На пазар в Лозенград и Одрин - 9

• 292 930
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
  • Burgas
Ние скоро ще пътуваме има ли неща, които не се препоръчва да се купуват, такива, които на границата трябва да ги изхвърля. Бях чела за млечни продукти. Аз не отивам на пазар, а на разходка, но доколкото се знам, ще купя това-онова 😜
Винаги купуваме млечни продукти /кисело мляко, сирене и кашкавал/. Никой не ни е проверявал. Митничарите виждат торбите от Кипа, но явно не им пука особено какво носим.

В повечето случаи е така- "затварят си очите",но аз съм присъствала и на много щателна проверка от нашите митничари(М.Търново) и точно мляко и млечни продукти се конфискуваха PeaceДоколкото знам заради разпоредби за ветеринарен контрол на Евросъюза - ако все пак решите да купувате такива продукти,поставете ги в затворени торби или чанти,да не се набиват на очи.

# 541
  • до най-прекрасния мъж
Млечни и месни продукти са забранени за внос. Има табели с картинки преди нашата митница относно забраната. Ние носим по една опаковка кисело мляко, сирене и кашкавал и слагаме торбите най-отзад в багажника. Никога не са ни ровили, но и ние
като цяло не купуваме много работи и не се набиваме на очи. Отварят, виждат торбите от Кипа и Уайкики и затварят. Миналата събота пратиха цял автобус на скенера за обстойна проверка, но за какво, така и не разбрахме.

# 542
  • Пловдив
Обстойните проверки са почти винаги по сигнал и най-вече за цигари.

# 543
  • Бургас
Млечни и месни продукти са забранени за внос. Има табели с картинки преди нашата митница относно забраната. Ние носим по една опаковка кисело мляко, сирене и кашкавал и слагаме торбите най-отзад в багажника. Никога не са ни ровили, но и ние
като цяло не купуваме много работи и не се набиваме на очи. Отварят, виждат торбите от Кипа и Уайкики и затварят.
И ние правим така. Наясно съм, че са забранени, но рискуваме винаги. И месни продукти съм взимала, и риба и никога за толкова години не е ставало проблем. То цялата кола е натъпкана до горе с торби, митничарите са наясно, че хората са тръгнали на пазарлък и досега заяждания и проверки не е имало.

# 544
Благодаря ви момичета 😘, Ще пътувам с автобус и в такъв случай ще се огранича до баклава и локум. Единствено за кашкавала на фитилите си мислех да си взема, но на място ще реша...

# 545
  • до най-прекрасния мъж
Миналата седмица в Кипа едно семейство беше натоварило поне 5-6 кутии кисело мляко от по 1,5кг в количката,  отделно други неща,  та едва ли са толкова стриктни относно млечните продукти. По-скоро гонят куфарните търговци. Но факт е,  че по ромските махали масово продават разнообразие от турски стоки,  та явно има начини. Ние се шегувахме с нашите приятели,  че ако ни вземат баклавата /носехме общо близо 6 кила/, сядаме и ядем на границата,  но не си я даваме  Joy  Joy Joy

# 546
Срам не срам за баклава съм тръгнала. Мъжът ми купува от къде ли не тук от София и не е същата и това е. Попаднах на темата, изчетох тази и една-две назад, резервирах си екскурзия, разпечатах си картите и чакам датата 😜

# 547
Здравейте!

Бих искала да Ви попитам, дали знаете някой да търси спътници за пътуване с кола от София до Одрин. За туризъм/малко пазаруване. Аз търся/запитвам за хора с кола, които биха споделили пътуване с непозната.

Може да ми пишете и на лични.

Благодаря предварително!

Поздрави!

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 10:08 от Ohlyuvka

# 548
здравейте
да попитам отново дали някой е купувал шишета за бебета
памперсите на как ви цени са по складовете
продукти на avent  на какви цени са (помпи шишета биберони)
прахове и омекотители бебешки какви купувате и от кои сте доволни
помагайте

# 549
  • Пловдив
здравейте
да попитам отново дали някой е купувал шишета за бебета
памперсите на как ви цени са по складовете
продукти на avent  на какви цени са (помпи шишета биберони)
прахове и омекотители бебешки какви купувате и от кои сте доволни
помагайте

До тук за трети път питаш. Явно не знаят или няма да ти отговорят. И почваш да дразниш.

# 550
 Някой знае ли къде в Одрин мога да купя сурова риба?
А приблизителни цени?
                       Благодаря ви предварително.

# 551
  • Бургас
А приблизителни цени?
По главната в една от пресечките има нещо като рибен пазар. Иначе риба съм купувала от Кипа.

# 552
  • у нас
По главната улица минават продавачи с количка. Тази седмица имаше пресен паламуд и сафрид. Казвам пресен, защото им се виждаха хрилете. И в зависимост от цвета им се познава дали е прясна рибата.

# 553
А приблизителни цени?
Благодаря за бързите отговори.  А за цените може ли да кажете нещо?

# 554
Вчера пътувахме до Лозенград,на турската граница явно имаше някакъв срив в системата,та си почакахме около 1,30-2 ч. От пазара си купихме мандарини със зелена кора,за 1,5 лири. На Кипа имаше Персил на промоция. Едни наши приятели ни заведоха в един малък магазин Bim-има много сладки неща и млека на много добри цени. Нашите приятели си напазариха 3 пазарски колички,включително пресни и кисели млека с кашончетата,половината от това нещо беше в нашата кола,но на границата нищо не казаха.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт