Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 538
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
И все пак аз направих ризото със скариди и кокосово мляко и моят прекрасен мъж не го хареса. Точно две скаридки бодна и това беше... Та мисълта ми е, че имам да дояждам неговото ризото и менюто ми за днес ще е като вчерашното. Сега сме в един Старбъкс и пием някакво карамелено мокиато с кокосово мляко и него го харесва хитреца  #Cussing out понякога имам усещането че си имам детенце  Grinning

Снощи правих салата с печено сирене, много ми хареса. А днес закусихме плодове и кисело мляко. Обядът ни протича в Старбъкс с banana bread и мокиато, но не издържахме, ужасна жега е навън, а досега бяхме на слънце. Това е засега, по-късно ще посетя форума пак  Hug

# 586
И аз за моето "детенце" правя сега пак "Орео"-то, но първо проверих дали иска пак да му направя. Аз всичко проверявам предварително, с надежда после да няма недоразбрали hahaha Този път обаче замених част от какаото с рожков, намалих захарта и вместо мляко сложих кефир, защото не ми се вдигаше 4л туба Whistling Оставих ги да изстиват във фурната. Надявам се да заприличат още повече на оригинала.

И при нас е горещо, но има облачета и вятър Heart Eyes Преди обяд бяхме на една площадка и аз бях седнала на тревата. После ходихме до магазина и ММ вика имаш нещо зелено на врата, помислих, че е трева и посегнах да го махна, а то се оказа малка зелена гъсеничка Mr. Green, пълно сливане с природата Joy

# 587
Гъсеницата е била бонус   Joy аз съм внасяла вкъщи калинка, но си спомням като бях дете една котка тръгна след мен и понеже не се отделяше, наложи се да я взема вкъщи. Но наистина не искаше да се махне,  до вратата ме преследва и влезе сама вкъщи. После естествено беше изгонена, но поне похапна кренвирш докато се прибере родителското тяло  Laughing

# 588
А то не беше само гъсеницата. В колата се беше самопоканила и една мравка, но нея бързо я открихме Wink

# 589
Децата са големи любители на всякакви буболечки и постоянно разнасят бръмбари, гъсеници и т.н Та при нас това си е често явление с компанията от природата Simple Smile.
И аз вчера направих салатата с печено сирене и стана страхотна. Много обичам печено сирене с мед и орехи , присетих се покрай салатата и може скоро да си направя.
Днес закуска - диня
обяд -печени чушки с домашен домаген сос и направих много хубав пълнозърнест хляб /за желаещите и можещите да си го позволят да топят в соса  Simple Smile/ Нищо чудно да се изкуша, има време до вечерта
за вечеря паниран кашкавал и салата /сигурно пак домати и краставици/
още не съм направила комбучата, все забравяме да купим захар, считайте колко често консумираме, че няма вкъщи
Галче, много разнообразно меню. А и колко видове близалки.... Децата са сигурно щастливи.

# 590
Аманда, моите деца малко ги е страх от буболечки понякога. Например синът ми лови мравки и ги слага по ръцете си Joy, но бяга и пищи от паяк. Щерката и тя има същата реакция с паяците. Но нашия ден вчера определено беше отреден на насекомите Laughing. Вечерта като си лягаха децата, наблюдавахме един бръмбар как се беше хванал в една паяжина и паякът беше там. Бръмбарът, колкото и да се опитваше, не успяваше да се освободи, единият му крак беше здраво залепнал за паяжината и накрая се измори и спря да мърда. Децата първо ги беше страх и ме молиха да съм убиела и двете буболечки #2gunfire, но като видяха, че е интересно и нито паякът има намерение да остави буболечката и да отиде при тях, нито пък бръмбарът може да се освободи, се отпуснаха и даже не искаха да си легнат преди да видят какво ще стана накрая и кой ще излезе победител Joy И за мен дори беше интересно да наблюдавам сцената, чак толкова голям бръмбар към 2-3 см дълъг, не съм виждала хванат в паяжина и то и паякът да е там Crazy

Близалките са много лесен начин за мен хем децата да ядат плодове, хем да не мрънкат за купен сладолед Crazy Имам много видове формички Sunglasses, но най-любимите ми са ето тези:
Имам и машина за сладолед иначе, но изобщо не я ползвам Crazy

Менюто днес

закуска - цвекловите палачинки с желета, вчера май забравих да ги напиша, с близалки вместо замразени плодове, че станаха доста hahaha Днес добавих още едни към асортимента: манго със сусамов тахан и кокосово олио
обяд - запечени картофи с грах и микс от царевица, зелен боб и моркови с останалите бургери от вчера и кашкавал със сурови моркови
следобед - някакъв вид близалки
вечеря - телешки дроб на лентички изпържен на тиган с нахут и сварено на пара броколи с доматен сос със салата от маруля, зеле, чушка, репичка, сирене и тикв. семки с поници от броколи, че са изкласили Mr. Green

# 591
Оооо, в тези близалки чак аз се огледах  Crazy
Обяд - таратор и миш маш с печени, белени чушки, много сирене и яйца
Вечеря - таратор и мусака с телешко

Утре вечерята ще е като днешната, умишлено готвя за 2 дни.
За закуска сина ми обича проста филия с масло, краставици на шайби и шарена сол  Crazy

# 592
Една хранителна салата от мен с киноа, нахут, черен боб, царевица, целина, червена чушка и чери доматки  Blush

Скрит текст:

Дресинг:
Скрит текст:

В последните 2-3 седмици съвсем съм излязла от здравословния си хранителен режим и ям каквото ми падне и само се обвинявам после.  Cry

# 593
Какво й има на салатата Ехи Whistling Подсети ме и аз да накисна киноа за днес. Въпреки че още не съм решила как ще я готвя hahaha

Менюто днес

закуска - овесени ядки, пшеничен зародиш, ленено семе, с кефир, КМ, и ананас
обяд - от нахута с бургери и сурови моркови и целина
вечеря - ще ги пробвам свинските пържоли най-накрая Laughing с някаква киноа и зелена салата

Nefertarri
, на мен любимата ми закуска като малка беше или филия с масло и мед/халва/маджун или кускус с много захар Crazy

# 594
Галче, аз споделям само здравословните неща, които хапвам, останалите си ги премълчавам. ММ твърди, че от всичкия джънк ми излизат пъпки, но как да му обясня, че хормоните бушуват в мен и да внимава какво приказва  Joy

# 595
Галче, аз споделям само здравословните неща, които хапвам, останалите си ги премълчавам. ММ твърди, че от всичкия джънк ми излизат пъпки, но как да му обясня, че хормоните бушуват в мен и да внимава какво приказва  Joy

Съчувствам ти Hug Може и да има мъже, които разбират женските хормони, но и ММ не е от тях. Поне си знае, че като го предупредя, че е в интерес на всички ни да избягва да си прави шегички с мен, положението е напечено Crazy

# 596
Истината е, че за много неща "от хоромните е" е добро обяснение, но не е приятно да го чуеш и обикновено има обратен ефект #2gunfire Не е лесно да си жена, ама това май е за друга тема  Laughing

# 597
Галче, страхотни са тия формички за близалките. Ние нямаме, само сладолед от плодове им правя от време на време. Но те пък хапват много плодове по принцип и малко ми се струва безсмислено.
Малкият обаче харесва и доста боклуци - банбони, шоколади и пр, Ама от вредните купешки, а не домашни и не се навива на алтернативи. Не знам как се получи така- голямото да не яде гадости, а малкото всеки ден да иска.....
За днес моето меню.
три варени яйца
близо половин килограм смокини  Embarassed
боб и салата от домати и лук
 и изядох един шоколадов бонбон, че една колежка черпеше
на децата
по две варени яйца за закуска
обяд салата от картофи
вечеря пълнени чушки с ориз, не пожелаха боб
ММ яде еднократно, омлет с гъби и бекон

# 598
Аманда, моят син имаше един период, когато все ми сочеше кутиите с анимационните герои в магазина. Обясних му, че щом има картинки по кутиите, значи не е храна, а само нещо, което прилича на храна и че тази картинка е там, точно защото някое дете ще хване майка си за ръката и ще започне да я увещава да му купи например Бъз бакер Joy Оня ден пак видя една такава кутия в магазина, но ми вика, мамо не искам да го купуваме, но искам да ти покажа Бъз бакер Joy
На щерката и ММ директно им показвам съдържанието с 5 реда съставки и до там приключва разговора naughty:
Знам, че се вманиачавам понякога, но не мога по друг начин да реагирам Blush
Ако нещо не може да бъде приготвено вкъщи, значи не е храна. А ако може да бъде приготвено вкъщи, винаги ще бъде по-добре за нас да си приготвим вкъщи Mr. Green

Скрит текст:
За всички желаещи формички, ако имате път до Силистра, Разград или Ахтопол втората половина на август, мога да ви направя подарък bouquet

# 599
Ох, Галче, само, ако знаеш колко пъти съм обяснявала.... Ама и аз съм си виновна, защото като почне да нервничи и от срам от хората в магазина, купувам.
А брат му на 2г.8 м. обясняваше в детската, че не иска вафли, защото имат хидОГениРирани мазнини Laughing и учителките се забавляваха
Скрит текст:
ММ е от Силистра, ама ще почиваме чак в началото на септември и то за седмица Simple Smile И вероятно ще сме на трийсетина километра от Варна

Общи условия

Активация на акаунт