Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 560
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Ами те са си много по темата май:

11 часа - 200 гр филе и 1 домат
14 часа - зелена салата
16 часа - 1 домат
17 часа - стана ми лошо и взех половин шоколад  Embarassed
20.30 часа - печено свинско на грил тиган без олио, 1 домат и 1/2 краставица

Определено липсата на въглехидрати ме кара да припадна почти  Embarassed

# 511
Ти откога си на режима?

# 512
Само 2 дни  Embarassed
Преди това от доста време, но с ориз и картофи, както и с плодове  Simple Smile
Видно обаче, грешна ми е схемата  Tired

# 513
Само 2 дни  Embarassed
Преди това от доста време, но с ориз и картофи, както и с плодове  Simple Smile
Видно обаче, грешна ми е схемата  Tired

Вероятно, защото той май е от режимите всичко или нищо Mr. Green
Дано бързо да мине преходния период при теб Hug

# 514
Ще пиша  Hug

# 515
Момичета, не ви ли притесняват тия режими  newsm78 Аз винаги съм смятала, че не е добре организмът да се подлага на подобни промени и то за кратко, затова не съм и минавала никога на режим. Не се ли качват килограми после? Любопитно ми е, не ме разбирайте погрешно. ММ има да сваля към 5-6 кг и не знам на какво да го подложа  Laughing

# 516
Ехи, най-добре никога да не се налага минаване на режим според мен Peace. Но понякога, ако кг не се повлияват, са възможни по-драстични мерки. За да не се качат кг след това е важно постепенно да се излезе от режима и да се премине към нормално хранене, и точно това понякога се оказва препъни камък и причина за качване на кг. Т.е фазата на отслабване се явява по-лесно осъществима от фазата на задържане на постигнатото тегло.
При ММ най-добре работи повече протеин и по-малко въглехидрати и мазнини за сваляне и изчистване, при повечето мъже съм забелязала, че е така.
При мен пък фибрите са по-важни от протеина за регулиране на тегло, хормони и настроение Wink

Менюто днес

закуска - овесени ядки с КМ, кефир, ленено семе и банани; за мен айс кафе с мляко
обяд - кюфтенца от ситен булгур и яйца оваляни в овесени ядки с малко от пилешкото и сурови моркови
вечеря - ориз със спанак, пилешко и лучен сос със салата от маруля, зеле, пиперка, тиквени семки, авокадово олио и лимонов сос с поници от елда и броколи; за мен + морков

# 517
Галче, толкова ви е разнообразно менюто, че трябва да внимавам ММ да не прочете нещо  Laughing Аз го карам много скромно и простичко поради липса на идеи (не, че нетът не е пълен с рецепти)

Снощи си хапнахме шопска салата и за десерт диня

Закуската днес за ММ е филийки с масло от кашу, варено яйце, плодова салата; аз скромната - овесени ядки с банан и канела

Обядът вероятно ще е на принципа "който каквото си хареса от хладилника" (днес и двамата сме си вкъщи)

За вечеря пак ще има салата и диня, но мисля да направя и пиле с картофки на фурна  Twisted Evil

Относно режимите и аз мисля, че самото отслабване не е толкова трудно (без да омаловажавам усилията, разбира се) колкото задържането на килограмите и мен именно това ме притеснява. Бих искала да сваля 2-3 кг, но не мога да се престраша с режим, затова тренирам всеки ден и нося по-широчки дрехи  Laughing

# 518
Ние продължаваме да караме основно на плодове за закуска, риба за обяд. Събрахме се голяма компания с деца и вечер си правим барбекю с миди, пържоли, тиквички, лук, чушки, салати.
Добре ми се отразява на теглото морето, дънките са ми широки. Трябва си много ненатоварващо, носещо удоволствие движение за отслабването. Не са достатъчни 30 минути на ден тренировка.
п.п забравих да пиша нещо - аз известно време карах на НВ-ВМХ и зимата усещах нещо странно в гърлото - все едно не мога да преглъщам, ама месец-два така. Напоследък се зачетох за страничните ефекти на нисковъглехидратното хранене и си дадох сметка, че не е било проблем с гърлото, а проблем с щитовидната жлеза. Добре, че подсъзнателно организмът си е знаел и включих повече плодове, та този проблем изчезна. В началото бях намалила въглехидратите до минимум. Пак като цяло се храня така, но не толкова стриктно и ми е по-добре.

Последна редакция: пт, 15 юли 2016, 08:09 от Аmanda

# 519
Аманда Hug аз отслабването по време на почивка, стига да не се набляга на храната, го отдавам и на липсата на стрес. Поне аз като съм стресирана, както се казва и от въздуха качвам Mr. Green. Знам, че има и много хора, които са точно обратното, отслабват значително под стрес, но аз не съм от тях Peace
А за наблюденията ти за ефекта на нисковъглехидратното хранене върху щитовидната жлеза, само мога да те поздравя. Не е лесно човек да улови и правилно да разпознае сигналите на тялото си bouquet По-често оставяме мозъкът да ни казва какво да правим, вместо да слушаме тялото си.

Ехи, аз съм на принципа, купувам естествена храна, която е най-изгодна за седмицата и после отварям хладилника и почвам да мисля какво да сготвя с тази храна. Обикновено преди да си легна измислям менюто за следващия ден hahaha
Но като се замисля май няма голямо разнообразие, гледам да има няколко плода, като поне единият е ябълки и някакъв замразен плод; няколко вида зеленчуци, като задължително единият е моркови, и един от зеленолистните; и поне един вид замразен микс; поне два вида бобови, например бял боб и леща; поне един вид зърнени например ориз, киноа, булгур, ечемик и т.н.; поне един вид месо и един вид риба; яйца, прясно мляко, защото подквасвам; кашкавал и/или сирене; картофи; овесени ядки за закуска, желатин за желето в събота и неделя, цвекло пак за закуската събота и неделя, то е нещо заменимо, т.е. ако останем без цвекло и с моркови или пюре от тиква мога да ги приготвя. За разнообразие поне един вид семена или ядки в т.ч. някакъв тахан и отскоро поне един вид поници. И май това е в общи линии. Другото са разни глезотии, които не винаги присъстват в менюто или са купени от ММ и са направо излишни /чипс и сладкиши, които сам си яде Crossing Arms/

Менюто днес

закуска - овесени ядки с КМ, кефир и ферментирал с кефир сусамов тахан с брашно от баобаб и малини
обяд - от вчерашния ориз с тофу и тикв. семки със сурови моркови, за ММ вместо тофу пилешко бутче.
вечеря - сардини с оризови кюфтенца със салата от маруля, зеле, авокадово олио, лимонов сок и тикв. семки

И да се оплача,
Скрит текст:
за четвърти път хващаме щерката да крие моркови, които не е изяла като съм й ги сложила за закуска за дневния лагер преди беше за училище. Говорихме спокойно и предните три пъти се разбрахме, просто да ми каже, ако не иска закуска и да остави храната в хладилника. Първият път беше оставила морковите в чантата си, вторият път в едно чекмедже, третият път в боклука, а вчера в рециклажа ooooh!

Не знам вече какво да си мисля и какво да я правя. Като я питам защо? Не може да ми отговори. Като я питам какво се разбрахме предния път ми казва, че знае, че като не й се яде нещо, трябва да го върне в хладилника, не да го хвърля на боклука и да ми каже, че не иска повече закуска. Предният път се оказа, че тренирали танца за края на учебната година през междучасието и тя предпочитала да танцува, вместо да яде закуска. Казах й, че няма проблем, уж се разбрахме и сега пак Tired
А не е да не обича това, което й слагам. Вкъщи всичко си изяжда, има апетит Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 15 юли 2016, 18:23 от Галче

# 520
Галче, пробвай да разредиш присъствеито на морковите в менюто ѝ и може да мине номера. Слагай през 2-3 дни. Друга идея е да разнообразиш диповете - цедено кисело мляко, хумус, гуакамоле... Аз снощи приготвих на ММ кутийката за обяд и му сложих моркови, целина, краставица и две варени яйца. Не мисля, че ще го нахрани, но се е амбицирал да слабее. Истината е, че преди да заживеем заедно беше с близо 10 кг надолу и за всичко обвинява мен  #2gunfire

При мен стресът се отразява добре, сиреч - слабея  Laughing Спомням си бях станала 47 кг, а съм висока 167 см покрай един много стресов период. Сега сякаш като цяло съм се успокоила и не се стресирам чак така. Ама ще видим, скоро ще сменям работата и ще следя положението.

По-късно ще напиша менюто защото всичко е под въпрос още.  Hug

# 521
Мога и да пробвам Ехи, но според мен не е проблемът точно в морковите и разнообразието, защото последният път и целина беше хвърлила Rolling Eyes

Аз днес "натрових" и колегата с кефир hahaha той каза, че имал странен вкус Joy

Последна редакция: пт, 15 юли 2016, 20:44 от Галче

# 522
Надявам се да е нещо моментно и да отмине. Може да приготвяте храната заедно. Много е хубаво, че се стараеш цялото семейство да се храни здравословно, предполагам не е лесно, особено за децата...

# 523
И аз се надявам да е някакъв временен бунт. Ясно е, че не иска закуска, но защо не прибира храната в хладилника след като вече сме говорили, че това е правилното поведение в такъв случай, ей това не ми го побира акъла. Но си права, че най-добре е да си кажа и това ще мине Peace
То не че аз не си криех сандвичите като бях малка зад леглото Embarassed и чак като се завъдиха мравки  Crazy ме разкриха Blush, но аз си бях злоядо дете, а щерката не е. И освен това като ме разкриха, спрях да крия храна Naughty

# 524
Това с криенето на храната ми напомня за една случка с бащата на един мой приятел. Навсякъде в тях имаше скрита храна, отделно се криеше и на други места защото човекът просто искал да е подготвен ако настане война  или някаква криза Laughing

И това ще мине Галче  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт