Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 544
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Закуска: овесени ядки с кисело мляко, воден кефир и кефирни зърна с пъпеш

Обяд: говежди дроб с леща и замразени зеленчуци азиатски микс със суров морков

Вечеря: много ми се искаше да опитам гръцките тиквички на Sunstone, но ММ е нощна смяна и трябва нещо по-бързо да е, та сигурно ще са пържени тиквички с кисело мляко и кюфтенца от леща, овесени ядки и яйце. Салатата като вчера.

# 181
Ох, а моят мъж си мечтае за боб или ориз.

За ММ това е само гарнитура Mr. Green

# 182
Закуска- овесени ядки с ябълка,киви и сини сливи
Обяд- пилешка пържола с измислен от мен сос (пасирани домат,киви и маслини)
Моето дете много се е запекло и се чудя какви комбинации от храни да й давам. Засега няма резултат.
Вечеря-салата от домати,краставица,синьо сирене и може би някакво ядене с яйца ще направя (омлет или яйчен пастет)

# 183
Мекици ще пържа аз  Mr. Green С натрошено сирене отгоре ще ги ядем, една кана айрян и сме готови  Crazy
Въобще не е балансирано  Mr. Green

# 184
Мекици ще пържа аз  Mr. Green С натрошено сирене отгоре ще ги ядем, една кана айрян и сме готови  Crazy
Въобще не е балансирано  Mr. Green

Според мен е балансирано, ако добавите и зеленчуци си е екстра  Wink

Sunstone, откога е така? По принцип киви и сини сливи и аз бих препоръчала. Повече течности, краставица, ако обича. Може пилешка супа или някаква друга с мазнина. Дано бързо да се оправи детенцето.

# 185
Ами моето дете си има такива периоди. Не е много често, но като се запече с дни я държи. Понякога разните комбинации от храни й помогат, но понякога само сиропа "Лактулоза" я спасява. И аз имам такъв проблем, може би по това прилича на мен.
Вече започва да проявява претенции към храните и не винаги яде това, което съм й приготвила. Научи се да яде купени бисквити покрай другите деца и си мисля, че от там идва проблема. Макар че  й купувам само пълнозърнести и по-възможност с по-малко небиващи добавки, ама пак си е суха храна и като започне да се инати и да се тръшка, че иска, едно хранене си замества само с бисквити.

Иначе вода пие сигурно повече от мен. 

# 186
Sunstone, възможно е бисквитите да усложняват положението.
Скрит текст:
Извинявай за въпроса, но като се изходи след такъв период каква е консистенцията, твърдо ли е?

Колкото до яденето, не е ли съгласна поне като хапва бисквити с плод или със зеленчук да ги яде?
Аз понеже също съм от злоядите и бях твърдо решена, че ще има правила за хранене за децата ми и едно от тях е яденето се яде винаги със зеленчук и на масата. А другото е поне 3 хапки от сервираното и друга храна не давам, т.е. като не ще да яде сервираното,  ще яде чак когато е следващото хранене, например ако не иска да яде на вечеря, вече на закуска ще яде.
Малко съм крайна в това отношение, но така синът ми успя да прояде салати, броколи и други нелюбими за него неща. Същият е като мен на неговите години Crazy

# 187
Пиша през телефона и ми е трудно да скривам текст, ама като се има впредвид, че пишем малко хора тук,не мисля, че е голям спам.
Бисквитки се ядат между храненията, най-често навън като ядат и другите деца. Тук по площадките за игра се хапват бисквити, солети и разни чипсове. Дъщеря ми за сега знае вкуса само на солетите и бисквитите.(при това на определени марки,които според мен са добри)
Иначе вкъщи рядко позволявам такава храна,най-малкото я съчетавам с КМ.

# 188
Sunstone, дай на детето компот от кайсии  Peace

# 189
Sunstone, а тя оплаква ли се от това, че не може да се изака? В смисъл боли ли я коремчето или когато е в тоалетната?

За площадките, няма да коментирам  Tired И при нас ядат всякакви боклуци, особено лятото като ги видя с тези ледените захарни близалки  Crazy но ние навън ядем само, ако сме на пикник и за щастие тук не е разпространено черпенето с храна.

# 190
Да,оплаква се,казва,че я боли коремчето,отказва да яде. А пък и три дни да не е акала,не е нормално.
Утре ще и пасирам кайсии от компот,с киви и овесени ядки. Няма да я водя скоро по площадките. Тук черпането е практика, ама в повечето случаи, изяждат нашите неща, дъщеря ми като не познава даден продукт и не посяга към него,за което се радвам.

# 191
На колко години е дъщеричката ти? Ако си писала - извини ме, но не помня  Embarassed

# 192
На 2г и 4месеца.
Току-що свърши работата успешно,най-после се изака.
Ама утре за закуска иска,не иска ще яде овесени ядки с пасирани кайсии, киви и ягоди.

# 193
На 2г и 4месеца.
Току-що свърши работата успешно,най-после се изака.
Ама утре за закуска иска,не иска ще яде овесени ядки с пасирани кайсии, киви и ягоди.

Браво на детето bouquet и на теб да ти олекне Hug
Толкова са им чувствителни стомахчетата на децата

# 194
Sunstone, аз бих предложила и пробиотик да и даваш за известно време, ако не сте пробвали. При нас помогна.

Общи условия

Активация на акаунт