Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 565
  • 744
  •   2
Отговори
# 480
Ехи, и аз така със зор на 2-3 дни, откакто ям моркови за предястие всеки ден, понякога по 2 пъти Crazy и понеже нищо друго не съм променяла, вярвам че е от това. Дано и на теб да ти помогне Hug

За нашето гости, изобщо не ми се говори Stop Големи уговорки, ама елате вие да не дойдем ние и др. подобни Tired и за капак синът ми го ухапа пчела по ръката, защото се оказа, че домакините не знаят дори, че под техния бор има гнездо на пчели. Поне вече знаем, че няма алергии към пчели Mr. Green

# 481

Nefertarri успех с ремонта, и на нас ни предстои, но на кухнята и от сега се депресирам.
Кухнята е същата смрад като банята, ама това с кухнята и водопровода сме го минали  Mr. Green Crazy
И за не знаех, че морковите подобряват перисталтиката  newsm78

# 482
Задължително ще хапвам повече моркови, щом ефектът е такъв! По-приятни са ми от целината, която после трябва да вадя с конец от между зъбите  #Cussing out

Радвам се, че сте се разминали само с ухапване без усложнения, че отиде партото по дяволите. Тази година при нас нямаше насекоми, но за сметка на това още имам кошмари от миналогодишните комари.  Crossing Arms

# 483
Морковите не се ли препоръчват при стомашни вируси с цел да затегнат положението?
За вчера
закуска - грозде
обяд - сафрид и шопска салата
вечеря - пържени картофи със сирене и пак шопска салата
Не бях яла отдавна картофи, но като си гледам как хубаво ми е слегнал корема тази сутрин, не се е отразило зле.

# 484
При нас имаше промяна в плана. ММ купил тиквички и аз бях купила и сега имаме 3-4 кг тиквички за изяждане, затова правих модификация на тиквичките по италиански на labrex за вечеря: тиквички и кайма запържени със задушен лук, който направих  на пюре и смесих с доматено пюре, отгоре посипах бланширан бял боб, настъргах сварено яйце, върху него кашкавал и запеках на грил.

Аманда, за морковите при стомашни вируси за сурови ли става дума?
Моркови: С високото си съдържание на пектин, те добавят маса към изпражненията и могат да стимулират чревните контракции и  в допълнение да бъдат естествен очистител на тялото.
източник: http://www.zdraventer.com/2011/06/15.html#ixzz4DXOmPQFU
Видях, като се разрових, че и при паразити се препоръчват Peace

Менюто днес

закуска - овесени ядки, КМ и кефир с канела и ябълки
обяд - кюфтенца от останалото ядене от вчера с бял боб и едно яйце със суров морков и сурова целина; закуски за щерката: ябълка и морков
вечеря - мисля да е пицата от тиквички на labrex, но нямам грис и не ми се ходи да купувам, за сметка на това имам киноа и четох как се прави брашно от киноа у дома и мисля това да пробвам как ще се получи. Салата от маруля, зеле, домати, репички с тиквени семки, сирене и авокадо

# 485
Галче, ако няма какво да правите тиквичките, дайте ги насам, ние много обичаме  Laughing

Аз си хрупам кашу от един голям пакет в момента и отделно имам забъркани мюсли с кисело мляко, чиа и ягоди. А, да, и една чаша зелен чай  Sick Хич не го обичам.

За обяд няма да имам време вероятно, но вечерята е готова замислена - зелена салата с бекон  Blush Не бях купувала бекон от месеци, пък все си мисля, че е по-добре от някой колбас или пушено месо,  макар и малко по-мазно.

Не ми се ходи на работа, каква храна да ям, за да ми се заходи?  newsm78

# 486
Ехи, и ние ги обичаме, но не траят. Най-добре ни елате на гости Hug Вие в кой щат сте?

И ние си хапваме бекон, но по-скоро като добавка. Колбаси и пушено месо купуваме само, ако трябва да правя сандвичи за работа за ММ.

Ти какво работиш, ако не е тайна?

# 487
Галче, не знам за какви точно става дума. Но стандартно нашият педиатър казва - ориз, картофи, моркови. Вероятно просто не са дразнещи за стомаха.
Аз не съм експериментирала как ми се отразяват, защото нямам проблеми в това отношение на какъвто и режим да съм.
Вчера - кайсии за закуска, обяд шопска салата и хляб от зърна, вечеря - сафрид и салата.
Малко ни е еднотипно менюто, но на морето предимно риба ядем.  Довечера сигурно пак ще е сафрид Simple Smile

# 488
Супер ви е менюто Hug Вие да не би сами да си ловите вечерята?

Аз за диария знам никакви сурови плодове и зеленчуци освен сурови банани Peace За ходенето по голяма нужда, аз винаги съм си мислила, че просто организмът ми е такъв, бавен метаболизъм, по-нередовно ходене, и затова много се радвам, че все пак има начин да се коригира това и успях случайно или не да го намеря Mr. Green

Менюто днес

закуска - овесени ядки с КМ, кефир и рожков с мандарини
обяд - от вчерашната пица със сурови моркови. Добре се получи пицата, но ако я правя пак първо ще опека "тестото" и после ще сложа плънката отгоре, защото в средата беше малко мека и не можеше да се държи с ръка. Ядохме я с вилица, но пък беше вкусно. Едва ли ще е тези дни обаче освен ако жегите не продължат и не се наложи да включа климатика, но за днес очакваме дъжд Sunglasses
вечеря - от тиквичките по гръцки, които беше споделила Сънс с мини-кюфтенца с кайма и бял боб и крекери от елда. Накиснах я от вечерта, сутринта я сварих и разстелих на кухн. хартия. Така че вечерта като се върна само да се наложи да пусна грила за 5-10 мин за кюфтенцата и тиквичките. Салата от краставици, репички, зеле, маруля и поници от елда със сирене, авокадово олио и тиквени семки

# 489
Ехи, сега видях, че имаш тема за кокосовото брашно, да ти споделя аз как го ползвам.

Много добре си се ориентирала, че се смесва с друго брашно. Ето тук още за успешно готвене с него: http://healthimpactnews.com/2013/how-to-use-coconut-flour-3/

Други варианти за самостоятелно ползване са с много яйца Laughing Ето например в тази рецепта http://empoweredsustenance.com/paleo-cornbread-muffins/ на 1/4 чаша кокос. брашно имаш 2 яйца

Освен това е доста сухо като брашно, така че аз често добавям плод, зеленчук, зависи как го приготвям: https://fr.pinterest.com/pin/104638391316993921/

Други употреби, за сгъстяване го ползвам аз. Ето една интересна рецепта: http://drjockers.com/supercharged-coconut-flour-gravy/

Понякога в десерти без печене също може успешно да се ползва. Например ето такъв: https://fr.pinterest.com/pin/104638391321182819/

# 490
Галче, златна си, благодаря  Hug

# 491
Ехи, радвам се, ако мога да помогна Hug

За днес менюто

закуска - овесени ядки, КМ, кефир и пшеничен зародиш с манго
обяд - от вчерашната вечеря с целина
вечеря - пълнени кебапчета с тиквички, печен пипер и кашкавал задушени; не съм правила подобно нещо, ще видим какво ще се получи Mr. Green; салата от домати, репички, зеле, маруля, сирене и зехтин с поници от елда.

# 492
Супер ви е менюто Hug Вие да не би сами да си ловите вечерята
До вчера все още не, защото мъжът ми още не беше почнал да разпъва въдиците. Но вчера хвана доста попчета, платерини, иларии. Но вечеряхме скариди на заведение. Рибата евентуално за днес.
Вчера:
закуска - грозде
обяд -омлет с яйца и кашкавал
вечеря скариди и селска салата - домати, краставици, печени чушки и настъргано сирене
Децата хапват и доста варена царевица на плажа. Вчера ядоха и едни барчета със семена, смокини, ядки, без захар. Много изразходват във водата и са все гладни Grinning
Увеличих малко въглехидратите. Нямам кантар, но ми се струва, че не се отразява зле, коремът ми доста се слегна.  Количествата са по-малки, движението сумарно повече, въпреки липсата на интензивно трениране за половин час.

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 08:02 от Аmanda

# 493
Amanda, на мен ми се струва, че се радвате на една незабравима почивка Heart Eyes

Скрит текст:
И аз съм на такава вълна напоследък, приближаване до природата. Вчера четохме с децата под едно дърво в близкия парк и после те решиха да си поиграят още на площадката, докато залезе слънцето, а аз правих първата си йога сред природата, усещането беше неописуемо. Да гледаш небето, залязващото слънце, да те подухва вятъра и да усещаш тревата под краката и ръцете си, и лекото гъделичкане на някоя мравчица. Уж бяхме само ние на площадката, а накрая и публика си имах Blush

И менюто ни днес е подобно Hug

закуска - овесени ядки с КМ, кефир, канела и ябълка
обяд - вчерашната вечеря със сурова целина
вечеря - сардини с варена царевица и авокадо със салата от краставица, репички, маруля, зеле, сусамов тахан, мисо и лимонов сок с "цветенца", новото наименование, което щерката даде на пониците от елда Joy. А днес може да опитаме и първата реколта от поници от броколи.
Скрит текст:
Нямам търпение като малко дете съм Crazy. Уж щерката трябваше да се грижи "оранжерията", но аз се запалих повече от нея hahaha Толкова са свежи и пълни с живот  Heart Eyes

# 494
Менюто днес

закуска - цвеклови палачинки с желета и замразени плодове
обяд - постен овчарски пай с боб и едамаме с печено свинско филе. ММ не издържа на гледката hahaha и опита филето и каза, че било по-вкусно от барбекюто Joy със сурови моркови
вечеря - от свинското с варена царевица, печени картофи, гъби и замразени зеленчуци, азиатски микс; салата от домати, маруля. зеле, сирене и зехтин

Общи условия

Активация на акаунт