На пазар в Лозенград и Одрин - 9

• 292 960
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Здравейте!
До сега съм ходила в Лозенград на път към Истанбул. Сега обаче искам да отида до Лозенград /от КПП М.Търново/ и после до Одрин. Чуденката ми е дали ще трябва да се качвам на магистрала и съответно да ме таксуват на бариерите? Има ли начин да го избегна, т.е. да мина по друг път? За първи път ще ходя с моята кола, до сега само с приятели съм ходила и нямам идея как и къде се купува онова нещо дето се лепи на стъклото и как се зарежда  Embarassed

# 421
  • На юг от тук
Карта са ми вадили само от Kiler-a и то безплатно. От Кипа нямам карта, не ми е трябвала никога такава.

Последно преди 2 мес.питахме в Кипа за карти и казаха,че нямат.В Мигрос ако няма движение мисля,че след три месеца ,после е невалидна.
До Одрин няма магистрала,започва след него.Така че спокойно пътувай.

# 422
  • София
А въпросната борса за перилни препарати всеки ден ли работи?

Първото ми ходене беше през юни, а целта в никакъв случай не беше пазар, а по-скоро разходка, защото открай време имах огромно желание да отида в Турция. Разбира се минахме през Кипа и Марги, но по-скоро от любопитство (не че не излязохме с една количка от там).
Ако всичко е наред и в събота отидем до Одрин, ми се иска да посетя въпросните борси(предния път даже не съм ги и търсила).

А някой ходил ли е в музея на здравето?

# 423
  • Бургас
До Одрин няма магистрала,започва след него.Така че спокойно пътувай.
А от Одрин до Свиленград магистрала ли е?

# 424
  • София
не е магистрала, но е доста приличен път Simple Smile

# 425
Благодаря за отговорите за картите  bouquet
Относно борсите - четох, че били голяма мизерия, в нещо като гето, колко е вярно - не знам, но някак не ми се стръува оправдано за разлика от няколко лири да се посещават, ако наистина са зле. Ако се пазарува за магазин, предполагам, че тогава си струва, но в магазините, които сме посещавали все има  прахове и омекотители на промоция, ако това се търси  Rolling Eyes

# 426
  • Варна
От Лозенград до Одрин може да се мине и през магистралата, но е ненужно. Пътят е приличен, а и по-кратък. Строят и още по-добър.

# 427
А някой ходил ли е в музея на здравето?
Преди около 3 години и половина ми беше посещението в музея, мога като цяло с информация да помогна но зависи какво точно Ви интересува, заради актуалността ѝ Simple Smile

# 428
  • София
Преди около 3 години и половина ми беше посещението в музея, мога като цяло с информация да помогна но зависи какво точно Ви интересува, заради актуалността ѝ Simple Smile

Като цяло заслужава ли си да се посети?

# 429
В музеят на здравето бях април месец и за мен лично си заслужава да се посети.  Peace

# 430
  • Varna
Някой по назад попита за хомеопатични лекарства.
Няма в Турция. А аз като отивам натам купувам за моите аркадаши каквото са ми
поръчали.

Музеят на здравето за мене си заслужава. Стига човек да го интересува точно това и история.
На мене не ми се излизаше от там.

Аз, утре рано сабалЯн тръгвам за Истанбул за три, четири дена. След това два дена в Едирнето. Ако има
нещо интересно, още от там ще пиша Hug

# 431
  • София
Значи ще се посети, живот и здраве до тогава.
Аз пак тръгвам с нагласата за разходка на първо място Simple Smile

Притесненията ми са единствено относно минаването на границата на връщане, че незнам западноевропейците дали се изнесоха  вече или все още има опашки по границата.

# 432
  • Varna
Само така!!!
И ние тръгваме към Одрин с нагласа за разходка. А покрай тази нагласа, правим и един
лек шопинг за разнообразие Wink
Те западноАврУпейците имат Байрам, та не мога да дам съвет и аз за границата как ще е newsm78

# 433

Като цяло заслужава ли си да се посети?
определено си заслужава според мен, като поотрасне малко младежа ми и него ще заведа  Peace

# 434
  • Все на втория етаж
Delta, да споделиш после как е положението в Истанбул. Много ми се ходи. До миналото лято ходех два пъти годишно,  от миналия Юли не смея нещо.
Музея на здравето така и не го видях, а два пъти отивам с нагласата да го посетя. Планирам този месец да отида. Дано успея.  Засега само ви следя с интерес.

Общи условия

Активация на акаунт