Парфюмни размисли и страсти - 198

• 135 264
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • някъде под слънцето...
О господин и госпожа Крес..Сигурно са били под прикритие защото и да тях гугъл пази тайна.
Обожавах лилавия и тюркоазения Клин дьой

# 541
... и разбира се прекрасната Джулия на Крис Антони (за който Гугъл упорито мълчи)Отидох да се наредя за нея в 5 часа сутринта  на един Коледен базар и вече бях трета..Аз взех последната...
Ех тази легендарна Джулия.  Heart Eyes Laughing
Аз я открих в Jour d`Hermes Absolu и съм доволна.

Няма ли някой празен флакон от легендарната Джулия, че не се сещам за кой парфюм говорите. Смътно си спомням, че в края на 80-те беше популярен, но изобщо не си спомням как изглеждаше.

# 542
О господин и госпожа Крес..Сигурно са били под прикритие защото и да тях гугъл пази тайна.

А аз - червения.  Peace

# 543
Няма ли някой празен флакон от легендарната Джулия, че не се сещам за кой парфюм говорите. Смътно си спомням, че в края на 80-те беше популярен, но изобщо не си спомням как изглеждаше.
Откакто говорим за нея я търсим и никой няма! Даже снимка в нета няма. Просто следа не остана от Джулия...  Crazy
Само на един калкан на блок във Варна имаше остатък от реклама, но точно където се виждаха цветчетата беше саниран. Laughing
Не е тази, макар че подозирам, че някои от дамите имат предвид точно нея, защото тази Джулия имаше прилика с Chanel 5, а те я описваха като шипър. Другата Джулия с цветчетата не беше шипър
Скрит текст:

# 544
Откакто говорим за нея я търсим и никой няма! Даже снимка в нета няма. Просто следа не остана от Джулия...  Crazy
Само на един калкан на блок във Варна имаше остатък от реклама, но точно където се виждаха цветчетата беше саниран. Laughing
Не е тази, макар че подозирам, че някои от дамите имат предвид точно нея, защото тази Джулия имаше прилика с Chanel 5, а те я описваха като шипър. Другата Джулия с цветчетата не беше шипър
Скрит текст:

Прекрасни спомени от и за Джулия. Купих си го през есента на 1988 г. - много трудно, с големи "връзки", както се казваше тогава. Беше EDT, но тъй като нямаше парфюмен вариант в момента, се съгласих и на това. Беше красив прозрачен флакон от матирано стъкло, с черна капачка и черна кутия с цветя - 100 мл., 18 лв. Помня детайлите, защото си го купих с парите от първата студентска бригада, а 18 лв. си бяха "цифра" по онова време. Това, което отчетливо помня до днес - въпреки, че беше тоалетна вода, имаше изумителна трайност, запомнящ се, шлейф и вълшебен, завладяващ аромат. Винаги ще го разпозная, абсолютно винаги. Затова наострих уши като чух за сходни аромати, още повече, че с Бижу намирам доста съвпадения в парфюмните си предпочитания, но момичетата след това добавиха и доста други алтернативи, така че, ще се спра за сега. Наистина всичко е въпрос на лични възприятия, усещания и асоциации. Ще трябват проби, доста проби.  Peace bouquet

# 545
Ето го и калкана Laughing
Скрит текст:

# 546
  • Варна
Хи-хи, моята снимка, помня, че специално ходих до там да го снимам  Laughing
Вече и толкова не е останало от него.

# 547
  • някъде под слънцето...
На калкана си пише фармахим, знаех  си, че  е бил Христо Антонов от Кичук Париж, който вече е живеел  в София и е работел във фармахим. Laughing
От толкова години безуспешно се опитвах да намеря нещо за Крис Антони Париж....
Надявам се все някъде да е останало, макар и празно шише, което да се появи в някой парфюмен блог, защото Джулия  заслужава да влезе и остане в историята на парфюмите..

# 548
  • Истанбул
На мен ми беше подарена Джулия-та под формата на дезодорант за абитур.ми бал преди...29 години.Сестра ми го беше купила от Варна от Валентина май .Беше толкова свеж,имаше нещо шипрово.което идваше от здравеца.Години след това оприличх аромата му и набедих за двойник един дезодорант ,продаващ се в тукашна верига за младежки дрехи-Collezione.За зла участ бях го забравила в ръчната си чанта и яката служителка от афро произход на Хитроу го изхвърли в коша на чек-ин гишетата. Sad Sad.Пак го търся ,след години в магазина ,ама резултат никакъв...

# 549
Ех, тази "Джулия", жалко, че тогава съм била 4,5 годишна и най- вероятно още не съм знаела, какво означава думата парфюм  Blush
Включвам се, за да споделя радостта си от новото "бижу", с което се сдобих- Шанел Шанс о Фреш. Невероятен е, а и от днес дават голямо затопляне при нас, ще мога да му се радвам пълноценно.
Искам да кажа също, че го поръчах он лайн, макар съветите, които получих да не рискувам ( които оценявам, разбира се ), но просто тук няма, къде да го намеря. Нямам съмнение в оригиналността му, но няма да споменавам сайта умишлено, не искам да изглежда, че агитирам някого. Всеки е свободен да си пазарува, от където пожелае.  Simple Smile
Още веднъж благодаря Денси, ако не го беше описала така интересно, едва ли щях да поръчам мостра за проба. Успех на блога ти, аз лично ще го следя с интерес.  bouquet

# 550
  • София
Eliza., честито! Този ми е любимият от шансовете!  Heart Eyes Наслаждавай му се!

# 551
Включвам се, за да споделя радостта си от новото "бижу", с което се сдобих- Шанел Шанс о Фреш. Невероятен е, а и от днес дават голямо затопляне при нас, ще мога да му се радвам пълноценно.
Още веднъж благодаря Денси, ако не го беше описала така интересно, едва ли щях да поръчам мостра за проба. Успех на блога ти, аз лично ще го следя с интерес.  bouquet
Много ти благодаря! Hug bouquet
Честит и много се радвам, че си имала късмет с този за мен любим парфюм! Hug

# 552
Така съжалявам, че не мога да си спомня, кой е бил този "Джулия", дори по описание на бутилката пак нищо не се сещам, а другите ги знам, въпреки че не всички от тях съм ползвала.

# 553
  • Чукарландия

+1. Heart Eyes тюркоазен и лилав. Peace

Имаше и жълт, също много хубав.  Hug
А Джулия никога не съм я чувала. Mr. Green

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 10:31 от BBeLLa

# 554
А аз имам отчетлив спомен за това:

Приятелка на сестра ми го беше получила като подарък от гадже (този на снимката е сплаш, а нейния беше с пулвелизатор), ей, много и се радвах и тайничко си го пожелавах....достатъчно малка съм била, но го помня. Години по-късно, когато изпаднах 45 дена в гипс, със застраховката от училище си го купих същия, сплаш/еми...гаджетата нямаха такава възможност, то във втори клас какво да имаш  Mr. Green, ей, още се чудя как майка ми ми го позволи, а струваше около 30 лв...тогава, ама страст ли бе да го опишеш  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт