Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 529
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Не, имам около 250 гр елда отстанала, нищо няма да я правя  Crazy

# 151
Не, имам около 250 гр елда отстанала, нищо няма да я правя  Crazy

Жалко, аз съм така с просото, но може да я опиташ дали ти харесва така сурова да я хрускаш. После я омесваш със сушени плодове и евентуално ядки и можеш да ги опечеш или така да ги хапваш. Нещо такова: Рецептата оттук: http://www.win-winfood.com/double-chocolate-buckwheat-granola-bars/

За вечеря щерката каза, че искала специална вечеря, като я питах каква, измисли ориз с броколи и карфиол Laughing Аз обаче имах кори от ананас и добавих едни пилешки гърди между кори от ананас готвени на пара в тиган. Салатата ферментирали във воден кефир моркови със суров карфиол и сос от фъстъчено масло и мисо със стръкчета от репички.

Днес за закуска: овесени ядки с кисело мляко, рожков, горски плодове и киви

Обяд: кюфтенца от студени сварени картофи смлени на трохи в кухн робот със сварен ориз и едно яйце запечени на грил с пилешки гърди

# 152
Закуска-палачинка с ябълково брашно+ сусамов тахан с мед
Обяд- оризовки, намазани с Филаделфия, домат и маслини,запечени на фурна
Вечеря-омлет<шунка,домати,лук>,поръсен със сирене

# 153
Обяда си беше лещата от вчера, сина ми обядва в нас преди училище.
За вечеря направих спагети със сос от телешка кайма и домашен доматен сок.
Като цяло нищо особено  Embarassed
Утре мисля едни ребра да изпека като ги мариновам в бира и мед предварително и някаква салата да направя.

# 154
Преди време вместо ориз, използвах просо.
Както и просо със сирене и масло. По същия начин най-много ми се вързва елдата пак с тази комбинация- сирене,масло и черен пипер.

# 155
Sunstone, а как го готвеше просото? При моите опити все ми нагарчаше Rolling Eyes

Nefertarri, много вкусна вечеря ще има у вас Hug

Ние днес за вечеря ядохме омлет със сардини и леща с лучен сос и гъби. Салатата беше бяло зеле с моркови и червена чушка със сусамов сос

Утре за закуска: овесени ядки с кисело мляко и воден кефир с мандарини

Обяд: пилешки гърди с покълнала леща и лучен сос със суров морков

# 156
Много любопитно ми звучи омлета със сардини  Blush

# 157
Просото го накисвам във вода за няколко часа. Сварявам го във водата  в съотношение 3:1. Свареното просо  го прецеждам и оставям да изстине. Добавям нарязан  на ситно пресен домат, магданоз, маслини, сол, зехтин/масло (може и сирене, а и всякакви продукти, според общия вкус).
Аз ползвам това като плънка за чушки.

# 158
Sunstone, като плънка не съм се сещала да го използвам просото. Може да пробвам, ако купя пак. Hug

Nefertarri, и със сардини става, но съм объркала в случая Blush омлета беше със скариди. Щерката я измисли комбинацията

# 159
Галче, онази рецепта за шоколадовите барчета с елда... елдата съвсем сурова ли е?
Много е интересна, мисля да я изпробвам.

# 160
Галче, онази рецепта за шоколадовите барчета с елда... елдата съвсем сурова ли е?
Много е интересна, мисля да я изпробвам.

Да, аз както си е от пакета сурова, но може и с печена да стане. Ще се радвам да споделиш как се е получила.

Аз за утре съм приготвила елда, но ще е като крекерите от предния път

# 161
Каква е твоята рецепта за крекери?
Аз имам два пакета сурова елда- тъмна и светла, мисля да ползвам този път светлата.

# 162
И моята е светло зелена-кафява. Тук няма друг вид сурова.

За крекерите, то не е точно рецепта. За 12 часа я накисвам, после сварявам по инструкциите 1:2 вода. Постилам тавичката на фурната с пекарска хартия и разстилам на тънко елдата (обикновено 1 чаша сурова елда слагам). Оставям 12 часа поне във фурната. След това разрязвам на форми, правоъгълни, квадратни както ми харесва. Намазвам леко с мазнина и слагам шарена сол. Запичам на грил и готово. Зависи колко време ще ги запека стават повече или по-малко хрупкави.

# 163
Минавам на бързо да съобщя, че шоколадовите барчета от елда се получиха уникално вкусни. Въобще не се разбира, че има елда, ами все едно ядеш  нещо с шоколадов крънч. Аз предварително накиснах малко елдата да поомекне и после по рецептата.
Много вкусно...(май скоро няма да ги сваля тези 2-3 кг и това ПМС...)

Галче bouquetмерси за рецептата!

# 164
Sunstone, радвам се, че ти харесва и мерси, че сподели резултата Hug Значи не само на мен ми харесва да си хрупкам така елдата Crazy

Да си допиша за вчера и днес менюто:

Вчера вечеря: свинска кайма с покълнал нахут и сварени на пара броколи с доматено лучен сос. Салата от жълта ряпа с моркови, стъбла от сурово броколи, червена чушка и домат със сирене и зехтин

Скрит текст:
Мъжът ми донесе ей това от магазина http://www.darefoods.com/ca_en/product/Whippet-Sticks---Brownie/361 и аз като видя съдържанието на подобни магазинни сладости, често запрягам ръкави hahaha да му докажа, че вкъщи с 5-6 продукта може да се постигне същия резултат Joy Та ето рецептата, ако искате да опитате, само с шоколадовата глазура не ми се занимаваше: овесени ядки смлени на брашно, с малко сурватъчен протеин /и без него пак ще се получи, но го видях в съставките на купените и затова го добавих/, ксилитол /и с друг подсладител ще се получи/, какао на вкус и кокосово олио, колкото да добие консистенция, която може да се меси. Това е. Овесените ядки могат и с кокосово брашно да се заменят, ако има налично и предпочитате или даже с любимия ми нахут Mr. Green.

Закуска: кисело мляко с воден кефир и овесени ядки с пъпеш

Обяд: кайма, покълнал нахут и скариди поръсени със сусам с елдените крекери и суров морков

Общи условия

Активация на акаунт