Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 516
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Ние днес цял ден бяхме на басейн и децата ядоха там кебапчета и пържени картофи, вкъщи закусиха по един банан
моята храна - няколко парчета диня и миш-маш
Галче, мерси за линка за ребърцата.
Ехи,
Скрит текст:
не е като да не съм ходила, толкова разнопосочни съвети обаче ми дадоха, че тотално ме объркаха /а и тримата са известни имена/. Аз от няколко дни пия пробиотик с фибри, тъй като ММ изкара стомашен вирус . Имам чувството, че фибрите предизвикват цялото издуване. Да не знае човек как да се храни - от една страна без фибри не може, че лошо става, от друга- това къркорене ме влудява

# 646
Скрит текст:
ооо, аз като пия фибри съм като балон с газове  Нещо и аз не се чувствам особено във форма, от 3 дни не съм ходила до "онова място" пък не ми е тежко. Истината е, че не ям много, може и от това да е, но е доста неприятно. Май ще изпия малко фибри довечера  Embarassed

# 647
SunS, аз соя не съм покълвала, но мога да споделя с теб как аз покълвам бобови, не мисля, че за соята ще е нещо специално. Имай предвид, че някои бобови например не ми покълват, т.е. кълна не пробива през бобовата обвивка. Аз накисвам в стъклена купа в чешмяна вода със стайна температура 1чаша боб, нахут, леща и т.н. След 24 часа, изливам водата, изплаквам и оставям да покълва. Обикновено похлупвам стъклената купа с чиния отгоре да не изсъхват зрънцата, но ако забележа, че започват да ферментират, обикновено ако е много горещо вкъщи, махам чинията. Най-добре е да сложиш тензух отгоре и да ги оставиш да дишат, но аз все гледам най-лесното Blush След няколко часа трябва да видиш кълнчетата Heart Eyes После вече зависи колко големи искаш да ти станат кълновете Peace Ако искаш да станат по-дълги, можеш всеки ден да ги преплакваш, да не вземат да мухлясат или да започнат процеси на ферментация. И обикновено е препоръчително да се държат на тъмно, но аз ги държа на плота Mr. Green

Аманда, не знам доколко е така, но съм чела, че добавките с фибри могат и да навредят, вместо да помогнат. Най-добре фибрите да идват от естествена храна. Също съм чела, че вземането на магнезиев цитрат преди лягане може да има лаксативен ефект, а  и ако вярваме на написането в нета, то почти всички имаме дефицит на магнезий Rolling Eyes
И докато сме на темата, аз правих теста с цвеклото, но или не го правих както трябва или усвоявам цвеклото без външни признаци в тоалетната Blush, защото още нищо не съм забелязала, а чак толкова много дни да се е заседяло вътре в мен не ми се вярва, не е като да не съм ходила по голяма нужда оттогава Thinking

# 648
Какъв е този тест, Галче? Предполагам ядеш цвеклото и чакаш за червено аки?

# 649
Какъв е този тест, Галче? Предполагам ядеш цвеклото и чакаш за червено аки?

Точно Laughing

# 650
Ние тези дни ядем само зловредности, голямото дете се прибра от БГ. Повече май няма да го пускаме за толкова дълго. Забравил е всички правила и за всяко нещо се пазари.Гостуват ни и роднини и ги разхождаме из района, ядем основно навън бърза храна, че е по евтино.

Днес ще правя пържоли на фурна с крема сирене и пушено сирене за сос. Може би и гъби.
Вчера имаше пилешка супа.

Непременно ще пробвам хляба от киноа. Дано се получи.

Колбаси и ние не ядем, купувам обаче шунка от бут, обаче нея пък я тъпчат с някакви сладки сиропи, така че и това рядко взимам. Ям бекон, всякакъв. Mr. Green

# 651
Този прием на фибри случайно се получи. Не бях видяла, че в пробиотика има добавени, а дадох доста пари и не ми се купуваше нов. Както и да е, днес взех един блистер без фибри, дано се успокоят нещата.
Ехи, напълно е възможно да е от малкото храна. Яж повече зеленчуци и бобови, при мен действат безотказно.
Галче, да не би да си хапнала само едно -две парченца и затова да не си е проличало? Аз ям най-много цвекло през есента, когато си го правя на салата, сурово настъргано с моркови и ряпа и още на следващата сутрин резултатите са видими. Даже понякога, когато забравям, се плаша.
Магнезий приемам като добавка към колагена, който пия. Но не е много редовно, понякога с дни забравям.
Днес за закуска децата ядоха - тахан с мед и по един банан
за после ще го мислим, довечера отчет

# 652
И аз приемам добавки - B Complex и рибено масло. Понякога магнезий, но не много редовно - таблетките ми са отгромни! Като костилка на маслина, ама от големите  Sick Витамин В12 също пия. Обаче не знам доколкото всичко това е добре, имам си едно наум  newsm78 замисляла съм се за витамин А за кожата, но морковите също съдържат, така че засега си хрупкам моркови. Та така...

снощи за вечеря имаше риба с картофена салата + зелена салата

днес закуската бяха сандвичи от вегански салам и домат

обядът ще е плодове

вечерята... ахх, нямам никаква идея, ще импровизирам  Praynig

# 653
Витамин А има и в доматите.
Децата днес бяха при майка и по неин отчет бая са хапнали и да не ги търся за вечеря - на обяд пилешки бутчета с картофи, следобяд - диня. После са ходили да пазаруват и голямото е изяло около 200 грама гауда и една кутия чери домати, малкото - синьо сирене и чери домати, отделно са искали и някакви био десерти с чиа, какао и нещо люто, разделили са си и хлебче със семена

Моето меню
- от екструдираните оризови блокчета две с тахан за закуска
обяд - смути от праскови, банан, чиа и лъжица мед
вечеря - свинска пържола и шопска салата

# 654
И аз да добавя за витамин А, богат източник е дробът, ако го ядете Peace http://www.bb-team.org/hrani/ingredient/vitamin-a

Аманда, за експеримента, хапнах половин цвекло според мен средно по размер Rolling Eyes Вчера нали вечерята беше варена царевица, сега ще следя дали ще забележа кога тя ще излезе hahaha

BeutiLfull Hug сигурно с времето всичко ще си дойде по местата. Те децата разбират бързо кога къде как могат да се държат Whistling

Аз съм пред голяма дилема какво да сготвя за вечеря Thinking Проблемът ми е, че и тиквичките са за бързо готвене и царевицата и пилешките гърди, че и патладжан имам, а и кашкавала гледам да употребим преди да стане време за пътуването Crazy

закуска - овесени ядки с КМ, кефир и остатъка от ледените близалки, които са за следобед с култивирани сини боровинки
обяд - свинските ребра последните за щерката с хляба от нахут и със сурови моркови; за ММ с варена царевица и купени соеви кълнове със запечени картофи с кашкавал
следобед - близалки от авокадо, банан, какао, рожков и брашно от баобаб и малко канела и кефир
вечеря - ще питам децата за идеи от изброените по-горе Joy

# 655
Галче, ами ти бая си хапнала цвекло, много странно Thinking
Какво сготви за вечеря?
Дробчета обичам, макар да ги възприемам по-скоро като зимна храна. Забелязала съм, че ям сезонно някои храни.
Аз се чудя дали тази сутрин да направя баноновите палачинки за децата, имам време. ... Ще се отчета по-късно.
п.п редактирам, направих палачинките... Само с банан и яйца категорично не станаха, нещо явно обърках пропорциите, яйцата бяха малки, защото са домашни. Като добавих овесени ядки, заприличаха на палачинки. Голямото дете изяде две и много ги одобри,малкото дори не пожела да ги опита.  За пореден път се убеждавам, че няма смисъл от заместители на продукти. По-удачната закуска би била омлет и един банан или просто варени яйца и банан. За моя вкус стават прекалено сладки, аз класически палачинки харесвам в солен вариант - със сирене или с някакво месо и салата. Та така - фен съм на храненето с цели продукти много повече, а не на кулинарните експерименти, установявам с времето. Или може би човек се пригажда спрямо това, което яде напоследък...

Последна редакция: ср, 03 авг 2016, 08:57 от Аmanda

# 656
В крайна сметка сварих царевица, имах печен сладък картоф и задуших пилешките гърди с лук. Това беше вечерята за децата. Аз ядох купени соеви кълнове и те са за бърза консумация hahaha с доматено-лучен сос с нори водорасли и пилешко със салата от маруля, китайско зеле, червена чушка, репички със сирене и конопено семе и поници от елда и броколи.

Днешното меню

закуска - овесени ядки с КМ, кефир, остатъка от сместа за ледените близалки и сусамов тахан с канела и ябълка
обяд - от хляба от киноа с пилешкото и сурови моркови, за ММ с варена царевица и купени соеви кълнове с доматено-лучен сос
следобед - близалка от плантанов банан, рожков, брашно от баобаб и портокалова вода
вечеря - от френския омлет с тиквички но под формата на пица с кашкавал, бекон и броколи с доматен сос; със салата от маруля, китайско зеле, репички, краставица, сирене и конопено семе

Аманда, и аз така си мисля понякога, че в естествен вид е много добре да се ядат храните. Даже се замислям, ако нямаше интернет, за колко ли от експериментите изобщо не бих се сетила Blush
Но то мазохизмът няма граници Whistling
Не знам дали бях ви пускала една статия тук, една майка отегчена от готвенето на разнообразни ястия, защото децата все казват пак ли това ще ядем и нейният коментар, малките вълчета не питат. "Е, елен ли? Пак ли елен ще ядем" Joy

# 657
В този ред на мисли, предпочитам да ми се казва в прав текст на кой какво му се яде за да няма после "ама ти знаеш, че това не го обичам", "аз това няма да го ям, ама ти си хапни де" и т.н. Случвало се е многократно и то най-вече като реша да експериментирам с нещо ново. ММ е малко консервативен по отношение на храната и например като му кажа, че ще готвя боб, и той почва "ама сега да не си правиш експерименти някакви, правиш го както си го правиш, че аман"  Joy

Снощи вечеряхме по една салата и вегански кренвирши с вегански кашкавал на фурна - отврат бяха и двете  Sick

Днес закуската беше в колата, за съжаление. Трябваше да свършим малко работа и по пътя папахме боровинки

За обяд аз най-нахално направих сандвиш само на себе си  Laughing После се сетих да питам ММ дали е гладен, за щастие не беше.

Вечерята пак ще е някаква салата, имаме и плодове. Мислех да правя леща, ама айде друг път  Laughing

Цял следобед си губя времето с епилиране и разкрасяване и просто нямам нерви да готвя. Целият ми ден замина с тия досадни неща

# 658
Вчера ядохме вечерта пъстърва на скара и зелева салата.
Днес даже закуска не успях да направя на децата, че излязох по тъмни зори и не знам каков са яли. Аз съм на един таратор до момента. Довечера ще има боб и шопска салата.

# 659
И докато сме на веганска тематика, тофуто, което сложих да се маринова в саламурата на сиренето вече има вкус на сирене. Ако го натроша и смеся с други продукти, може и да заблудя някой, че е сирене Whistling

Между другото имам резултати от теста с царевицата Joy ако не се лъжа 40 часа от влизането до излизането. Не е перфектен резултат, но аз и не съм очаквала да е Blush

Менюто днес

закуска - овесени ядки с КМ, кефир и сини боровинки; за мен айс-кафе домашно
обяд - за щерката от хляба с киноа с пицата от тиквички и задушени броколи; сурови моркови и ябълка за закуски; ММ варена царевица с пица от тиквички и замразен азиатски микс с картофи на тиган и бекон. Аз съм на два моркова с половината от ей този чипс http://www.harvestsnaps.com/products/flavor/snapea-crisps-lightly-salted. Взех го да видя дали ще се одобри за почерпка за БГ. Исках да е нещо, което го няма там и беше одобрен единодушно Flutter Сладката част ще са ей тези шоколади http://www.brooksidechocolate.com/usa/dark-chocolate-bars, които мисля, че ги няма в БГ. Най-после го измислих Party
вечеря - патладжан ще е, но още не съм измислила как ще го приготвя със зелена салата естествено Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт