Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 238
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Аманда, добра находка излезе това хлебче Wink Аз вчера метнах 4 мини хлебчета и днес трите вече отидоха по предназначение.

Ехи, първата рецепта ми прилича малко на пелмени или дъмплингс. Всъщност като се замисля, много ми е интересен фактът, че има доста ястия по света, които са уж местни типични, а в един момент установяваш, че почти същото ядене го приготвят и в някой друг край на света Crazy. Изумително, ако питаш мен Shocked В предвид, че заемки не са възможни, защото когато са измислени тези ястия съвременните комуникации и информационни технологии не са съществували.
Втората рецепта звучи също много вкусно и като си говорим за лимон, ето едно предложение от мен http://batimiti.blogspot.ca/2015/09/blog-post.html, до което може и да успея да стигна тази седмица или пък не hahaha Точно преди дълго пътуване, когато трябва всичко да ми е ясно по изпразването на хладилника, идея си нямам кое кога как да сготвя Blush Единственото, което уточнихме вкъщи е че нямаме нужда да пазарим за тази седмица Mr. Green

Менюто вчера, не стигнах до форума Blush

закуска - голяма цвеклова палачинка със сусамово-рожков сос и желета с брашно от баобаб
обяд - пица от тиквички, според ММ било баницо-пица Joy със сурови моркови
вечеря - наденички на барбекю с хляба от киноа и задушени броколи и карфиол със салата от маруля, китайско зеле, червено зеле и бяло зеле с краставица, сирене и конопено семе и лимонов сок.

Менюто днес

закуска - овесени ядки с КМ, кефир и манго; за мен айс-кафе
обяд - ориз с вчерашните наденички със сурови моркови; за мен два моркова
вечеря - запеканка с ориз, зелен боб, наденички и яйчна заливка със салата подобна на вчерашната; за мен + морков

# 676
Галче, и на мен са ми много странни тия "присвояванки" на разлини храни. Първият път като правих въпросните казахстански Манты, приятелката ми ми се караше, че съм ги била завивала като някакви си китайски хапки, не се правело така. Самото завиване на тестото променяло името на нещото. Все едно ако не нагънеш баницата както трябва вече не е баница  Joy

Днес май ще сме на фотосинтеза, вкъщи нямаме храна. Като измисля как да направя от нищо нещо, ще се включа  Blush

# 677
Да, много удачни хлебчетата. И днес са вкусни.
Ехи, на мен също ми заприличаха на пелмени.
Аз днес доста ядох закуска- шепа кашу, обяд - два малки банана, вечеря - от вчерашната леща и едно от крекерчетата от киноа, два бонбона с овесени ядки, тахан, какао, кокосови стърготини и косово масло /без захар и други подсладители/ Предимно въглехидратно, но това ми се хапваше.
децата са яли много грозде, много салата от домати, краставици, лук и магданоз , по един банан и сега твърдят, че не са гладни. Направо се чудя да правя ли вечеря или не.

# 678
Ехи, напълно съм съгласна с теб Hug, аз например на всички макаронести им викам тесто Laughing какво значение има накъде е завъртяно като хранителната стойност е същата  Mr. Green

Казвай ако можем да помогнем с идеи за менюто Hug

Моите шкафове са винаги пълни Blush То затова сигурно сега и с миниатюрни мравки в кухнята трябва да се боря ooooh! Идеи за справяне с проблема имате ли Thinking

Аманда, аз бих се възползвала от намалението Wink У дома няма такъв вариант, все някой е гладен, обикновено или ММ или щерката или и двамата. Нали сме две породи вкъщи Laughing

# 679
И ние сме две породи - аз все съм  гладна, а мъжете все са яли Laughing Мъжът ми се храни само, защото трябва, имам чувството, че никога не изпитва глад. Но почне ли да яде, поглъща немалки количества протеини и мазнини.

# 680
Аз съм пропуснала рецептата за хлебчето на Галче, ще я споделите ли пак.

Днес ще се задържим повечко вкъщи и съм намислила да готвя руло стефани. Закуската беше яйца на очи с гарнитура - спанак на пара. Естествено само аз ядох това, детето - смути с бадемово мляко, банан и протеин.

Това дето Ехи е яла, тук го правят китайците с най-различни плънки вътре.

# 681
Разбира се, заповядай оригиналната рецепта Hug: https://www.thehealthychef.com/2012/06/gluten-free-bread/

# 682
В крайна сметка снощи огладняха след двучасовия баскетбол и им направих задушени картофи с масло, копър и чесън и по едно малко парче пъстърва, че имах само две неособено големи риби
за днес
закуска -смокини и от топчетата с овесени ядки, тахан, кокосови стърготини, какао и кокосово масло
обяд за децата -зеленчукова супа от каквото има в градината чушки, домати, тиквички, грах и малко ориз
вечеря- свинско с прясно зеле - аз се включих в закуската и вечерята /по обяд пих и един фреш от портокал и грейпфрут навън/,  ММ по традиция само вечеря Simple Smile

# 683
Amanda, ако моят татко не беше като ТМ, щях да кажа, че такива мъже като ТМ не съществуват Wink

И при нас вчера имаше промяна в плана: макарони поискаха децата и ядохме зелени макарони с нахут с доматен сос с останалите наденички и замразени зеленчуци карфиол, броколи и останалото в пакета от азиатския микс

За днес

закуска - овесени ядки с КМ и ферментирали боровинки със соса с грозде; айс кафе с малко мляко за мен
обяд - от вчерашната вечеря със сурови моркови; за мен морковите
следобед - близалка от авокадо, ферментиралите близалки и малко сурватъчен протеин
вечеря - кюфтенца с доматен сос и салата

Аз вчера пак правих хлебчето Laughing но с накиснат басмати ориз. Добре се получи, с малко по-ронлива структура и ако пробвам пак ще въртя по-дълго ориза в кухн. робот, защото имаше парченца най-вече в крайчетата.
Довечера може да пробвам само с овесени ядки дали ще се получи. Много ме сърбят ръцете hahaha да пробвам с просо, булгур, ечемик, но не ми се отварят пакети точно преди пътуването  Mr. Green

# 684
Галче, давай, ти си! Мен ме тормозят от няколко месеца насам да правя мекици, досега държах фронта, но ето, че вече няма мърдане и утре за закуска ще съм дежурна на печката. А как мразя да правя мекици не е истина. Оплаках се  Blush

Днес закусих варено яйце с грозде, за обяд съм си взела една кутийка с боровинки. И пак ще се оплача: наскоро се похвалих, че ПМС ми е поносим, но последните няколко просто ми разказаха играта. Така, оплаках се, продължавам нататък

За вечеря ще има някаква салата, имам към 5 кг домати в хладилника, даже може два вида салата да направя. Купих си и доста разноцветни камби, които мисля да изпека и направя с оцет и чесън, но това друг ден.

Не съм пила мляко 2 седмици вече  Cry Вчера си купих уж крема сирене (аз му казвам "крема", но може и "крем" да правилно, доста хора така го наричат), но от тофу и разни други неща, не помня точното съдържание, но нямам търпение да го нападна. От всичко най-много ми липсва млякото в кафето Sad Обожавам лате и много страдам, че не мога да пия. С бадемово, соево и кокосово ми е отврат  Sick

# 685
Кокосовото защо не ти харесва Ехи, заради аромата или заради консистенцията Thinking

За другото, аз съм също в очакване, ще се поддържаме  Hug

# 686
Аз аромат не усещам, купувам го в кутия и е доста воднисто и затова не ми харесва. От кашу е най-кремообразно, но и то не ми хареса. Може да пробвам някаква друга марка, защото всички кокосови (освен това с консерва за готвене) са ми като оцветена вода Sad

# 687
Аз аромат не усещам, купувам го в кутия и е доста воднисто и затова не ми харесва. От кашу е най-кремообразно, но и то не ми хареса. Може да пробвам някаква друга марка, защото всички кокосови (освен това с консерва за готвене) са ми като оцветена вода Sad

Аз това щях да ти пиша, че аз използвам само от консерва и то горния слой и по-скоро като сметана. Даже на гости съм предлагала, които си пият нормално кр. мляко и им беше харесало. А вече има и кокосово мляко на прах гледам. Не съм го пробвала, но може и да става за целта Peace

# 688
Извинявам се, че не съм по темата, но имам една молба към Аманда.
Аманда, моля те да споделиш по-подробно как направи диетата с кисело мляко и тахан. Колко и какъв тахан, колко и какъв % кисело мляко, смесено ли ги хапваше или самостоятелно.
Прочетох линка, който си дала в другата тема, но ще се радвам да споделиш твоя опит.
Благодаря  bouquet

# 689
 z.2012 , аз отдавна я правих и не си спомням по три или четири кофички кисело мляко хапвах. Масленост 3,6, ние само такова консумираме. С по една супена  лъжица сусамов пълнозърнест тахан. Може би една идея по-добре е таханът да се яде отделно, за да се усвои по-добре желязото, но на мен ми беше трудно да го преглъщам самостоятелно и го бърках с киселото мляко. Хубавото е, че не изпитваш глад, а освен това и двете съставки на диетата са полезни за стомаха. Предполагам, че тогава съм яла по четири кофички кисело мляко, защото преди това се бях отпуснала с НВ-ВМХ с идеята, че количеството храна няма значение и сигурно надали съм издържала с три.
Направих я за четири - пет дни.
Галче, да, учудващо си е за мъжете. Моите колеги все са гладни. И като се върнат от обяд, пак продължават да са гладни и хрупат разни бисквити.
Кажи как е станало хлебчето с овесени ядки, ако го направиш, че у нас са на почит.
Ехи, в една съседна тема бият кафето с кокосово масло, кокосово мляко и желатин и ставало страхотно. Твърдят, че по-вкусно от всяко друго. Аз обичам чисто кафе, понякога слагам по малка лъжица кокосово масло.

Общи условия

Активация на акаунт