На пазар в Лозенград и Одрин - 9

• 292 832
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Извинявам се за може би глупавия въпрос,но от написаното от вас,разбирам ,че в събота се ходи на синия пазар, а  в петък има друг пазар,който си заслужава . Кой е той?!?! Къде се намира!?!

Първият пост ще ти даде отговор на въпросите  Wink
В първия пост пише:"Големият пазар се провежда в петък, близо до борсите. "
И има снимка ,явно н входа,но на мен това нищо не ми говори. Кой борси? За прахове,до фонтана с рибаря? И къде по-точно до тях?

# 151
  • Димитровград
Тук се провежда пазара в петък:
https://www.google.bg/maps/@41.6702507,26.5514476,287m/data=!3m1!1e3?hl=bg

# 152
# 153
Здравейте, дами! Утре ще пътуваме до Одрин и ме интересува дали ще ни пуснат само с пълномощно на български за колата, тъй като е фирмена? Благодаря предварително за отговорите.

# 154
  • Бургас
Здравейте, дами! Утре ще пътуваме до Одрин и ме интересува дали ще ни пуснат само с пълномощно на български за колата, тъй като е фирмена? Благодаря предварително за отговорите.
Трябва да е с легален превод на турски.

# 155
Здравейте, някой ходил ли е по оптики и поръчвал ли си е диоптрични очила?

# 156
  • у нас
Извинявам се за може би глупавия въпрос,но от написаното от вас,разбирам ,че в събота се ходи на синия пазар, а  в петък има друг пазар,който си заслужава . Кой е той?!?! Къде се намира!?!

Първият пост ще ти даде отговор на въпросите  Wink
В първия пост пише:"Големият пазар се провежда в петък, близо до борсите. "
И има снимка ,явно н входа,но на мен това нищо не ми говори. Кой борси? За прахове,до фонтана с рибаря? И къде по-точно до тях?

Малко по-налоду има карта на борсите и на пазара. Същата от Гугъл, която ти е пратена от Рapaone.

Тук има ли пишещи, които минават през гръцко-турската граница, за да отидат до Одрин?

# 157
Правилно си разбрала.  Hug Аз съм ходила два пъти на петъчния пазар и там има главно текстил: дрехи, пердета, килими и домашни потреби. На този другия не съм била и не мога да кажа какво е положението, но май по-скоро се продават само плодове и зеленчуци.

Правя трети, последен опит с въпроса ми от предните страници. Тъй като не мога да си пускам често отпуска, за да посещавам петъчния пазар, то заслужава ли си да се ходи до пазара в Лозенград? Има ли дрехи, защото ме интересуват главно те, а не зеленчуците и плодовете. Предполагам, че е по-малък от Одринския. Ще се радвам на мнение на някой, който е бил и на двете места

# 158
  • Пловдив
Извинявам се за може би глупавия въпрос,но от написаното от вас,разбирам ,че в събота се ходи на синия пазар, а  в петък има друг пазар,който си заслужава . Кой е той?!?! Къде се намира!?!
Правилно си разбрала.  Hug Аз съм ходила два пъти на петъчния пазар и там има главно текстил: дрехи, пердета, килими и домашни потреби. На този другия не съм била и не мога да кажа какво е положението, но май по-скоро се продават само плодове и зеленчуци.

Правя трети, последен опит с въпроса ми от предните страници. Тъй като не мога да си пускам често отпуска, за да посещавам петъчния пазар, то заслужава ли си да се ходи до пазара в Лозенград? Има ли дрехи, защото ме интересуват главно те, а не зеленчуците и плодовете. Предполагам, че е по-малък от Одринския. Ще се радвам на мнение на някой, който е бил и на двете места
Благодаря Simple Smile
Аз съм била само в събота на борсите и Синия пазар, който е разделен на две - зеленчуци и всичко друго(дрехи,пердета, чанти) , но доста ниско качество и визия, не че не може да се намери и някоя находка.Нопък от часта със зеленчуците съмочарована,ако мога ето там ще съм всяка седмица Simple Smile

# 159
  • Varna
Мишелин,
Не съм ходила на пазара в Лозенград, така, че не мога да ти помогна със съвет Hug Спираме само на Кипата там за малка почивка или ако много сме гладни и си бием камшика за Одрин.

# 160
  • Пловдив
Разгледах с google Петъчния пазар и виждам , че и отвън има разчертани места за спиране на коли. Вие къде спирате? Такса има ли ? По кое време на деня е най- добре да се иде там?

# 161
  • Димитровград
Тук има ли пишещи, които минават през гръцко-турската граница, за да отидат до Одрин?
Аз съм минавал няколко пъти, когато има големи опашки на Капитан Андреево. Пункта е много малък и ако има повече коли трябва да се почака. Минава се през Кастаниес -Гърция и после в Турция през Караагач и си в Одрин през моста на Марица , който излиза точно на петъчния пазар.

# 162
  • у нас
Аз съм минавал няколко пъти, когато има големи опашки на Капитан Андреево. Пункта е много малък и ако има повече коли трябва да се почака. Минава се през Кастаниес -Гърция и после в Турция през Караагач и си в Одрин през моста на Марица , който излиза точно на петъчния пазар.

Оглеждат ли много багажа?

# 163
  • Димитровград
Ако питаш за гърците - питат за цигари, алкохол, проверяват багажника но не са ме ровили както нашите. Само че не съм прекалявал с количествата. Имай в предвид, че после минаваш още една граница, нищо че там няма митница - питат откъде идваш, защо не си минал през Капъкуле, но не са проверявали багажника.

# 164
  • у нас
Ако питаш за гърците - питат за цигари, алкохол, проверяват багажника но не са ме ровили както нашите. Само че не съм прекалявал с количествата.

Благодаря ти.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт