Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 544
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Аааа, важното е че ти е харесало (доколкото рабирам от поста ти) и наподобява кравето кисело мляко. Не съм го виждала никъде, но защото не съм го  и търсила. Има ли дъх на кокос?

# 556
Аааа, важното е че ти е харесало (доколкото рабирам от поста ти) и наподобява кравето кисело мляко. Не съм го виждала никъде, но защото не съм го  и търсила. Има ли дъх на кокос?

Да, но аз го обожавам Heart Eyes

# 557
Не съм пробвала кокосово кисело мляко.
Не бях видяла написаното с малки букви от Галчето. Не, не страдам чисто физически, психически ставам леко непоносима Laughing- мнителна, заядлива, саркастична и всякакви подобни екстри, които влудяват околните.
Целината и на мен ми е вкусна, но не знам защо нямам навик да купуваме често. По едно време си бях харесала пюре от целина и често правех, но скоро не съм се сещала. Листата ги слагам понякога в салати, допада ми как ухае.
Мъжът ми и големият ми син са се побъркали да играят баскетбол всяка вечер. Сигурно по три-четири часа откарват на игрището и готвенето би трябвало да е мое занимание, но нещо ужасно ме мързи през лятото и доста еднообразно се храним. През зимата се задържаме повече вътре и правим по-интересни и разнообразни неща.

# 558
Галче, редактирах си поста на предната страница с малко мрънкане за моя ПМС. Ти страдаш ли много?

# 559
И при мен е предимно настроението, но проблемът е, че много продължава /14 дни съм ок, 14 настроението ми, освен ако не полагам усилия, рязко се променя и спада под нулата понякога/ и направо имам чувството, че ще се пръсна Tired Някакви трикове за по-ранно предизвикване на цикъл можете ли да споделите Praynig

Аманда, стига да е доволна фамилията, аз не виждам проблем в по-еднообразното хранене лятото Hug

# 560
Според мен срещу бошуващи хормони нищо не може да се направи...при някои ПМС е с физически мъки (имам такава приятелка, издува се като балон),при други психически. Абе с две думи - кофти тръпка

# 561
Галче, не се сещам за някакви специални трикове. Чувала съм, че бананите правят по -лек ПМС, но не знам дали могат да го скъсят . При мен това състояние, да чукам на дърво, продължава по няколко дни.
Фамилията не се противи на еднообразното хранене, но на мен ми е леко гузно.
Днес децата закусиха принцеси  с кайма, кашкавал и гъби, не знам какво са обядвали, за вечеря ще има боб и свински ребърца на скара /за възрастните второто, за дребните и двете/. Салата от домати и краставици също.
Аз досега съм яла един банан, парче пъпеш и шепа кашу.

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 15:19 от Аmanda

# 562
Ехи, да и това с издуването го има при мен, но за щастие в повечето случаи поне то е краткотрайно само няколко дни

Не издържах и вчера си купих от аптеката този продукт http://femmed.com/products/hormonal-balance/, ще пиша, ако има промяна в ПМС Praynig

Аманда Hug Аз как обичам свински ребърца, но не знам поради каква причина това лято са безумно скъпи при нас по магазините Rolling Eyes

За днес менюто

закуска - овесени ядки с КМ, кефир и ананас
обяд - за ММ нахут с пилешко, за щерката от хляба от маниок на сандвич с бекон и кашкавал със сурова целина. За мен от френския омлет с тиквички със суров морков и шоко бар от 1с.л. сурватъчен протеин, 1с.л. какао, 1с.л. баобаб на прах и 3с.л. конопено семе
вечеря - още не съм я измислила; днес ще е жега при нас; може да е растителен протеин с фъстъчено масло, кефир; за децата с овес. ядки, рожков, баобаб и канела с моркови, за мен с какао и моркови Blush

# 563
Аз също много обичам ребърца и съм си намерила до нас един страхотен магазин, в който има и по-тънки като за скара, и по- дебели като за фурна.
Не знам защо са по-скъпи при вас, развито ли е добре свиневъдството? Напоследък пилешкото ми е толкова гадно, когато не е домашно, че сведохме почти до минимум консумацията му за сметка на свинско, агнешко и от време на време телешко.
Дано да ти помогне този продукт...

# 564
Аманда, мисля че е добре развито свиневъдството и до миналото лято на промоция можеха изгодно да се купят ребърца, а това лято излизат, колкото ми струва говеждото без кокал Crazy Аз обожавам всякакви меса с хрущяли Heart Eyes

# 565
Галче, ползвала съм билков продукт за мигрена(хормонална). Много, много ми помогна, но го съчетах и с цялостна промяна на храненето, защото лекувам и автоимунно. Казва се Phytoprogest и другото което пих е  Phytoest. Гледам , че има и за ПМС, но не съм пробвала. Тези, които пих, подобриха цикъла ми като цяло и не страдах от ПМС. И храненето се оказа решаващо, но ти по принцип си се храниш добре. На мен глутен ми докарва главоболие.

И аз много обичам свински ребра и тук са евтини, често ги готвя.
Днес имаме кюфтета с доматен чеснов сос за вечеря.

# 566
Свинските ребърца са на почит и в моето семейство, особено от ММ. Правила съм ги на тиган, но като видях колко пуши, просто се отказах. Сега или със зеле на фурна, или на барбекюто. Телешко не умея да приготвям  Blush

закуска
овесени ядки с ябълка и боровинки + смуути

обяд и вечеря каквото ми сготвят в ресторанта  Laughing Днес пак съм се отдала на социален живот и разчитам на чуждата фантазия за храната.

# 567
BeutiLfull, вдъхваш ми надежда bouquet Надявам се решението за теб да е имало дълготраен ефект.

Ехи, не го мисли много телешкото Wink И аз като теб все се чудех какво му е по-специалното, че ми става жилаво, освен ако не го готвя поне 2 часа на слаб огън Tired и от ровене и търсене, открих, че вълшебната думичка е "марината". Всяко месо като се маринова става доста по-крехко и по-вкусно и по-бързо се приготвя Peace освен калмарите hahaha. Досега не съм успяла да ги сготвя като хората без да се налага 15 мин да стоят в тигана и да се задушават. Но следващия път съм си запазила една рецепта за фурна и ще видим какво ще се получи Whistling

# 568
Галче, на мен калмарите най-много ми харесват пържени и това си е  Naughty Яла съм ги на грил, изобщо не ми харесаха...

Трябва да пробвам да мариновам месцето, преди да го метнем на барбекюто - аз месо по друг начин не обичам. Вчера бях на японски ресторант и в ястието ми е имаше телешко - ами жилаво беше, ама пък много вкусно. Името на ястието е Sukiyaki и горещо го препоръчвам на любителите на японската кухня.

Изглежда така:

# 569
Да се похваля с 3 кг надолу за 55 дни - това с хранене тип "разумно" и ходене пеша. Не ходя от 5 дни обаче  Confused Сили нямам след това 15 дневно чистете на строителни отпадъци до по нощите с тая баня  ooooh!
Иначе с меню като вашето не мога да се похваля  Blush
Ей на, днеска едни пълнени чушки ще сложа, ама без кайма, че тя ми мирише на мърша  Sick
Скрит текст:
1 ден съм отпуска, че идват майстори да слагат вратата на банята  Crazy
Крем карамел ще направя също.
През седмицата вечерите ядем печено месо, таратор, салати, баница, която аз съм правила. От нея малко си взимам обаче  Mr. Green
Такива екстри като вас не мога  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт