На пазар в Лозенград и Одрин - 9

• 293 026
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
  • Varna
Още вчера щях да пиша да  не рискувате, но реших да си замълча.
Но четете, четете бе, вижте какво пише и не рискувайте с пътувания сега. Казва ви го човек курназ, като човек който не е ходил само до Одрин или Лозенград а е ходил на места в Турция където много турци не са ходили и си е една авантюра да направиш такова пътешествие. Хич не съм от страхливите, но сега доста се позамислих.
Така, че умната.  Hug

ПС. Предупредена съм и от мои приятели които живеят там да си налягам парцалите и да не предприемам пътуване.

# 286
  • Бургас
Делте, според теб какво може да ти се случи толкова, отивайки за еднодневен пазар в Одрин. Гледам и по курортите всичко е спокойно и хората си прекарват добре. Все си мисля, че това са си някакви вътрешнодържавни чистки, които не биха засегнали редовия турист. Дано не греша  Tired

# 287
  • Бургас
Аз мисля, че нито един пазар не си струва в тези размирни времена. При обявено извънредно положение в Турция и то за 3 месеца, във всеки момент могат да решат да си затворят границите, примерно и да останете там за дълго. Всеки сам да си преценя, но ми се струва, че българите умираме да правим напук на ситуациите, които стават все по-тревожни и неблагоприятни. Да не говорим за другата страна на монетата - да им наливаме пари в икономиката на една тоталитарна и недемократична държава... каквато вече е Турция. Казвам го със съжаление и мъка, защото ми беше много любомо място - и Истанбул, и Егейска Турция, но до тази година...

# 288
  • Varna
Джулка,
Ами поне до месец да не се ходи там. Напрегнато е. Аз го казвам с грижа, разбираш ли.
За пример мога да дам шефа си който е турчин, от нашите. Момчето оня ден хукна да прибира децата си които беше оставил при майка си в Истанбул за ваканцията. Така я подпали колата, че за нула време отиде и се прибра. Той щом се притеснява, значи и ние трябва да имаме едно на ум.
Вярно е, че в малките градчета е спокойно. Това от първа ръка го знам, преди малко ми се обадиха и ми го казаха. Но чета вече, че се позатяга положението, нощен час, военно положение.

Ох, и на мене как ми се ходи, ама вече ще я гледам през крив макарон Турцията. А си бяхме наумили да опознаем турското Черноморие тази година, та чааак до Грузинската граница да джиткаме. А Истанбул ми е слабост, та слабост.

За Одрин знам, че имало военни които проверяват колите на влизане и излизане. Само това. Който се престраши да иде, ще ни пише. И верно казва Bitter Sweet- като ходим вече наливаме парички във икономиката на тоталитарна и недемократична страна. Това си го мислех снощи.....ще ми липсва пътуването до там, много ще ми липсва. Ние все попадахме на много читави хора. И това ни е привличало, не толкова да идем да напазарим.

Господ да им е на помощ на комшиите!

# 289
  • Бургас / UK
BitterSweеt,
Много отдавна не ходя в Лозенград,а и където и да е в Турция да пазаря и да им подпомагам икономиката  Peace
Делта,благодаря за информацията,такъв човек ми трябваше,като теб,да ме стресне  Mr. Green Знам,че много си обикаляла там и щом ти си "налягаш парцалите"  Wink аз къде съм тръгнала...  Hug

# 290
Ами и аз реших да не влизам повече в разговор, но сърцето ми не трае да сподели новината от вчера.Имам позната  от Одрин, която е учителка./Една от многото уволнени/Сега цялото семейство е много притеснено.Децата и са големи и ги е изпратила в България при родителите си.Мислите ли, че е спокойна за положението в Турция като се разделя с децата си.

# 291
  • Все на втория етаж
Дами, чета и следя. Ако някои от вас се престрашат,  нека пишат. Аз ходих преди месец и половина до Одрин и скоро се канех пак.  Дори обмених доста лири, защото бях харесала да донакупя разни неща. Разбира се , никой пазар не си струва риска. Но пък , ако там е спокойно, бих отишла за ден.  До Истанбул не бих рискувала, а ми се ходи, та ми се реве. Много го обичам.
Имам приятелка, женена за турчин, живеят в Измир. Чухме се преди 2 дни, каза че всичко е спокойно. Даже за преврата беше разбрала от приятел от Бг, който й звъннал да пита как са.
Та не знам. Не съм смело сърце по принцип, даже съм бая страхлива. Но пък ако кажете , че в Одрин всичко е спокойно ...ще се замисля.

# 292
  • Varna
Не е за тази тема, но да знаете де ......

Турция прекрати действието на Европейската конвенция за правата на човека. Това туко що го прочетох.

Моя позната преди малко четох. Нейна приятелка секретарка на декан в Истанбулски университет, арестувана!

# 293
  • Пловдив
И в новините днес освен предупреждението от Външно, казаха ,че молят всички ,които влизат в Турция ,да се регистрират на сайта ,къде отиват,за да аможе в случай на нужда да се знае къде кой е. Също казаха,това което е казано няколко поста по-горе, че в Одрин има военни и проверяват всички на влизане и излизане ,но не само лични документи ,а от до. Същото било и в самия град. За друг град това да асе случва не споменаха....

"МВнР настоятелно препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване до Република Турция до нормализиране на обстановката. В случай на крайна необходимост от пътуване до Турция, да се информират постоянно за актуалните събития в страната и конкретния район, който планират да посетят, както и да се регистрират в рубриката „Пътувам за…” на сайта на МВнР, като оставят адресни и мобилни данни."

# 294
  • Бургас
БИХТЕ ЛИ ДАЛИ КООРДИНАТИТЕ НА ТОЗИ МАГАЗИН, ЧЕ И АЗ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ОТ ПАРФЮМИ

Магазинчето се намира на центъра в Одрин до ето този фонтан за ориентиране

BARGELLO От почти 2 години си купувам от Одрин само тези парфюми.....Едно към едно с оригиалните или поне тези които аз съм позвала...... на достъпни цени и страшно трайни.

П.П.Там може да се купуват и с бг парички.Два парфюма струват 25 лв. а ако плащаш в лири 2 бр. за 40 лири.....Ако вземеш 10 или над 10 бр. ти правят отстъпка в цената и вместо два за 25лв. ти ги дават два за 22 лв. +подаръчета разни като несесери,портмонета....всеки път е различно.Въртят се на смени,една дама и две момчета.Когато се случи и попадна на мацката тя е по дашна от към подаръци,обаче на два пъти попадам на колегите и....няма такива пинтии и по габровско сигурно  Rolling Eyes
Днес съвсем случайно научих, че този магазин за парфюми го има и в Бургас.

# 295
Благодаря ви момичета  Hug ,дано да успея да отида и после да разказвам  Mr. Green
Всички теми свързани с Турция замряха и само за тоя преврат се говори и колко страшно е там..... #Cussing out

Отивай и не му чети и мисли много. Да, страшно е за някои там, но не и за туристите. Дори в извънредно положение туристите са в известна степен повече защитени, понеже тогава вероятността за терористичен акт е по-малка. 

# 296
  • Там където е семейството ми
Не знаех за Бургас....знам че има в София,Пловдив и Ст.Загора но никога не съм си купувала от там.
Тъй като пътя ми от моя град до Одрин е на има няма 70 км. ми идва по на сметка да отида и да си ги купя от Одрин от колкото да си ги купя от тук,а и мен ми харесваше като цяло да пътувам до Одрин,разтоварващо ми действаше......сега обаче предвид ситуацията,по скоро ще ми е нервно и притеснено отколкото разтоварващо.......Ще го мисля,като се прибера от морето,ще се ходили или не....зависи от това как ще са нещата тогава а и тия дни като заговоря за Турция,мъжът ми не дава и дума да кажа за пътуване натам....явно му се свидя  Mr. Green

П.П.На моя колежка сестра и заминава за планирата им почивка за Кушадъса на 6 август  Rolling Eyes

# 297
  • Varna
Аз, мисля, че трябва малко да се изчака да се поуталожат нещата и тогава който иска ще си ходи.
Вчера и днес сутринта слушах, че организираните почивки за Турция съвсем минимално са намалели. По курортите им е спокойно. А и хората използват защото и цените са паднали доста за тези организирани почивки.
Освен това, пак предупредиха, поне в началото малко да изчакаме и тогава да предприемаме пътувания към Турция. Но вече всеки си решава.
Аз, имам време да поизчакам месец и ще решавам за по нататък.

# 298
# 299
  • у нас

Да, отдавна ги има на няколко места тези парфюмерии  Heart Eyes Даже има и промоции Wink

Общи условия

Активация на акаунт