си търсачката и изберете произволно, те всички са с близки резултати  Peace

# 94
  • София
 newsm78
Защо трябва да ме бърка ''какво казват психолозите'' относно храненето в едно семейство? Мен не ме интересува как е в другите семейства, интересува ме какво работи в моето. При това работи не от вчера или от онзи ден, а от 9 години. Сплотени и щастливи сме, благодаря - нищо, че не ядем заедно у дома.

Със същия успех трябва да се впечатлявам от "какво казват сексолозите'' по отношение на секса в брака, за да бъде той здрав и хепи. Ми не. Всяка двойка си има собствен ритъм - и това включва секс, хранене, почивка и прочие.

# 95
  • Куциндрел
Ако едно семейство не е сплотено и има проблеми в него, то вечерята заедно няма да промени нещата.
И мен не ме интересуват другите семейства, защото те нямат това, което имаме ние и обратно.

# 96
  • Варна/Благоевград
Заедно ядем повечето пъти. През по голямата част от времето той е вкъщи преди мен и аз се прибирам към 5 и 30 готвя нещо набързо и ядем към 6 и 30. Напоследък се старая да вечеряме по рано, а не като преди около 8. Не е задължително естествено да сме заедно, ето например сега аз закъснях от работа, той е някъде навън и след 10 мин аз ще вечерям, а той когато се прибере. Не ми е драма, ако не вечеряме заедно, но ми е хубавко.
После се къпим и заедно обаче..  повечето пъти Mr. Green Heart Eyes

# 97
Всяка двойка си има собствен ритъм - и това включва секс, хранене, почивка и прочие.
И аз така мислех, но гледам доста хора се засягат от чуждите отговори.

# 98
  • София
Затова и не считам, че храненето заедно е символ на нещо. Просто традиция, която някои спазват, а други не.

Но обобщенията и раздутите изводи от типа - "това не е семейство, защото не се храни заедно" са абсолютно малоумни.
Ами символ е- на синхронизиране и напасване.
На желание да се съберат всички и да си разкажат кой какво е правил и т. н.
Близост се нарича.
Който не го е имал, не го и осъзнава.
Който го е имал като дете, а го няма като родител, отчита липсата му.

# 99
  • София
Кой се засяга? Освен някаква потребителка Niss, която явно хвърля боб, щото ми предсказа семеен разрив, друг не видях да рипа и да раздава непоискани съвети. Всеки си пише как му е у дома и толкова.

Пък и си мисля, че сме големи хора и сме наясно, че никой няма да тръгне да си променя навиците само щото съфорумките Х и У смятат, че са кофти  Wink

# 100
Аз къде съм се засегнала. Ти нарече мнението ми нравоучения които мразиш. ОК не ми пука честно казано.

# 101
Не ми се връща назад, nana мисля, че беше. Може и да други да има, но следя от последните страници.

# 102
  • Бургас
В момента да.
Но преди години, като ученичка, си спомням как баща ни ни караше да чакаме гладни само и само да седнем всички да вечеряме, така трябвало. Голяма глупост, някои хора ги заболява корема....Сега ако съм гладна, ям - според мен е най-добре Peace

# 103
Винаги сядаме на масата заедно. Въпрос на уважение към другия.

# 104
  • София
Absurt, това, че в някои семейства не се яде заедно не означава, че хората не се чувстват близки и не си споделят кой какво е правил и т.н. И обратното - познавам доста семейства, в които мамата и таткото не се траят, но задължително ядат заедно. По силата на навика при едни, при други - щото така трябва, разбишли.

Общи условия

Активация на акаунт