На пазар в Лозенград и Одрин - 9

• 292 834
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Колко има разлика е условно и на късмет. С кола сме чакали 8 часа на границата, а с автобус максимума ми е час и половина. Друг човек ще ти каже обратното, всичко е до ситуация и доза късмет.

# 646
До Лозенград отскочих вчера с детето,ей така за разходката преди лошото време.За пръв път с автобус, през  Малко Търново.Имаше няколко автобуса.Повече от 20 мин .не ни отне и в двете посоки.Както казвот момичетата по -назад 1 час са напред от нас.В 16,45 наше време вече беше тъмно

# 647
  • Люлин
Колко има разлика е условно и на късмет. С кола сме чакали 8 часа на границата, а с автобус максимума ми е час и половина. Друг човек ще ти каже обратното, всичко е до ситуация и доза късмет.

Според мен не е точно до късмет. Забелязал съм, че леките автомобили минават по бързо ( с изключение на ЩМП ), защото колкото и да проверяват, това е само една кола. В автобусите обаче има много хора и ако някой ядоса митничаря...хмммм... има доста заяждане и чакане.

# 648
  • София
До Лозенград отскочих вчера с детето,ей така за разходката преди лошото време.За пръв път с автобус, през  Малко Търново.Имаше няколко автобуса.Повече от 20 мин .не ни отне и в двете посоки.Както казвот момичетата по -назад 1 час са напред от нас.В 16,45 наше време вече беше тъмно

С Турция сме в един часови пояс. Wink

# 649
  • Люлин

На предишната страница KKATINNA  написа следното

Цитат
Тази година по решение на президента им,те не върнаха часовниците като нас.В събота и неделя беше много спокойно на Лесово-почти нямаше л.коли.

Имай го  в предвид.

# 650

Може и да сме,но вчера така беше😉

# 651
  • София
Извинявам се за "корекцията" и си вземам бележка! Благодаря! Wink

Ама какво е значението - кой ти гледа часовника като отиде в Турция Simple Smile (освен ако не гониш автобус)

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 12:14 от t_anito

# 652
  • Пловдив
Знаете ли в колко часа са смените на митничарите на Капитан Андреево?

# 653
  • до най-прекрасния мъж
Ако се не лъжа в 7.30. С приятели пътувахме преди месец и нещо и помня, че го коментирахме, предвид часа на тръгване. Обаче, не знам сега, като от другата страна са 1 час напред, дали пък те /турците/ няма да се сменят, когато при тях е 7.30.

# 654
  • София
Лятото се сменяха към 19ч. Бяхме на границата към 19:10 ч. и един митничар беше вдигнал някаква патардия, че смяната му закъснява и не искаха да проверяват.

# 655
Турция са с 1 час напред от нас Wink

# 656
  • Varna
Момичета,
днеска минахме през Лесово. Коли нямаше. Българската граница я минахме буквално за минутка. Турската щеше да бъде същото, но едно деди от нашите турци нещо беше объркало
та турските митничари се изприщиха да му обясняват 25 минути. Нарочно засичах.
Ние минахме българската граница 13.30 българско време. Та нямаше проблем със смени на„
митничари ни при нас, ни при комшите.
Около 15 часа пристигнахме в хотела, настанихме се, изджасахме по едно еспресо и тръгнахме„на разходка а и на разузнавка.
Времето, слънчево, топличко. Дори успяхме да идем да се развеем на петъчният пазар. Моткахме се„
около час и половина, зяпайки. Сигурно заради времето, а и защото беше още много светло,
дори като си тръгвахме, беше пълно със търговци и купувачи.
Имаше и пазар на плодове и зеленчуци. Аз преди не бях го виждала, но ходихме веднъж и
повече не сме го посещавали. Маже би и тогава да го е имало този пазар. Намира се в ляво
когато влизате в големият пазар.
Много стока имаше. Доматите бяха 1.50 турски лири на повечето места. Имаше и по две лири, но на рядко места, а качеството като гледам еднакво и за двете цени. Мандарини от Измир за 2 лири килото. Лимоните и те 2 турски пари за кило. Салатите по лира. От тези зелените продълговатите чушки, на които ние им викаме чорбаджийски и те по 2 лири за кило. Абе много нещо имаше и много добро изглеждаше. Не запомних цените на всичката тази многотия.

Кливееее,
Ако четеш, днеска заради тебе гледах за кожени чанти. Има един магазин който се намира
почти срещу пощата. Там продават обувки, ботуши и чанти. Кожените чанти започват от 250 лири до 499 лири.  Гледах и на други места тука на центъра където са фонтаните, но
или не видях кожени чанти, или не съм била достатъчно внимателна и не съм видяла друго
място наоколо където се продават кожени чанти. Утре ако видя, ще давам отчет Hug

# 657
Делте, душко  Mr. Green  bouquet

Кливия вече я свърши тая работа - две накуп си купи от пловдивската чаршия Crazy

# 658
  • Varna
И, хубУ си направила душко Hug
Да си ги ползваш със здраве!!!

# 659
Може ли да попитам зеленчуковия пазар зад Марги аутлет  в неделя работи ли? И въобще струва ли си ходене в неделя до Одрин. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт